Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява

Националистът не вярва, че БСП ще бие ГЕРБ
17 май 2019 10:07,
266
Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете. Това каза пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

Още по темата

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - Д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако не е НАТО - Путин веднага ще ни окупира... - че го няма и Плевнелиев да му се опълчи...
14
24
 
25
 
! Отговори
У преди 5 години
АМА АБСОЛЮТНО ПРАВ Е СИДЕРОВ! Аз съм на същото мнение особено затова, че ЕС ни ощетява!
13
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
излизане от *** незабавно и наште атлантически пропадниции в Белене и имаме шанс да се оправим!
12
18
 
28
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
С еврофондовете - зле, ама без тях, щяхме да сме още в 19 век...
11
10
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този поне 1% от времето наясно ли е какво говорисякаш обаче му е простено каквото и да каже предвид тежкото заболяване загнездило се трайно в главата му и неспособността на лекарствата които взема да го оправятплямпа ли плямпа а неговите избиратели от същия психодиспансер му вярват ли вярватмай клиниката в която е на лечение е под руско ръководство
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то и патриотете са излишни и няма нужда от тях, ама това не ми пречи да управляват и да крадат заедно с ГЕРБ и както вече стана ясно с тайната коалиция на ДПС. пълна клептокрация и задкулисие. прасевски уж депутат, за 2 г един път отишъл в парламента - да положи клетва и да си вземе депутатския паспорт, с който да си живурка в Дубай с окрадените милиарди от КТБ.
9
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров ми става симпатичен и още малко ще съм му фен. Ако предизвика референдум за излизане от НАТО и ЕС ще стана действителен член на АТАКА. За НАТО и ЕС е напълно прав.
8
6
 
41
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
"Патриотите" се променят доста рязко след като се докопат до властта.Преди избори говорят едно, след това забравят почти всичко.
7
7
 
27
 
! Отговори
niki преди 5 години
Продажниите като този, които говорят откровени глупоасти ще бъдат наказани на тези избори, както и на следващите, ако продължават с анти-българската риторика.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тва е, тримата зрители на партийната телевизия определили еврокандидата...
5
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАЙДЕ ПАК БОЛНИЯ СЕ ОБАДИ.ТОЯ ПЪТ ОТ КОЯ ЛУДНИЦА НЕ ЗНАМ....ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЛУДНИЦА,ТА ТО ТАМ ВСИЧКИ СА ПСИХИЧНО БОЛНИ!!!!!!
4
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой па го пита тос лааа! Нинурмалник! Утлачалник!
3
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да си гопворим прав си е човека ,нато е бандитска организацийка оправдавайки съществуването си с изкуствено измислени "заплахи" за да могат да доят кинти и американския военнопромишлен комплекс да си продава скрапа на васалите!
2
31
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДОБРО УТРО! Тоя откри топлата вода!
1
60
 
16
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Голям Българин, родолюбец и патриот! Волен Сидеров - новия апостол и Дякон!