Активният Борисов – основен коз за победата на ГЕРБ

Първан Симеонов: ВМРО монополизира патриотичното пространство
Обновена: 26 май 2019 21:21 | 26 май 2019 21:20, Красимир Ангелов
52
Активният Борисов – основен коз за победата на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Развитието на кампанията в последната седмица и активната роля на Бойко Борисов в нея е в основата на успеха на ГЕРБ на тези избори, смята директорът на "Галъп Интернешенъл" Първан Симеонов.

Още по темата
"ГЕРБ и БСП са формации, които имат твърд електорат, но все пак ГЕРБ остава партията, която има малко по-висока периферия. Беше въпрос дали ще я мобилизира и този път, както направи през 2017 г. През 2017 г. на парламентарните избори пак се случи това - БСП беше излязла с едни гърди напред или поне беше изравнила резултата. Точно на финалната права ГЕРБ успя да се мобилизира. Дори и заради съобщението, че БСП може да победи - това подейства сепващо на електората на ГЕРБ и ГЕРБ реализира онова, което има", коментира още Симеонов пред БНТ.

Нови данни към 20 ч.: ГЕРБ – 30,6%, БСП – 25,4%, ДБ – нагоре

По думите му резултатите от изборите са хубава новина за ВМРО. "ВМРО монополизира, така да се каже, патриотичното пространство", коментира още социологът.

Относно представянето на "Демократична България", Симеонов заяви, че самият факт, че "Демократична България" може би ще бъде част от Европарламента означава, че и те има с какво да се похвалят.

"Единственото, което се питам е имат ли ДПС с какво да се похвалят - резултатът там не е този, който ДПС очакваше", коментира още Симеонов.

Относно резултатът на ВМРО, Симеонов коментира, че самият факт, че тази формация е успяла при всичките скандали означава, че ВМРО е отбелязала значителен успех. "Това показва, че там формулата е мнозина се карат, по-спокойният печели", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бай ***.Велик си .
33
2
 
5
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
Понеже ползвам телефон за четене на сайта и като видях снимката - този с бялата блуза ми заприлича по размери на Любо Нейков. 10 години във властта гради корем
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основен коз, е че всичко свестно се изнесе. Останаха само чалга полуфабрикати.
31
4
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До Mr.STARBUCKSКат си дойдеш туй лято до Филибето,що не прескочиш и до Бузлуджа на...мероприятието.Аз ще бъда там с кемпера,ще те черпя с кебапчета и студена бира.Ша *** познаеш по вестник Раб,Дело от който ша си направя...лятна шапка.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ли отварят Терминал 3?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Искам да отида да ям кебапчета на Бузлуджа,и да видя на скарата Нинива с голямата тава :)"Искаш, ама с тоя карцином едва ли ще дочакаш конгреса...
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато едно стадо с блеене "Бойко, Бойко..." се е засилило към пропастта, единственото спасение е по единично!Който има нещо в главата и успее, трябва просто да се отдръпне в страни.Така или иначе стадото отива в небитието.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резултатите са чудесни! Това изключително пpocто племе ще изчезне окончателно до 10 години!И по-добре!
26
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До Mr.STARBUCKSА ти...другарю,ядеш ли кебапчета,киффтаци и пръжоли в Хамерика и защо не...гласуваш(познавам по очите ти).Другия път,да пуснеш за Цв.Цв.;може да те покани на...молитвена закуска като дойде да види щерка си,която естествено,ти ша...платиш.
25
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 4 години
БСП ли са ни спасението, а ***?Ясно е, че и ГЕРБ не са!
24
3
 
20
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Всеки народ заслужава съдбата си! Особено,когато го прави за 50 лв.......
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов активен?! Аххахаха. Хайде да не се лъжем.
22
10
 
15
 
! Отговори
Така е преди 4 години
Лъгаха-мазаха, но народа пак избра доказани престъпници ГЕРБ и СДС. Трябва алтернатива. Всичко е омагьосан кръг. Време е за нови лица.
21
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Доказахме, че средно артистичното ни IQ е под 5. Лош материал ...
20
11
 
29
 
! Отговори
Каква победа ? преди 4 години
При тази слаба избирателна активност това си е пълна загуба. При наличие на най много герберски апаратчици, администрация, полиция, пожарна, плюс купени гласове, плюс ромските гласове, плюс на всички тези представени да прибавим, семейства, роднини, приятели. Това е пълен провал за ГЕРБ и те самите го знаят. ГЕРБ и всички управляващи преди това, убиха, унищожиха и прогониха всички будни, умни, можещи, и знаещи хора. Това е Пирова "победа" на ГЕРБ.
19
8
 
19
 
! Отговори
българина преди 4 години
още тъжни години за България, още последни класации и още 1 млн души ще емигрират! българина си го заслужава
18
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** народ слаба държава !
17
11
 
5
 
! Отговори
Перник преди 4 години
Честито на ГЕРБ ...ПЕРНИК НАЙ ПОСЛЕ ПРОГЛЕДНА
16
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа си го заслужава. Нямам какво да добавя.Тъжен ден
15
6
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко е нагъл и...арогантен и включи ресурса на държавата за гербаджийска агитация и...пропаганда.На тези избори,електората не му...дремеше,защото от двата файтона нашенци в Брюксрл,нищо не зависи.На местните избори на есен,нещата ще са различни.Избирателната...активност ще е около 60 процента.Битката за София ще реши кой ще управлява държавата за напред.Развръзката...предстои.