Франция полудя от радост: Едно, две, три, viva Юмтити!

Хиляди заляха улиците на Париж, за да празнуват футболната победа
Обновена: 11 юли 2018 11:45 | 11 юли 2018 11:45,
56

Снимка: Reuters

"One, two, three, viva Umtiti!". Едно, две, три, да живее Юмтити! Това е едно от заглавията във френските медии часове след голямата победа на Франция над Белгия на полуфинала на Световното първенство по футбол снощи.

Самюел Юмтити се превърна в героя на Сините (Les Blues), както наричат французите футболистите си. Юмтити вкара единствения гол за победата на "петлите" над Червените дяволи.

Още по темата

След успеха хиляди французи излязоха по улиците, за да празнуват! Невиждано отдавна множество препълни Шанз Елизе, пеещите и танцуващи французи изразяваха по всевъзможни начини радостта си. Стигна се и до сблъсъци с полицията.

"Те го направиха. За трети път в историята им, Сините ще спорят на финал за Световната купа... Беше силно, беше красиво!", написа Паризиен.

Еуфорията по улиците не беше възприета еднозначно в социалните мрежи. Под снимка на преливащия от хора нощен Париж имаше коментари като този:

"Жалко, че нямаше толкова хора, за да спасят пенсиите ни, но както казваше Жюл Сезар "Дайте вино и игри на народа и той няма да ни отегчава".

"Спрете хейтърските коментари, репликира го друг, и се насладете на тази прекрасна обединена Франция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France, любимата ми страна след България. Дано вземат купата. Близко са, а Англия е преодолима
23
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До два-три часа през нощта не можеше да се спи в Париж. Имаше огромни шествия. Прави впечатление, че по празнични поводи се събират повече цветнокожи французи. И се радват здраво. Родени са във Франция и по модела на САЩ вече са част от тази държава.
22
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да са с африкански произход но са си французи. Все едно да кажеш на черните в Америка, че са африканци :)
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"One, two, three, viva Umtiti"Няма нито една френска дума в това изречение.
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно посредствен мач със слаби футболни качества.
19
5
 
24
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Аз не се интересувам от Франция. Не ме интересува тази държава. Нито съм от там нито ще бъда. Не злобейте на чужд адрес, оставете хората да се радват било то черни или бели. Така стоят нещата и който не ги приема просто да не ги следи защото и вие по този начин вътрешно се тормозите. Живота е много кратък не се вманиачавайте за Русия, черните във Франция за евреите и бежанците защото това отнема време а времето е живот и той си тече...
18
3
 
12
 
! Отговори
Do 12 преди 5 години
До АнонименАбе, щом французите са го приели за такъв...къде отиваш да го обявяваш какъв бил и какъв не бил??!!Много сме добри да гледаме на големите купичката и да обсъждаме и да даваме акъл...вместо да си гледаме ***...корумпирана, крадлива, разпадаща се...отвсякъде далавери, мафия и мутри...иначе...съдим французите...
17
4
 
19
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Така е, Юмтити е роднина на Наполеон, а както знаем той е корсиканец и ето защо футболиста е малко по тъмен.
16
28
 
20
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 5 години
Футболът е купон и забавление. Не е патерица, с която балканските народи да си избиват комплексите. Сърбинът и хърватинът метат улиците на Запад, но искрено си вярват, че са нещо повече от западняците. Смешната национална гордост на сърби и хървати е като голям балон, всички виждат, че е голям, но и всички знаят, че е само въздух. Хайде финала Франция-Англия, и победа за Франция.
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самюел Юмтити чист французин бате !
14
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кво се радват тия? Най-много представители на полуфинала имаше ДР Конго. Както вече писаха от там са 5-*** "французи" и няколко белгийци. Останалите "французи" са от северна Африка или някъде другаде. Даже голямата им звезда Антоан Гризман е от португалски произход.. Така че да живее АФрика
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финал Франция срещу Англия ще означава, че за пръв път от 1970 г. няма да гледам финал на световно първенство!
12
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГогатаНито има логика, нито е морално този отбор да се нарича френски, Юмтити дори не е роден във Франция и това не е расизъм, а въпрос на чест и достойнство, нещо непознато за БХК розовите пеперудки изходили се по темата. Иначе че са големи играчи, най-класния отбор са и заслужават да са на финал.
11
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрасно, сега ще приемат още повече тъмнокожи имигранти да им облагородяват генофонда, докато не остане нито един бял гал.
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африка е на финал! Слава на АФриканция, долу расизмът, долу белите бледолики хора!
9
22
 
15
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 5 години
Момчета,не мога да ви разбера дали сте само расисти или и злобеете за спорта.Легалната миграция ли ви е проблема?Всички от долу изброените живеят и работят законно във Франция,говорят френски,интегрирани са на 100% и си плащат данъците.Имали са шанса,физиката,таланта и мотивацията да се преборят с хиляди други спортисти и да се качат на върха в съответната си професионална област,нещо,което на *** без грам дисциплина,но с претенции и корем на бременна в осмия месец му е далечно и неразбираемо.
8
26
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Да, пълна е Франция с араби и африканци (н.егри). Но разликата с нас е : Французите (белите) успяват да извлекат най-доброто от тях, за да богатее и е велика Франция. Тогава африканците започват да се чувстват французи и че са нужни на тая държава. Ако щете одобрявайте - това е истината !...
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брутал ще е след европейското и сега на световното да загубят на финала - пожелавам им го !
6
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ареола - Филипини; Манданда, Кимпембе и Нзонзи - ДР Конго; героя Юмтити - Камерун; Рами - Мароко; Менди - Сенегал; Сидибе и Канте - Мали; Погба - Гвинея; Толисо - Того; Матюиди - Ангола; Фекир - Алжир; Лемар - Гваделупа; Дембеле - Мавритания; и 7 французи за цвят - ей това е френския национален отбор по футбол.
5
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах им резервната скамейка...горилата Коко ...до шимпанзето Чита!Сичкото ***..гал на баламатума!Сичкото - горди французи!