Батигол се отказа от футбола

Решението си аржентинеца взе само два дни след изтичането на контракта му с катарския Ал Араби
14 мар 2005 11:54,
Батигол се отказа от футбола
Габриел Батистута
Аржентинският голмайстор Габриел Батистута обяви официалното си оттегляне от професионалния футбол на официална пресконференция късно снощи.

Обявявам твърдото си решение да се оттегля от футбола и искам да използвам възможността да благодаря на всички, които помогнага кариерата ми да е толкова успешна,” каза Батистута.

Решението си аржентинецът взе само два дни след изтичането на контракта му с катарския Ал Араби. През настоящата година Батигол страдаше от контузии и изигра едва три мача, в които не успя да се разпише.

Батистута, който има 56 попадения от 78 мача за националния отбор на Аржентина, обяви, че възнамерява да се заеме с треньорската професия в бъдеще.

Със сигурност ще продължа да се занимавам с футбол, но от другата му страна.”

Футболистът участва на Световните първенства през 1994, 1998 и 2002, като последното му попадение за националния отбор бе срещу Нигерия за победата с 1:0.

Габриел Батистута започва професионалната си кариера в Ню Елс Олд Бойс и се присъединява към италианската Фиорентина през 1991 години, където прекарва девет сезона и се утвървява като един от най-добрите голмайстори в Италия.

През 2000 г. преминава в тима на Рома, а три сезона по-късно за кратко е в тима на Интер преди да премине в Ал Араби.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание