Дрогирах се, напих се, разруших!

Ще запази ли публиката на Левски достойнството си?
Обновена: 1 юни 2015 14:01 | 1 юни 2015 13:22, Екип на Dnes.bg
116
Дрогирах се, напих се, разруших!
Снимка: Булфото

Вечерта на 30 май се превърна в поредната черна дата за Левски. Не просто загубихме купата, но и малкото ни останало достойнство.

Кризата в отбора е ясна - пари няма, а голяма част от футболистите нямат качествата да носят синята фланелка. Но има една дори по-ужасна криза, а тя е тази по трибуните. Това, което видях вчера за пореден път, ме отврати и отблъсна.

Още по темата

"Дойдох, видях, победих", е казал Юлий Цезар след пореден свой подвиз. Перифразирайки думите на великия пълководец, за част от феновете на Левски девизът трябва да е: "Дрогирах се, напих, разруших". Не е нормално на футболен мач, на който присъстват невръстни деца, да се пуши трева и да се шмърка от всички страни. То дори цигарите са забранени на стадиона, но все пак българите сме свикнали да НЕ спазваме ограничения, така че ароматите на трева се смесват с тютюневите изпарения. Пък на децата - майната им! Да не ги били водили родителите.

Провалили сме се в пореден мач? Нека си го изкараме на седалките! Те са виновни за всичко - за слабата ни игра, за липсата на мъжество, за съдията с различна сексуална ориентация, за факта, че чупещите ги са полуграмотни и абсолютно деградирали хора. Животинското и просташкото дотолкова е превзело синята агитка, че сцени, в които няколко (уж) левскари си разменят юмруци по време на мач, са нещо нормално.

Любимият син цвят все повече отстъпва по знамената, изместван от черно с черепи и кости, показвайки всъщност колко траурно е всичко в Левски.

Идиотски скандирания като: "Селяни, умрете" поглъщат велики рефрени като: "Въздушната шир на небето е синя". Нима нямаме песни, с които поколения левскари са израснали? Напротив, имаме, просто сред хората с празни глава и поглед е модерно да се желае смърт и омразата към другите да е над любовта към отбора.

Същите хора с празни глава и поглед, които събличат треньори и трошат седалки, обвиняват истинските левскари, че бягат от стадиона. Знаете ли защо го правят? Защото никой 40-годишен човек, израснал в сектор "Б" и видял велики победи на Левски, няма да доведе 10-годишния си син там. За да не се налага да го изнася панически от стадиона, защото се задушава от десетките димки и смес от тютюн и марихуана. Или просто защото не иска детето му да вижда как алкохолизирани и дрогирани типове блъскат и рушат в сатанинско опиянение.

Не, никой нормален привърженик не би желал детето му да асоциира отбора, носещ името на Апостола, с тях. Никой нормален привърженик не би желал неговото синьо поколение един ден да стане част от тях.

Впрочем, дали знаят тези, които трошат седалки и се бият в татуираните гърди, че са левскари, кой ще плаща зулумите им? Да, ще ги плаща НАШИЯТ КЛУБ, ще ги плаща ЛЕВСКИ, въпреки че в момента пари НЯМА и дори лицензът ни висеше на косъм.

За финал ще кажа само, че е жалко за хилядите нормални хора, пропътували различни разстояния, за да подкрепят Левски. За белокосата старица със синя фланелка, която сподели, че от 55 години ходи по мачове на любимия си Левски.

Отборът ни е преживял много трудности и репресии през годините. Опитвали са да ни смачкат и сломят по всякакъв начин, но Левски е оцелявал, окриляван от безкрайна синя любов. Всеки вражески удар по Левски е сплотявал и засилвал синята обич. Но няма по-лош и опасен враг от този, който е в дома ти.

