В София започва XX-ото издание на "Джобен фестивал"

Участват артисти от всички области на изкуството
3 ное 2023 11:28, Анисия Иванова
3
В София започва XX-ото издание на "Джобен фестивал"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва юбилейно XX-о издание на фестивала за клипово изкуство "Джобен фестивал". От днес до неделя свой нов дом ще имат представители на артисти от всички области на изкуството.

"Адресът е улица "Цар Симеон" 48. Фестивалът вече 11 години се помещава там. Започна на шега. Нямаше място, където хората да представят по-малките си неща. Решихме да видим колко човека биха проявили интерес. Така заедно се опитваме да направим хронология на това, което артистите правят за изминалата година. Опитваме се да го правим пролет и есен", разказа директорът на фестивала Светослав Николов в студиото на "България сутрин".

Според актьора и водещ на изданието Явор Костов хората се осмеляват да покажат първото си нещо и да разберат как то би се възприело предпремиерно.

"Всеки си води публика, стават интересни смесвания", добави Костов пред Bulgaria ON AIR.

Всеки артист разполага с 30 минути, за да може да се обхванат повече изкуства за една вечер, обясни организаторът.

"Всеки, който дойде като зрител при нас, да може да види цирк, представяне на изложба, четене на стихове. От 18:30 ч. започваме с няколко представяния на изложби. Имаме две четения на стихове, представяне на книга, филм, който проследява историите на украинските бежанци в Литва", обяви Николов.

В събота фестивалът за първи път ще излезе от формата си и ще почете проф. Симеон Венков, стана ясно от думите на гостите.

"Той има 80-годишнина и ние се включихме активно в помощ на организацията на вечерта. Той ще бъде в Съюза на композиторите. Входът е свободен, всички могат да видят юбилея му", разкри още Николов.

По думите на Костов за всичките тези години фестивалът се е променил и израснал. "Последните две-три години ателието, благодарение на няколко проекта, обнови своята техническа база. Вече можем да предаваме на живо", коментира той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Професионанист преди 5 месеца
Джобен фестивал по Джобен тенис
1
0
 
1
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 месеца
А на джобен тенис кога?