Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

Двата отбора завършиха 1:1 "Васил Левски"
22 мар 2019 20:56, Александър Попов
129
Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора
Снимка: Булфото

Първото полувреме протече равностойно, като българите имаха няколко изгодни ситуации, но така и нямахме точен удар към вратата на

Първата опасност бе в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Жарко Томашевич, а вратарят Петкович изпревари Галин Иванов.

Гостите отвърнаха с опасна атака. Мирко Иванич бе изведен сам срещу Михайлов, но вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати.

Най-добрата възможност за българите пък бе в 22-та минута, когато при едно центриране Божиков бе оставен сам. Ударът му с глава обаче не бе точен и след няколко рикошета топката бе изчистена от голлинията от Филип Стойкович.

Втото полувреме започна кошмарно за България. Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел в 50-тата минута. Хубчев реагира и вкара в игра нападателят на Левски Станислав Костов, но играта ни определено бе разконцентрирана.

в 62-та минута добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно трима черногорци останаха срещу Занев, който по някакъв начин успя да отнеме топката и да лиши гостите от второ попадение.

В 71-та минута Костадинов опита удар с глава след центриране, но ударът му бе прекалено слаб и лесен за спасяване на Петкович.

България бе близо до изравняване в 76-тата минута, когато Даниел Петкович спаси удар отблизо на капитана ни Ивелин Попов.

Националите натиснаха и след две минути Спас Делев опита ножичен удар, който обаче излезе в аут.

В 80-тата минута Станислав Костов бе фаулиран извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев бе точен от дузпата и изравни резултата.

17-годишният Минчев пък направи своя дебют, след като замени Спас Делев.

Българите тръгнаха да играят за пълен обрат, а в 86 минута Страхил Попов опита удар извън наказателното поле, който мина над вратата.

Големият шанс се откри в добавеното време пред Мартин Минчев, който бе изведен по диагонала, а ударът му мина на косъм от десния стълб. Минута по-късно пък черногорците имаха шанс да вземат трите точки, но Михайлов спаси удар от границата на наказателното поле. 

Така двата отбора завършиха 1:1 и поделиха по една точка на старта на евроквалификациите. "Лъвовете" ще изиграят втория си мач срещу Косово в понеделник, 25 март.

 

Всички отзиви след мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БългарияЧерна гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Докато се наливат пари само в три отбора, а другите кучета ги яли, така ще е!Снощи англичаните вкараха пет на чехите, а на нас колко ли ще вкарат? Като им гледах мача, не зная, как ще им издържим на темпото.
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятайте... щом героят за нашите беше Малката Перучка за к'во си говорим.
88
3
 
16
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
И футбола ни е като всичко, което разрушиха мутро-олигарсите ! Няма нужда да се коментира .
87
1
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
То дузпа нямаше никаква. Пълен подарък.Това не е 1 на 1. Хубчев и компания да не си мислят че са завършили наравно. Няма такова нещо. И в този формат се видя че са безнадеждни индивидуалисти.
86
1
 
11
 
! Отговори
Пьотр Хупчеф преди 5 години
Почваме подготовка за Световните квалификации ! Европейските ще са ни подготовката.
85
3
 
27
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
Гледам напоследък мачове от шампионска лига. Ами не разбирам особено от футбол, но ми се струва, че нац но отбор е по зле от селски.Бавно движение на топката. Футболисти с тежки крака. Липса на всякаква координация. Не добре сработен екип. Един подава друг не разбрал, че му я дават.И накрая... Звездата на мача Ники Михайлов. Смятай за какво говорим.
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби Михайлов ОСТАВКА !!!!!!!
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рудолф Витлачил: "Вие никога няма да имате футбол"!
82
0
 
37
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Е, пак спестих нерви! Не гледах и този мач, и съм много щастлив! Който ми каже поне една причина, да увисна пред ТВ-то, без да се ядосвам, че наште са супер палячовци- да ми се обади. Излагацията продължава...
81
1
 
31
 
! Отговори
Склададжията преди 5 години
Няма нищо спорно в дузпата свирена за нарушение в непосредствена близост до тъчлинията!!!
80
1
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
жалка история, к'во има да се коментира...верно, някои момчета имат желание, ама то далеч надхвърля възможностите им :)
79
1
 
5
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен до ДИВАК 84 - незнаех , че са оптаци . Аз гледам от високо РИЛА и всичко ми се вижда смалено (съгласен съм с теб ! )
78
3
 
10
 
! Отговори
Перуци преди 5 години
Нека бъде светлина!Нека има цветя!Нека бъде любовта!Нека има деца!
77
4
 
20
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
хайде , следващите срещи от квалификациите да влиза " ЛУДОГОРЕЦ" Разград, поне да ни отсрами щото тази сбирщина наречени "национали " за нищо нестава !
76
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте плюли бе, веднъж и на нас да бутнат гювеч и пак недоволни. Ами няма я системата ВАР ли, гипс ли, мани. Ама и Перуци младши спаси две три положения.
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКХубчев е ортак на Перуката и е по-корумпиран и урежда млади срещу подкуп..
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено с основание ревем да недадена дузпа, а не за подарена ахаххаИзненадан съм, че от ФИФА ни направиха кaвaл, но не разбирам все още каква им е крайната цел. Освен да предизвикат някаква адска въртележка в групата за друго не се сещам.
73
10
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен 75 - " Петреееееееее , гледаш ли как се налагат млади " - ще се налагат защото ги ИМА , у нас ги налага перуката. Петър Хубчев , освен , че е достоен човек но и е кадърен треньор- ЛИБСВА МАТЕРИАЛ !
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спорна щеше да бъде ако беше в наказателното поле, а то извън наказателното.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
понеделник 21:30Косово -БългарияЧ. гора -Англия