Лудогорец с шампионски обрат над Левски

И "сините" паднаха жертва на победната серия на разградчани
30 ное 2016 19:29, Веселин Коларов
10
Лудогорец с шампионски обрат над Левски
Снимка: Levski.bg

Лудогорец записа 12-та поредна победа в Първа лига, след като в дербито на 16-ия кръг надделя с 2:1 над Левски. Успехът за "орлите" не дойде никак лесно, но той може да се окаже шампионски, защото с него разградчани увеличиха аванса си пред "сините" на девет точки и изглеждат недостижими на върха.

 
Гостите поведоха още в 6-ата минута, когато Бабатунде Адениджи се разписа след грешки на Козмин Моци и Владислав Стоянов. Шампионите пропуснаха великолепен шанс да изравнят 180 секунди по-късно, когато Върджил Мисиджан не уцели опразнената врата. В средата на първото полувреме гол на Антонио Аниете беше правилно отменен заради засада и до почивката възпитаниците на Елин Топузаков успяха да запазят крехкия си аванс.
 
В началото на втората част Джонатан Кафу нацели горната греда, а удар с глава на Светослав Дяков беше спасен от Боян Йоргачевич по фамозен начин. В 70-ата минута Вандерсон все пак изравни с четвъртото попадение в кариерата си срещу Левски, което му отрежда и голмайсторския приз в дербито. В 82-ата минута резервата Марселиньо пък вкара шампионския гол за Лудогорец, след като се разписа с глава за крайното 2:1.

Подробности от мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЛудогорецЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абре тои си го изкара от лигата само от тв правата тоя кво плещи искам да попитам гледам арсенал в момента тъпия спътник дава гола с една минута разлика на един оператор от друг това щое за пет лева бре не вилие срам сем де е
3
3
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Браво, Лудогорец! Само напред, мачкайте с кеф софийските отбори! Айде догодина поне участие в ЛЕ!
2
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
От такъв развой на мача и краен резултат най-много боли.
1
0
 
14
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До ЛАВИНАТА МАЧКАААААААТигреее, и на мен ми е мъка! Но бъди малко по-скромен!!!