Ювентус трудно надви Локомотив Москва насред Торино

Реал Мадрид с първа победа в Шампионската лига
23 окт 2019 07:46, Елка Василева
1
Ювентус трудно надви Локомотив Москва насред Торино
Снимка: Reuters

Италианският хегемон Ювентус постигна неочаквано трудна победа при домакинството си на Локомотив Москва в мач от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Бианконерите" се наложиха с 2:1, но трябваше да положат сериозни усилия срещу гостите, които демонстрираха много грамотен футбол насред Торино. В 30-ата минута Алексей Миранчук откри резултата, след което домакините се хвърлиха в атаки.

Кристиано Роналдо и компания обаче не можеха да намерят пролука в чудесно подредената защита на Локомотив. След почивката нещата на терена не се промениха, но в рамките на 120 секунди Пауло Дибала се разписа на два пъти за пълния обрат. Той беше точен в 77-ата  и 79-ата минута и обра овациите.

С успеха "старата госпожа" събра 7 точки в група "D", с колкото е и Атлетико Мадрид. Локомотив има 3 т., Байер Леверкузен остава на дъното с нулев актив. В следващия кръг първенецът на Италия гостува в Москва, а "аспирините" приемат испанците.

Реал Мадрид пък постигна първата си победа в Шампионската лига този сезон, след като надигра с 1:0 като гост Галатасарай. Двубоят бе от изключителна важност за “Кралете”, които записаха само 1 точка в първите си два мача и нова издънка тази вечер можеше да коства позицията на Зинедин Зидан начело на тима.

Тони Кроос обаче вкара така ценното попадение в 18-та минута, а другият герой за испанците бе много критикуваният в последно време Тибо Куртоа. Белгиецът направи няколко впечатляващи спасявания, особено през първото полувреме.

Така с този успех Реал се изкачи на второто място в Група А с актив от 4 точки, на цели 5 зад абсолютния лидер ПСЖ. Клуб Брюж вече е трети с 2 точки, докато Галатасарай е на дъното с 1.

Футболни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Шампионска лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испанците бяха на косъм да сътворят един "григор димитров" (отпадане още в първия кръг)