Меси е №1 по дрибъл, Роналдо чак пети

Азар и Рибери допълват тройката
18 ное 2019 12:26, Веселин Коларов
8
Меси е №1 по дрибъл, Роналдо чак пети
Снимка: Reuters

Голямата звезда на Барселона Лео Меси има най-добрия дрибъл от сезон 2006/07 насам.

За този период петкратният носител на Златната топка е преминал през съперници с топка в крака 1880 пъти, съобщава Opta. Това са 57,2% успешни опити, което отрежда на аржентинския гений лидерската позиция в петте най-силни европейски първенства.
 
След Меси е новата звезда на Реал Мадрид Еден Азар с 1220 дрибъла и 57,1% успешни опити. После се нареждат Франк Рибери (939, 47,9%) и Серхио Агуеро (832, 46,6%).
 
На пето място е асът на италианския хегемон Ювентус Кристиано Роналдо. Той има 816 дрибъла, процентът му на успеваемост е 44%. Наскоро португалската звезда беше критикуван от Фабио Капело, че не е преминавал съперник в топка с крака от 3 години насам.
 
Проучване на Gol.bg показа, че легендарният треньор не е прав, защото само през този сезон Роналдо има няколко успешни дрибъла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
NOU преди 4 години
До АнонименМеси с националния *** е вкарал 82% от головете си /57гола от общо 70/ срещу отбори от топ 50. Ментето К.Роналдо има отбелязани 29% /28 гола от общо 99/ срещу отбори в топ 50!!!Меси всеки мач разминава 3-*** 4- *** с лекота и то по няколко пъти!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен най добрия играч е пропуснат .Теми Пуки от Норич стана голмайстор на Чемпиъншип.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо за 1 година вкара повече голове за Португалия отколкото Меси за 3 години за Аржентина. Поредно доказателство, че Меси на става за крив извън Барселона. Ако ще да дриблира през 3000 дърводелеца от Гранада, Панама, Хавана и Депортиво.
5
0
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Демек Меси е номер едно по циркаджалъци ?
4
0
 
1
 
! Отговори
M.G. преди 4 години
до 3 Нито всичките космунавти заено са МЕСИ !!!
3
0
 
4
 
! Отговори
литекс преди 4 години
Меси е най-добрия, но още не е КОСМОНАВТ.
2
3
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
И кое и е вярно?!?За Рибери съм съгласен.За Азар за, но къде видяхте Кун да дриблира толкова добре?!?Бих казал,че Мане борави с топката доста по-добре от него
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбсолютно вярна и меродавна класация.Да умееш да преодоляваш съперници е може би най-показателно за това колко е добър един футболист.Роналдо имал няколко дрибъла този сезон.Добрият футболист има няколко успешни дрибъла на мач,не на сезон!Когато Марадона беше 10 години на върха,във всеки мач по няколко пъти побъркваше съперниците от дрибъл,по няколко човека,независимо от класата им.Подобен след него е само Меси!