Автор: Мария Христова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
13
 
! Отговори
Наско преди 8 години
Жалко, че обиждат говедата с тия *** на снимката!
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществена тайна е, че агитките се ръководят от наркодилъри и престъпни елементи!
67
1
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До Анонимен 74Напротив, статията отразява правдиво реалността, аз също не ходя на мачове от години, точно поради причините, описани там! Трябва да се спре футболното хулиганство, да се вземе пример от Англия, преди години и там беше същото!
66
3
 
35
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Аз зъм от Ботев Пловдив и от 17 години не стъпвам на стадиона поради същите *** *** ,"фенове " на моя отбор
65
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
До един такъвИ какво разясняваш на хората как било на Балканите все едно имаш абонаментна карта за Али Самийен и всеки мач си там да мяташ седалки и да хвърляш бомбички.Много пък сте изпечени на тема как е на Балканите,ама като отидете на Али Самйен да подкрепяте Галатасарай си кротувате и само люпите семки ,а тка големи хулигани се извъдихте.
64
3
 
14
 
! Отговори
Селтаци... преди 8 години
На дерби Черно море - Левски преди няколко години.... след края на мача опитвайки се да стигна до колата си зад китайската стена избягвайки биеще се агитки....бях ударен от полицай незнайно защо...от тогава кракът ме не е стъпвал на Бг стадион....
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права си Мария, права си! Дядо ми, Бог да го прости, беше фен на Левски цял живот и си остана фен до края. Че и мен и сестра ми запали, обаче вече на стадиона не стъпвам, не заради отбора, а заради феновете! А някога със сестра ми сме ходили само двете, сами две тийнейджърки на мач и беше страхотно, но днес гледам мачовете по телевизията. Как да ида и за какво? За да гледам разни пияни, които дори не са много сигурни за какво са там?! Едва ли за да подкрепят любимия отбор.
62
1
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
До един такъвКакви Балкани сънуваш ,къде се трошат стадиони,и то на отбор,който дори не участва в мача.Къде "феновете" събличат треньор или се бият помежду си.Това го няма сигурно и в Камбоджа,какво изобщо искаш да кажеш с това на Балканите било така значи все пак признавате че копирате братовчедите си от Галатасарай,чийто фланелки носите.Така било на Балканите-ей *** няма да гледа Англия или Германия ами ще гледа да е като Турция,Албания или Босна.
61
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
статия като тази, а не агитката отблъсква публиката!
60
5
 
48
 
! Отговори
Авторката преди 8 години
Брей, колко боляла истината. :) Гадно им е на вандалите, че истината я каза фен на Левски, че и ЖЕНА на всичкото отгоре. Срам сте за Левски! Гунди би се обръщал в гроба заради такива като вас.
59
0
 
4
 
! Отговори
mx преди 8 години
До АнонименA, тук не съм съгласен. Даже мисля, че побираше малко над 70 с правостоящите места над седалките. А иначе, няма как, рекордът май е от един концерт на Лепа Брена, доколкото помня май над 100 хил. събра, но - няма как :)
58
20
 
1
 
! Отговори
един такъв преди 8 години
До Анонименчичка, само едно ще ти кажа: наместо да се правиш на супер татко си активирай мозъка и си заведи детето в сектор където няма бомби димки и пенсиите си люпите семки аз така бих направил. Вместо това ти ми пестиш двулевки, показваш се като велик и после ние да се съобразяваме с теб.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
65, и повече от 70 000 е събирал
56
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж левскарка, а пък пише такива недостоверни статии, за да гради кариера.
55
18
 
0
 
! Отговори
един такъв преди 8 години
До mxКогато си притеснен миличък за целостта си както и тази на хората които ти завел на мач, просто не ходиш. Който е бил на мач на Балканите знае какво е положението. Тук е възможно най нормалното положение от всички околни държави, истината е че вие сте си лимони. А сектор обикновено е най-нормалния като обстановка и съответно предпочитан от по възрастни идеца. Ако ти обаче решиш да си спестиш 2-3 лева и да се правиш на страшен се оправяй сам надробеното.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЯвно не я уважавате, бе. А тоя, според когото "Който желае да заведе детето си имаше и А сектор за целта" - момко, ти сам си каза - хора, които искат да заведат децата си, са НЕЖЕЛАНИ. Браво, призна си, наистина си "един такъв" от тия, за които говоря. :)
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 61Леко се изхвърли. Васил Левски е бил най-много с 60 000 зрители.
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бъди толкова жалка и да се защитаваш с аргумента, че който не споделя мнението ти не си уважава майката и няма мозък!
51
5
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
До АвторкатаЗащо 99% от "феновете" ви са таксиджии с прошарени коси,анцузи на Челси,ходещи на мач за да кълнат и да се репчат,татуирани младежи с криминални прояви от крайните квартали или просто квартални пияници?Това случайно ли е?Не-просто това е философията на този клуб-срам за българския футбол.
50
0
 
1
 
! Отговори
mx преди 8 години
До един такъвсори, но последното ти изречение казва всичко....