Синусоида по баварски - каква година изпраща Байерн Мюнхен

Отборът още търси постоянството и баланса
24 дек 2019 10:38, Друми Георгиев
3
Синусоида по баварски - каква година изпраща Байерн Мюнхен

Паденията и възходите вървят ръка за ръка не само в спорта, но и в живота. Търсещите постоянно подобрение в резултатите нямат здрава връзка с реалността, защото желанията им са утопични. Намирането на постоянството и гравитирането около една стабилна линия на развитие, със своите спадове и възходи, вече е реална и изпълнима цел.

"Постоянство" е дума, която със сигурност не можем да използваме, ако искаме да олицетворим годината на германския шампион Байерн Мюнхен. Баварците изпращат една много странна сладко-кисела 2019 година и не съм сигурен дали самите те могат да й поставят точна и обективна оценка.

Програма "минимум" беше изпълнена с "основното ястие" - седма поредна сребърна салатиера през пролетта. Имаше и вкусна "гарнитура" - Купата на Германия. Може би най-красивият трофей (направен e от позлатено сребро и по него има 18 нефрита, 12 турмалина и 12 планински кристала) във футбола. И един от най-скъпите (оценява се на 100 000 евро).

"Десертът" обаче липсваше. Не само сладката черешка, но и цялата торта под нея се загубиха от погледа на баварците. Трофеят в Шампионската лига остана на цели пет мача от Байерн, защото отборът отпадна още на осминафиналите от бъдещия европейски шампион Ливърпул след 7 поредни класирания поне на четвъртфинал.

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алаба, Боатенг, Алфонсо Дейвис, Толисо, Зиркзее, Коман, Гнабри - общо 7 маймуни, не е малко.
2
4
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
В байерн има 4 нигера по твое разбиране.От 30 играча група 4 не е много.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левандовски този сезон къса мрежите, но въпреки това титлата в Германия се изплъзва.Ако се напънат за Шампионската лига може и да се получи тази година. Не ми харесва тенденцията, че лека полека отборът се напълни с негери.