Кристиано Роналдо счупи нови рекорди

Звездата вече има седем хеттрика за Португалия
11 сеп 2019 13:41, Веселин Коларов
13
Кристиано Роналдо счупи нови рекорди
Снимка: Reuters

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо подобри пореден рекорд в кариерата си. Той наниза четири гола за Португалия при снощната победа с 5:1 над Литва.

По този начин асът на италианския хегемон Ювентус вече е най-добрият реализатор в историята на евроквалификациите. Той има изумителните 25 попадения и задмина ирландеца Роби Кийн (23).
 
Освен това Роналдо изигра мач №160 за европейския първенец, в които се е разписвал 93 пъти. Така той се превърна в първия футболист от Стария континент, който минава кота 90.
 
34-годишната звезда е и на 16 гола от световното постижение, което се държи от иранеца Али Даеи, който приключи кариерата за родината си с внушителните 109 точни изстрела. Отделно Роналдо има и 8 хеттрика за Португалия и общо 54 на национално и клубно ниво. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо е велик футболист, вероятно най-великия в историята! Португалия е най-яката страна с най-якия език, с най-якото време, с най-яката музика, па и еврошампиони на всичкото отгоре ;) Forva Portugal! Viva Ronaldo!
6
1
 
2
 
! Отговори
Бай ганьо 2 преди 4 години
тоя като малък го късах на футбол пред блока ама глефаи как се извъртяха нещата.Ония бачка за милиони ааз за 520 лева
5
5
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Безспорно голям футболист!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Бадр Хари му чупи кръста ама.....
3
7
 
12
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Крайно време е да се научи да маневрира прецизно по терена, да заема позиция, да наблюдава отблизо играта и да изчаква топката да дойде и положението да узрее за атака. Футболисти с далеч по-малък опит умеят да играят солиден маневрено-позиционен футбол със здрава стратегическа основа. Да се учи примерно от великия Божинов.
2
13
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Добре ли сте?
1
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
The King CR7.Сега пак ще слушаме от пъпчасалите фенове на Меси, колко е велик джуджето... Ама само приказки след всеки кръг. След всяка година. Роналдо печели награди след награди, рекорди сред рекорди... А феновете на меси само бля бля бля... и така вече 10 год.