Селекционерът на Швеция: България ни е абонат!

Трябва да бъдем внимателни, предупреди Яне Андерсон
29 авг 2017 14:15, Веселин Коларов
18
Селекционерът на Швеция: България ни е абонат!
Снимка: Reuters

Селекционерът на националния отбор на Швеция по футбол Яне Андерсон не обръща внимание на статистиката преди гостуването на България в четвъртък в световна квалификация.

Скандинавците имат сериозно превъзходство срещу "трикольорите", като са в серия от седем поредни победи без допуснат гол, а в последните три срещи печелят с по 3:0. 

За последно българите стигат до точка срещу Швеция при равенството 1:1 през септември 1993 година в световна квалификация в София, а последният успех на "трикольорите" над съперника пък е от ноември 1967 година с 3:0 в европейска квалификация.
 
"Това, което се е случило преди 49 години или преди 32 години, няма никакво значение. Условията сега са различни, играчите са други. Наясно сме, че трябва да се подготвим сериозно, защото ни очаква тежък мач", каза Андерсон.
 
"По време на тренировките ще наблегнем повече на тактиката, за да играем по начина, по който искаме. Уверен съм във възможностите на отбора и смятам, че ще намерим правилния подход, за да спечелим", допълни той.
 
Специалистът очаква българите да играят агресивно и атакуващо за разлика от срещата между двата тима през октомври миналата година в Стокхолм.
 
"Миналата есен те играха много дефанзивно на наш терен. Сега очаквам съвсем различна България. Трябва да бъдем внимателни и предпазливи в началото и ще видим как ще се развият нещата. Мисля, че съперникът ще се опита да играе агресивно и да ни притисне в първите минути, така че ще бъде важно да бъдем много концентрирани", коментира Андерсон.
 
Той ще заложи на стартовия състав, който победи Франция с 2:1 пред юни в друга среща от група "А" на световните квалификации. "Ако предполагате, че ще започнем с подобен състав, с какъвто играхме срещу Франция, сте много прави", каза Андерсон.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко каза, ко?!
13
3
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Магията на футбола е това, че във всеки мач всичко може да се случи! Вярно е, че шведите са много корав отбор, но нашите ако играят така сърцато, както срещу Холандия, имаме шанс да ги бием, ако и късмета е на наша страна, разбира се! Успех, юнаци!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Карагист преди 6 години
Абонати сме им и още как. Очаквам да бъдем наритани по-зле от камериерката на Слънчев бряг!
11
5
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Време е да надиграем стратегически Швеция. Редно е Хубчев да потърси съвети от д-р. Шестарков, Пената и хабилитираните преподаватели по футбол от НСА.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С лъйно лъвското сърце на врата и пешо Обидения няма какво да коментираме или гледаме!
9
1
 
8
 
! Отговори
Can't wait преди 6 години
Хехехе, така си е, направо сме им спаринг партньори на шведите. Макар че те са скромни хора, едва ли това са думи на наставника им. Сегашното шведско поколение футболисти почти не ги познавам, но от 1994 до 2008 следях всичките им мачове - всичко е победи за тях срещу България, само онзи мач от 1993 е завършил равен 'щото тогава голмайсторът им Кенет Андерсон беше контузен и не пристигна в София. Иначе кой знае колко щеше да е разликата...:)Онези 4:0 гола на СП в САЩ бяха класика! ! Макар че загубиха 0:1 от Бразилия (световния шампион)на полуфинал, шведите играха за трето място като за фи
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това за абоната, къде точно го е казал селекционера на Швеция ??което не е далеч от истината, ама верно ли го е казал
7
5
 
11
 
! Отговори
Зара преди 6 години
Ама ако победим така ще се радвам!!!!!
6
1
 
25
 
! Отговори
Божинката преди 6 години
Ако си абонат, абонат си е абонат.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност изобщо не казва подобно нещо.
4
1
 
22
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Вярно е.Шведите са ни препъни камък.Не са много добри но не ни иска срещу тях
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България ни е абонат"после в статията:"Селекционерът на националния отбор на Швеция по футбол Яне Андерсон не обръща внимание на статистиката"Как слагате думи на хората в устата само!
2
1
 
21
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Аз според Ивелин Попов преди гостуване в България събували кошмари хахах
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно сме им абонати ...