Борисов сред народа - печели гласове за ГЕРБ на вота

България скоро ще е в Щенген, пророкува шефът на СДС
Обновена: 21 май 2019 21:21 | 21 май 2019 20:33, Екип на Bulgaria On Air
95

Посещенията на премиера Бойко Борисов в страната са обърнали вота на избирателите в полза на ГЕРБ, смята лидерът на СДС Румен Христов.

"Министър-председателят през последните 10 - 15 дни е на терен и обърна кампанията в наша полза. Социологическите проучвания показват, че нашата коалиция вече има леко предимство пред останалите. ГЕРБ и СДС ще имат преднина с поне един депутат пред БСП. Изборът на 26 май е геополитически. Важното е какво ще се случи с Европейския съюз. Когато говорим за скандалите с апартаментите и къщите за гости Борисов съвсем основателно бе ядосан. Това е заради злоупотребата с еврофондове, които накърняват репутацията на страната ни пред останалите членки. Тези, които са злоупотребили трябва да си понесат наказанието. Всички във властта трябва да бъдат проверявани и да се следят отблизо техните действия", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

България ще влезе в чакалнята на Шенген съвсем скоро, смята той.

По думите му евентуална победа на коалицията с ГЕРБ, на предстоящите евроизбори, ще бъде сериозна подкрепа за депутата от ЕНП Манфред Вебер, който е един от фаворитите за председател на Европейската комисия. Именно той е един от най-големите радетели на идеята страната ни да влезе в еврозоната.

Христов също така разкри, че всички в коалицията между ГЕРБ и СДС работят, за да повишат доверието на хората в правителството. Той допълни, че надхвърлянето на приходи в бюджета означава, че "сивият сектор" у нас се свива.

"Залогът на евроизборите е 3 в 1 - да имаме най-много депутати, да не допуснем БСП във властта и да помогнем на Манфред Вебер да стане председател на Европейската комисия. Той иска да придвижи влизането ни в Шенген. Ние сме изпълнили всички критерии за влизане в там. Надявам се до няколко месеца да ни приемат в чакалнята на еврозоната. Всички работим в посоката хората да вярват на държавата и правителството. За да стане това трябва да бъде намалена контрабандата, както и злоупотребите с акцизите и ДДС. Надхвърлянето на приходите в заложения бюджет показва, че сивият сектор постепенно се свива", каза Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
36
 
! Отговори
Простотията е велика преди 4 години
Простотията е велика сила! Обединвната простотия е непобедима! Вие сте прости, аз съм *** - затова се разбираме... Не позволявайте да разбият общата ни простотия!
49
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лидерът на СДС, *** то голяма работа да си лидер на двама души, няма спор.
48
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех, че и в Шенген има чакалня. Нали 2011 бяхме готови за него, шенген де, една стеничка оставаше да я боядишеме. За справка:герб
47
8
 
38
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Ама този наистина ни има за овце май май
46
8
 
50
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Герб на власт *** народ ? Цецо Апартаменти асансьор ВИП си купува а вие вярвате *** *** Български народ вижте Австрия ? Гласувате за ГЕРБ и после пищите хайде Бойче ще си купува къщи в Барселона а вие гласувате за ГЕРБ хаха България ?
45
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е по-зъл и от сатаната направо за страх !
44
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже не крият, че ходи по агитация! Но в Костенец не идва....!?!?!!???
43
46
 
16
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
До АнонименАз ще гласувам за ГЕРБ за пръв път в живота си.Долу престъпниците от БСП .
42
11
 
58
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Какви са тия обиколки,пари обищания и бла бла....10 год живея в Германия досега такива глупости никъде не сэм видяла!По една снимка на кандидатите и толкоз!А при вас хвърлят милиони за предизборни кампании и всичко на гърба на народа!Алчни корумпирани т....ри!
41
22
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще гласувам за БСП, за първи път в живота ми!Долу тиранина!
40
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има нормални хора в тая държава, гербавите мyтpи трябва да катастрофират с летален изход на 26ти!
39
38
 
13
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече два пъти поред на избори.
38
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Привържениците на ГЕРБ масово ще използват преференции,у за да не допуснат Сашко Тлъстака от СДС.
37
11
 
43
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
На тези избори ТЕРАСИРАНА ОТ КОРУПЦИЯТА БЪЛГАРИЯ , ще покаже дали заслужава да съществува под мъдрото ръководство на СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ , Бойко Методиев Борисов ??!
36
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали печели гласове ще разберем скоро. Но със сигурност троши нашите пари за своите интереси!
35
10
 
48
 
! Отговори
Питекантроп преди 4 години
Боко наляво и надясно купува гласове с нашите пари, но просто е случил на народ, който си го заслужава.
34
9
 
50
 
! Отговори
Като го гледам преди 4 години
Боци ,как се напъва да се изкара човек от ,,народа,, като учителят му Тошо...Само на 26 ти май да не гледа като изтърван, също като бай Тошо когато му ,,възвестиха,, края, и го пратиха в пенсия......
33
51
 
16
 
! Отговори
Ура !!! преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите ще нанесат поредната този път най-тежка загуба на Бсп на изборите. Следва оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
32
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах освинения премиер по тв. Това, което видях е отвратително. Някаква мутра нарича отчето брат. За съжаление на Борисов, аз до този момент не бях сигурен за кого да гласувам, на простащината му реши този проблем. Няма да гласувам за клакьорите му. Няма да пращам негови калинки в ЕП. И да се поспре малко, че не плащам данъци, за да обикаля за моя сметка!
31
6
 
30
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
СРЕД НАРОДА ИЛИ СРЕД ШОПИТЕ