Каземиро – киборгът на Реал Мадрид

Бразилският халф е любимецът на Зинедин Зидан
27 дек 2016 20:27, Веселин Коларов
2
Каземиро – киборгът на Реал Мадрид
Снимка: Reuters

Изпитанията не са проблем. Проблем е, когато извърнеш очи от тях. Това не са слова на китайски мъдрец, а са думи на бразилския халф на „Реал” Мадрид Каземиро. Същият днес е хитов играч сред феновете на „белите”. За нула време кариоката се превърна в незаменим елемент от тактическата постройка на наставника Зидан. Самият Зизу го сравни с Клод Макелеле от галактическия „Реал”. Също като Клод , Каземиро е „бодигард” , който се грижи за сигурността в центъра. Каземиро показа светкавична адаптация, като се внедри с гръм и трясък в халфовата линия на мадридчани. Когато Сами Кедира напусна „Реал”, удари часът на бразилеца. Да замениш авторитетен дефанзивен полузащитник от ранга на германеца не е лесно , но младият бразилец не трепна. Той се настани удобно пред защитата и с играта си отправи послание към противниците - това е моята зона, така, че внимавайте какво правите!

Бързото му придвижване между защитата и полузащитата, чистото отнемане на топката и захранването на офанзивните халфове с пасове го прeвърнаха в полузащитник от класа. Невидим черноработник, чиято дейност по терена не се забелязва с просто око. Мачовете се печелят в центъра на игрището. Тук е естествената среда на Каземиро, където е битката, където крака се преплитат с крака, а удари и пукоти по кости е нещо нормално. „Реал” има грация и могъщество в нападение, дързост и непукизъм в защита, но в средата си оставаше уязвим. Модрич е фин техничар, Кроос е мозъкът на халфовата линия, един интелектуален тип,но невсяващ сила. Хамес е прекалено неуверен. Липсваше човекът, който олицетворява мускулите на този мадридски организъм. И го намери в лицето на Каземиро.

През пролетта на сезон 2015/ 2016г. бразилецът се пръвърна в един Атлас, носещ отбора на гърба си. На силната му снага и физика се опираха всички. Той понесе и прикри всички слабости на съотборниците си. Навъртя най-голям километраж за финалния шурм на „Реал” Мадрид в Примера, включващ 12 поредни победи. Някои дори отсякоха: Кедира бе прекалено чуплив, докато Каземиро повече устоява на болка. Неслучайно в навечерието на финала на Шaмпионската лига 2016г. треньорът на „Атлетико” Мадрид Чоло Симеоне изрази опасения най-вече от Каземиро. Той считаше, че тимът му превъзхожда „Реал” с по- решителните си халфове, но знаеше, че съперникът има един истински киборг като Каземиро, който владее също толкова хладнокръвно физическите и психологически прийоми за въздействие върху съперника. Чистач, рушач на атаки или човекът печелещ борбата за първа топка са все комплименти за 24-годишния футболист . Той не е нещо уникално. Не претендира за оригиналност , нито е най-добрият бразилец, когото сме виждали .Не очаквайте спектакъл от него, защото е нетипичен кариока.

Прочетете целия очерк в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Реал МадридКаземиро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Каземиро е голям!
1
0
 
5
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
ЗиЗу е най великия, за сега.