БФС отряза Левски за мач на "Герена" с ЦСКА-София

Това е изкривен модел на демокрация, заявиха "сините"
11 окт 2016 15:00, Веселин Коларов
24
БФС отряза Левски за мач на "Герена" с ЦСКА-София
Снимка: Bulphoto.com

БФС не уважи искането на Левски да приеме ЦСКА-София на своя стадион "Георги Аспарухов". 

Преди дни "сините" излязоха с официална позиция относно мача с "червените", в който ще са символични домакини и настояха той да се играе на "Герена", тъй като това не е вечният съперник. От "Цар Иван Асен II" обаче са твърди в позицията си двубоят да се играе на националния стадион "Васил Левски", а Левски нарече отказа "изкривен модел на демокрация". 

Ето какво пише в официалния сайт на Левски без редакторска намеса:
 
"ПФК Левски получи отговор на официалното си предложение, отправено към Българския футболен съюз и СДВР, клубът да играе домакинските си срещи с преименуваното акционерно дружество на своя стадион „Георги Аспарухов“.

Отговорът от страна на БФС е отрицателен, като от футболната централа се осланят на Меморандум от 2011 година, подписан от Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Столична община и БФС в присъствието на представители на ПФК Левски и ПФК ЦСКА, според който всички срещи между двата отбора трябва да се играят на националния стадион „Васил Левски“, независимо от факта, че ПФК ЦСКА вече не съществува!!!

От БФС също така заявяват, че след като според „компетентните органи“ домакинската среща на ПФК Левски срещу преименуваното акционерно дружество е с “рисков характер”, то съгласно Наредбата им за сезон 2016/2017 г. тя трябва да се състои на националния стадион „Васил Левски“.

Въпреки че БФС не прави разлика между закрития ПФК ЦСКА и едно преименувано акционерно дружество, то ние правим – за нас „вечното дерби“ е история. Ние ще влезем в двубой със съперник от Първа професионална лига, определен по програма, спазвайки законите на България и наредбата на БФС, не защото сме съгласни с този изкривен модел на “демокрация”, а защото сме професионален клуб, но няма да се примирим със ситуацията и ще продължим да настояваме да играем своите домакински срещи в Първа професионална лига в своя дом – „Георги Аспарухов“ докато бъдем чути", се пише в сайта на Левски.
 
Припомняме, че в събота ЦСКА-София е домакин на Левски на националния стадион и мачът от 16:30 часа ще може да се проследи на живо в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ЦСКАбфсЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народния резил левски срам за народа и срам
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квото щете пишете че ви бием квото ще дае миналата година ви бихме иде пак рогати пеевски докога ще ви спонсорира а народе
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бфс и сем кога ще резнат диемите прекаляват 5 лева хората ги предоставят безплатно тия мошенници пари искат
11
5
 
1
 
! Отговори
бътхърт декларация преди 7 години
както би казал теолог, целенасоченото и упорите отрицание на съществуването на армейския клуб, е поредното доказателство за неговото съществуване и възраждане. а фк ибричиевски , даже не могат да си позволят PR който да е с IQ малко по високо от това на мутра от 1993 предрусала с евтин турски прах... подобни опити за саркастична риторика са жалки и твърде нискочели и единственото нещо което доказват, е , че на герена освен чичови и вуйчови друго не вирее.
10
8
 
3
 
! Отговори
ФК ДОНОС преди 7 години
ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ СИ ВКАРВАТ ПОРЕДЕН АВТОГОЛ !СЕГА ЩЕ ПОЛУЧАТ ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО , ЧЕ ТОВА НЕ Е ЛИТЕКС, СЛЕД КАТО И ДЪРЖАВЕН ОРГАН В ЛИЦЕТО НА МВР, ПРИ ТОВА ПРЯКО СВЪРЗАН С ФК ЛЕВСКИ, ЩЕ ПОСТАНОВИ, ЧЕ ТОЗИ МАЧ Е ДЕРБИТО НА БЪЛГАРИЯ И Е РИСКОВ, ЗАРАДИ ФЕНОВЕТЕ ! С ЛОВЕЧ НЕ БЕШЕ ИЗОБЩО РИСКОВ, АМА ИЗОБЩО :)
9
5
 
4
 
! Отговори
Хване Юрганевски преди 7 години
нема лески нема цесека. има изисквания за сигурност. бфс нема да рискува наредените мачове да изпаднат от тото тиражите щото некв надрусан люлински шизак ще направи инцидентт на геренбахче и после нещата ще се осмърдят откъм фифа и уефа. а пощенски клуб "списареевски" може да плаче колкото иска , че де фукто ще играят обикновена среща. обикновен обор обикновено играе обикновени срещи.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лески само с купени мачове може да бие, всички съдии им свирят дузпи, отменят голове на противника им и какво ли не още, затова са ми толкова противни, да не говорим че се кичат с името на националния ни герой и им отива също като на *** звънче, толкова са жалки, че направо са трагични! А никъде по света няма футболен отбор, който да носи името на националния си герой, обаче тия безсрамници от Подуене го правят най-нагло и безсрамно! Ей Змотаняци, Левски е на цяла България, а не само на смотан
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то остана и да го уважи! Все пак става въпрос за Гейарена, така че гейч.овците от Лески да си играят на нея колкото си искат, даже и Ганкиното може да си го играят там, ама за мачове с мъжки отбори като ЦСКА няма как да стане!
6
3
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Анонимен 8Тук ще се съглася с теб, наистина съсипаха футбола чрез кражби и далавери, ЦСКА също падна в жертва на м*ошеници, които за жалост няма и да си понесат последствията за това!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦецоНа мен пък ми е все тая, иска ми се българският футбол и държава да се развиват, ама няма как да стане като само се краде и не се работи за това...
4
6
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Явно сред чорбарите има доста бояджии, щом припознават новото дружество, жалко че няма как да му вменят славната история на старото, вече фалирало такова... наистина им съчувствам!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, щеше да е мн смешно пак да ги бяха били на герена като онова 1-3 преди години, когато пак реваха да играят там и изгониха агитката на ЦСКА на полувремето, и полицията удряше невинни с палки където свари заради 5 ***-ила.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля изписвайте "КАШКАВАЛ ВИТОША" правоприемник на ФъКъ Спартак и орезилител на името на Апостола
1
5
 
11
 
! Отговори
.I. ЗА ЛЕФСКИ преди 7 години
.I. ЗА ЛЕФСКИ