Пеле отсече: Марадона, Кайзера и Кройф бяха по-добри от Меси

Диего беше на много по-високо ниво, изненада бразилската легенда
37
Пеле отсече: Марадона, Кайзера и Кройф бяха по-добри от Меси
Снимка: Reuters

Трикратният световен шампион Пеле срина със земята суперзвездата на Барселона Лионел Меси, смятан от някои за най-добрия играч за всички времена.

Според Краля на футбола обаче има няколко футболисти, които са били на по-високо ниво от Бълхата, като той дори спомена големия си враг през годините за престижното първо място във всички класации - Диего Марадона.

"Марадона е един от най-великите футболисти, които някога са играли футбол. Дали е по-добър от Меси? Да. Много, много по-добър. Франц Бекенбауер и Йохан Кройф също бяха по-добри от Меси, те бяха отлични футболисти", отсече Пеле.

Той обърна внимание и на сънародника си Неймар: "Той е по-добър футболист от Мбапе, но в Европа всички говорят за французина. Неймар нямаше късмет, защото не успя да стане световен шампион с националния отбор на Бразилия", смята определеният за №1 на ХХ век футболист.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Еузебио, Кристиано Роналдо и Луиш Фиго са най-великите! Пеле е краля на футбола, Марадона също е голям! Forca Portugal! Номер едно сме! Най-славната страна! Колонизирала и дала културата и благата на половин свят!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и никой не каза нищо за самия Пеле.. Никой не може да надмине неговия легендарен ореол. За времето си е имало само един безспорен крал на футбола и това е бил той. Спечелил три световни първенства, вкарал над 1200 гола, какво повече да говорим. Също така бих отличил Еузебио. Гаринча. Марадона. Ван Бастен. Зидан. Роналдо (бразилския). От днешните харесвам и уважавам Кристиано Роналдо заради невероятната му дисциплина и трудолюбие. Той е боец. Доказа се навсякъде.
31
1
 
2
 
! Отговори
Боби Чарлтън преди 5 години
"Сър Алф Рамзи ни беше казал, че българите ще играят доста защитно и че единствения играч, с който трябва да внимаваме, защото е изключителен, е Аспарухов. И ние доста внимавахме, но не достатъчно...Аспарухов беше един от онези родени майстори, които никога не са се нуждаели от учители. Има такива изключения и се броят на пръсти."
30
1
 
2
 
! Отговори
Сандро Мацола преди 5 години
Когато научих за гибелта на Аспарухов, се разплаках. Защо такава участ за един чародеен футболист. Цяла нощ не можах да заспя. Той беше пред очите ми в головите положения в мача срещу Белгия. Оттогава го залюбих."
29
1
 
2
 
! Отговори
Еузебио преди 5 години
Жадувах просто да играя с Аспарухов. На срещата Бенфика - Левски той покори Лисабон. До този момент нито един футболист от чужд отбор не бе постигал два гола в нашата врата в един мач. Аспарухов беше първият."
28
1
 
1
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Гледъл съм Бастен, Баджо, Марадона, Роналдо, Роналдиньо и много други....Гледал съм и футболисти от по-старите поколения. Хайде да не сравняваме .... Колко сте ги гледали тия футболисти особено по-възрастните- ми то нямаше телевизия такава каквато я виждаме днес. Меси и Роналдо ги гледаме поне по веднъж на седмица а понякога може и по 3 и дори ако сме изпуснали или ни е харесало има повторения или Тубата... Осъзнават ли някои хора колко ни е разглезило това и колко добри са тези двамата...
27
1
 
1
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Братоци, нека не се впрягаме. Нака си спомним нашите. Как така Петър Жеков се отличи,след това Стоичков.Я да видим де е Кройф във витрината на Барселона де е Стоичков. Гледал съм Пеле, Гаринча,Бекембауер, Еузебио,Фалкао и т.н.А бе миналата година мой познат ми каза: Ти знаеш ли кой бе Джино Джоф. Е , как не ! Зашо Лев Яшин и др. не ги споменават? Глупаво е да се сравнява нападател с вратар или защитник с халф.
26
7
 
5
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Всеки с времето си. В съвремения футбол палячото Марадона не може нищо да покаже, докато за Меси обратното не важи. Така, че Пеле да млъкне и да се скрие.
25
2
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Така е... но над тях е Марко Ван Бастен....
24
3
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Гледал съм ги всичките. 1 - Марадона2 - Меси3- Роналдо -Феномена.Статистиката и купите не правят един футболист велик.
23
4
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, съгласен съм с вас, че Луиш Назариу да Лима е сред най-добрите. И все пак, най-великата си остава Лев Яшин.
22
1
 
11
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Всяко време си има големите имена. Днес се поставят рекорди за брой голове за маркетинг и реклама. Всяка атака трябва да мине през задължително през Меси, Роналдо или Неймар и ако той не може да вкара, тогава подава. Преди не е било така и затова е нямало такива рекорди. Друг въпрос е, че са играли в пъти по-малко мачове през годината.
21
7
 
10
 
! Отговори
mn преди 5 години
Много ясно, и не са само те. Малкият гном може да играе само с Шави и Иниеста зад него да му градят играта. Заради брадясалата бълха тези двама отлични играчи така и не взеха Златна топка, която заслужаваха. Видяхме го джуджето колко може с Аржентина.
20
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От днешния Роналдо едва ли ще има по -велик футболист .
19
12
 
8
 
! Отговори
img456123 преди 5 години
Сега всеки един средностатистически играч е по-добър от Пеле.
18
3
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Пеле го казва много точно. Моят идол е Ван Бастен, но Кройф, Бекенбауер и Марадона промениха футбола. Затова са ненадминати.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това изказване е продиктувано от времената, когато са играли други велики футболисти - всеки хвали своето време. Факт е обаче, че Роналдо и Меси са машини за голове - ако не бяха толкова силни, нямаше да вкарват толкова. Иначе във всяко време имаше уникални футболисти. Тук например се сещам за най-великият италиански футболист играл някога - Роберто Баджо. Или пък за Рууд Гулит - комплексен футболист, техника, удар с глава и с двата крака. Изобщо, всяко подобно изказване не е обективно.
16
3
 
12
 
! Отговори
42 преди 5 години
Аз лично по-добър от Марко Ван Бастен и досега не съм виждал. Другият е Зико.
15
17
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
пълни глупости, Меси и Роналдо са най-добрите футболисти за всички времена! аз лично симпатизирам повече на Меси, но това не значи, че за мен е по-добрият от двамата...преди футболът е бил бавен и не толкова тактически, както сега така че какво има да се коментира....много по-лесно е било да изпъкнеш, отколкото сега...да не говорим да вкараш 50-60 гола за един сезон :)
14
11
 
10
 
! Отговори
Адолфо Хит преди 5 години
Право е "черното ла.." Тези тримата взети заедно, наистина са по добри от Меси. Когато Пеле казва нещо, всички гледат на къде е... слънцето. Много добър футболист за своето време, но интелект зеро.Отдавна негово мнение никой не го "бръсне" за 5 стотинки, Аз харесвах Гаринча, честно казано Пелю не ме е кефил като... Меси.