Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП

Бившият соцлидер пита защо се водеше война срещу Станишев
27 май 2019 11:24,
97
Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП
Снимка: БулФото

Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера пред Нова.

Миков смята, че резултатите на БСП  показват, че за около две години опозиция, столетницита е на същото място и не се е развила електорално.

"Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция", подчерта Миков.

Още по темата

Основна грешка, според него, бил и начинът на водене на предизборната кампания. Тя се опитала да избяга от разбирането, че това са европейски избори и това не било случайно.

Михаил Миков открои въпросът за политическата отговорност като основен, но и че не вижда смисъл от оставки, ако "ще дойде друг, който ще се държи по същия начин".

"Смятам, че трябва сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство - поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Ето че разбираш малко от идеи. Спомни си кой предложи "фонд Икономика"
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков, кога ще разбереш, че нов бардак със стари ***** не се прави. Без Станишев можеше и да догоните герП. Но разберете най-накрая - хората не ви го искат. Той се о*ра тотално и после покри в миша дупка. Сега на какъв бял кон реши, че може да се върне и да ви провали... Че и вие му се вързахте.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали ще има "разцепление" в БСП ама в орташката на ГЕРБ коалиция от пишман-патриоти ,разцеплението тръгна. Боце, Боцеее още две години как ще се карат направо не ти завиждам...
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без политически пристрастия съм, до някъде ме кефи Бойко, но не гласувам за никой. Обаче Миков за мене е добряк, и има добро сърце - без да го познавам.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП (засега) рабоити с лозунти от типа "За промяна" (mримерно)Хайде обясни КАКВО ще променяш, КАК ще променяш, КОЙ ще променя и ЗАЩО ще променя.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
39 - няма лошо средната заплата да стане 1400 лева, но да обясни КАК ще стане. Откъде ще намери парите.И аз мога да кажа, че направя залтата 5000 лева, нали? Това не е идея, а лозунгИдея е да обясниш какво ще реформираш, за да освободиш заети капитали или как ще привлечеш инвеститори
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Кирил Добрев с поведението си ще съсипе БСП докрай.
41
3
 
10
 
! Отговори
НЕКА ДА ПОКАЖАТ преди 4 години
детайна справка как са гласували по квартали, защото имам ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, че освет турците, гласуващи под строй в Ц-те МАХАЛИ активността е достигала 70-80%. Познайте за кого....
40
5
 
14
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Ще има ново разцепление в БСП. Нищо чудно Нинова да направи нова партия. Новото ляво. Уважавам я поне за едно. Опита се да скъса със старите номенклатури. Това е правилният път. Просто още време трябва.
39
2
 
21
 
! Отговори
Хахахаххаха преди 4 години
Що не коментирате и пълната пародия на президентчето Първанов-събрал 1%,като по-голямата част от гласовете са от родата на жена му.Нъл беше мноо,умен, гоем политик и разбирач? И като е такъв- що една едва събира 1%?Щото всички некадърници от БСП са такива-ако ги подкрепи партията-ще съберат някой друг глас,ама като са сами- никой не им вярва!Защото всички знаят,че тия червените са тотални некадърници и крадци! А само залюпените пенсионери под строй гласуват за тях! Нещастници!
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По какво ще разберем, бе БСП е лява партия като при вас хора като Гергов, Манджуков, Гущеров са основното ядро, а "левият" Янаки го изфъшкахте.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36За идеите с казармата на ортаците му ли говориш или за идеите средната заплата да стане 1400 или пенсиите?
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще осъществява вашите идеи?Кирил Добрем Мутрата шеф на вътрешно - а, не мерсиИрина Бокова крадлата шен на външното - а, не мерсиимате един-двама по-читави като Янаки Стоилов и Драго Стойнев и корнелия би шута на Янаки, а Драго го махна от зам-председателстското място, за да няма конкуреция.
35
1
 
12
 
! Отговори
по твое време преди 4 години
Миков:Водената от БСП коалиция получава най-ниския си резултат от началото на прехода 15,4% от гласовете. Той идва на фона на ниска избирателна активност малко над 48% от имащите право на глас български граждани са посетили урните. На пресконференцията след края на изборния ден Михаил Миков признава изборната загуба.Така че трай в ъгъла и не се обаждай!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСновният проблем на БСП - НЯМАТЕ ИДЕИ1- Как си представяте икономиката. Ще остане ли подоходният данък? Не? че нали вие го въведохте? ще въведете прогресивен. Окей - колко ще ни струва това и какъв ще е ефекта.2. Ще намаляте данъци или ще ги дигате. Ако ще намаляте - откъде ще дойдат парите3. какво е отношението ви към бизнеса? не общи лозунги, а конкретни идеи. как ще го стимулирате. За или против регулации сте?4. Как виждате правосъдна реформа....и т.н.Идеи, идеи....а при вас липсват
33
2
 
5
 
! Отговори
ФУРГОН преди 4 години
избирателна секция. Поставен до Ц-та махала. където се изнесли тези със съборените незаконни къщи. Те и тия са незаконни, ама с избирателна секция до входа. Е така се печелят избори. При 30% избирателна активност там била 60%. Брей Ц-то какви активни ЕВРОПЕЙСКИ граждани били, чуди се ГЕНКА ШЕКЕРОВА. Репортажа ще бъде апокрифно забравен...
32
3
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Този явно не е разбрал, че проблема на БСП не е, че се е водела война срещу Станишев, а че Нинова не успя да го изхвърли от партията. Това пиянде не забеляза ли, че предложената от Нинова листа не беше одобрена, а насила вкараха Станишев.Впрочем спомняте ли си на едни поредни загубени избори от БСП, как Бойко Борисов му каза, да се държи здраво за председателския пост в партията, защото докато Станишев е лидер на БСП ГЕРБ никога няма да загуби.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков, ако и ти беше изритал "един кабинет" народ от ГЕРБ както направи Корнелчето, сега щяхте да сте с 15% над тях. Виж колко е стопена разликата от твое време и не плямпай !
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе развила се е БСП, в срванение с това което беше при теб -10 процента - но това е тавана й...ако не измисли нещо много нетрадиционно не може да "счупи" този таван.
29
6
 
7
 
! Отговори
Ц-то вика САМО ГЕРБ преди 4 години
плюска кебапчета, налива се с бира, носи в къщи торбичка с подаръци, няколко бутилки олио и вика САМО ГЕРБ. Нали всички гледахме клипчета от махалата и как ЦЕЦО лично товареше "подаръците' по колите...