Азар доближи Челси до титлата

"Сините" надделяха в дербито срещу Манчестър Юнайтед
Обновена: 18 апр 2015 21:28 | 18 апр 2015 21:28, Александър Попов
2
 Азар доближи Челси до титлата
Снимка: Reuters

Челси победи с 1:0 Манчестър Юнайтед в голямото дерби от 33-ия кръг на английската Висша лига, играно на „Стамфорд Бридж”.

Единственият гол в мача вкара Еден Азар през първото полувреме след гениална атака. Сблъсъкът в столицата премина изцяло в стил „Жозе Моуриньо” – домакините се защитаваха перфектно, възползваха се пред една от малкото си опасни атаки и не оставиха шансове на атакуващите играчи на противника.

По този начин лондончани прекъснаха серията на Юнайтед от шест поредни победи в шампионата и максимално се доближиха до титлата, като за нея са им нужни само още два успеха. Челси вече има 76 точки, убедителен лидер е 5 кръга преди края, има и мач по-малко от преследвачите си. „Червените дяволи” пък остават на 3-то място с 65 точки.

Специалния пусна от 1-ата минута Курт Зума, с което ясно показа, че иска да затвори центъра на терена, а атаката на лондончани поведе ветеранът Дидие Дрогба. Вилиан и Рамиреш пък бяха оставени на резервната скамейка.

Луис ван Гаал пък имаше да се справя със сериозни кадрови проблеми. Това наложи младият Макнеър да започне титуляр, а за първи път от два месеца в стартовия състав попадна и Радамел Фалкао. Уейн Рууни пък отново беше върнат да играе като халф.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не го харесвам от престоя му в Барселона.
1
3
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Време му е на тоя овцебик Гаал да си стяга раницата за друга дестинация. Откъдето мина *** пейзажа навсякъде.