Ботев удари Черно море при дебюта на Костов

Пловдивчани се наложиха с 2:1 на стадион "Тича" във Варна
22 ное 2015 17:30,
2
Ботев удари Черно море при дебюта на Костов
Снимка: Булфото

Николай Костов записа отличен дебют начело на Ботев Пловдив в "A" група, след като отборът му победи с 2:1 като гост носителят на Купата и Суперкупата на България Черно море.

По този начин "канарчетата" нанесоха втора поредна загуба на варненци на стадион "Тича" и за втори път от началото на сезона вкараха два гола в един мач. Първият случай отново беше срещу "моряците", след като през лятото отново спечелиха с 2:1, но тогава у дома.

В класирането Ботев остава на 9-то място, но вече с 18 точки, докато Черно море заема 6-та позиция с 21 т.

През първото полувреме двата отбора си размениха няколко интересни положения, за да се стигне до 43-ата минута, когато гостите поведоха. Тогава Кулибали спъна Грегъри Нелсън в наказателното поле и главният съдия Ангел Баялцалиев отсъди дузпа. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който с удар в долния ляв ъгъл изведе Ботев напред.

След почти час игра Черно море възстанови равенството. Тогава Матиас Курьор засече от воле центриране от дясно на далечната греда и прати топката между краката на вратаря Голас за 1:1.

В 72-ата минута обаче Ботев стигна до успеха. Мариян Огнянов и Нико Варела разиграха чудесно, уругваецът излезе на стрелкова позиция в наказателното поле и с шут по диагонала оформи крайното 2:1 за Ботев.

Още новини от света на спорта в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
майна преди 8 години
Kaнари - юнаци. Пловдив празнува.