Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

Част от организациите застанаха зад Божков, други ще мислят
Обновена: 24 яну 2020 13:02 | 24 яну 2020 12:55, Александър Попов
205
 Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!
Снимка: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов се срещна с организираните привърженици на Левски, която бе организирана по тяхна молба, след като стана ясно, че законопроект на Валери Симеонов за хазарта може да остави "сините" без основния им спонсор.
 
"Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас, взети заедно. Това са две различни теми, две различни срещи. Левски е нещо, което винаги ще го има. Ако искате да го има този клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението на клуба. Ние като изпълнителна власт дори не може публично да ви отговорим на този въпрос. Обвързвате тези срещи с името на Васил Божков. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. На осма страница е нещото, заради което ще го дадем на прокуратурата. Къде е Левски в цялата работа? Вие ме плашите с бунтове. Какво да направим, да скрием доклада ли? Аз съм длъжен да вярвам на тази институция", започна премиерът Борисов.
 
След срещата привържениците изразиха своето мнение за проведената среща, като заявиха, че може да се тълкува по различни начини.
Още по темата
Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, сподели, че Националният клуб на привържениците тепърва ще премисли следващите си действия и те ще бъдат обявени в най-скоро време. 
 
"Вкарват феновете на Левски в тази политическа игра, обещания не е имало, заяви Хиндлиян. - Предложението за акциите на министъра не зависи от него или колегите му. Това нещо зависи от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран през последната година. Ясно е, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки момент. Една не малка част от медиите се занимават с това, че ще правим бунтове, независимо от факта, че организациите твърдим, че няма да излизаме да защитаваме корпоративни интереси. Имаше гласове в тази посока, не мога да го крия. Дали ще се взимат такива мерки е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски".
 
"Надявах се тази среща да ме убеди в нещо друго. Левски е политически заложник през последните години. На тази среща зададох конкретни въпроси. За първи път Левски има собственик, който заявява, че парите са негови. Беше потвърдено и от финансовия министър. Голяма част от финансирането на Левски става под формата на дарение. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна момента в политически и икономически игри. На базата на това, което чух и видях, това е поредната схема, свързана с любимия ни отбор. Казвам това в качеството си на гражданин и фен на Левски. Подкрепям това ръководство и начинът, по който се управлява. Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго", каза председателят на "Ултрас Левски" - Адриан Петров.
 
Председателят на сдружението "Сини Сърца" - Илия Христов, заяви, че неговата организация има позиция и подкрепят сегашното ръководство на Левски.
 
"Ние вярваме в сегашното ръководство, че води клуба в правилната посока. Има прозрачност, която липсваше. В последната среща се вижда, че Левски е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Има пълна прозрачност. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, ние не можем да кажем. От показаните документи горе, аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната", каза той.
 
Членът на УС на НКП Димитър Костадинов пък не смята, че сегашното ръководство на Левски е прозрачно и заяви, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. 
 
Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес. Само тогава можем изцяло да застанем зад шефовете и то ако става въпрос за проблеми на Левски, а не на частния му бизнес. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
10
 
! Отговори
Друго преди 4 години
Тези Фен клубовете не са Феновете на левски, а една малка извадка от тях. Заради тези Фен клубове, които толерират футболните нео нациски Хулиганите цяла България бере срам, Левски отнася глоби от УЕФА, а истинските фенове, тези които спасиха клубът от фалит давайки всеки по 20-50 кой колкото може лева тези фенове ги е страх да си заведът детето на стадиона!С това казано съм на мнение че Трябва да се намери спонсор! Това ето ви акциите оправайте се не е Решение!
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53Ако службите спираха за криминално минало, трябваше първо да спрат боса на Ипон.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокич оправи държавата...всичко е цъфнало.. остана му леевски!! .. искал да е спонсор някой..значи от добро сърце го прави или от любов.! Какви са тези условия..група отова да се моли някой да може да прибира??? Феновее мислете бе. От Левски ще станете леевски!! Имайте лице.Утре ще ревете абрамович да ви е спонсор..и да протестирате ако не сте европейски шампиони.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали службите провериха на входа тези хора имат ли криминално присъди?Знае се какви хора има в тези фенклубове и като гледам тези насреща на снимката с бръснатите глави..Те ли ще казват какви закони да се приемат у нас? А лицето отдясно на Борисов, свит послушно на диванчето отдавна трябваше да е в затвора, а сега като излезе интформацията, че лично той е внесъл закон през 2014, в резултат на който хазартните босове плащат 3-4 пъти по-малки данъци, трябва както Ненов в кабинета да бъде закопчан
52
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повръща ми се вече от тия Левскари! Отбора на властта, подпомаган винаги с нашите данъци. Олицетворението на задкулисието и корупцията.
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо ще е удоволствието да видя, как Левски се разпада. Пожелавам им го от все сърце. Футбола в България без тях ще стане нещо по-добро.
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата в Перник свършва до средата на Февруари и Наглата Тиква реши заедно с Симеонов да подхванат някоя важна тема за народа, като хазарта и ограбването и манипулирането на хората по всякакви начини от Божков! Накакъв ПИАР на Борисов , но няма да му се получи, целия Перник излиза и го помита заедно с мръсното му правителство!
49
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
ЩЕ ДОВЖИВЕЯ ЛИ ДА ВИДЯ АРМЕНЕЦ С КИРКА И ЛОПАТА
48
12
 
3
 
! Отговори
?? преди 4 години
"Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас"? това да го каже на прецедателите на фен клубовете?? Меко казано е нелепо, съмнявам се че го е казал.
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е драмата в това, че Левски щял да фалира и да изчезне? Просто едни ритнитопковци няма да ги има, ще има други.
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски е частен клуб. Защо смятат, че държавата трябва да ги спасява, като опрощава на собственика им данъци за милиони, срещу което той щял да отпусне някакви трохи на клуба, за да оцелее.
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце голям левскар го дава, но е в комбина с олигарсите и там прошка няма, иначе ще получи оловото....
44
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДОКАТО Е СОБСТВЕНОСТ НА БОЖКОВ ЗА ЛЕВСКИ ЩЕ ИМА САМО ЗАТЪВАНЕ В НОВИ ДЪЛГОВЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ИЗТОЧВАНЕ ДО ПЪЛНО ПРЕСУШАВАНЕ!!!
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати феновете егати отбора...Перуки,черепи...имайте чест избирайте си спонсорите а не клякате пред всеки за някой лев. Рейнджърс фалира и мъжки почна от селските групи. Давайте заплати по 1000 лв на играч , тогава всеки с по 10 стотинки на месец като даде ще стигат. Ходете на мач по 30 000 а не по един файтон хора!! Милиционерски клуб- пожарникарски
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите разчистват сметки помежду си. Просто една от мутрите вече не е в качеството си на собственик на охранителен бизнес, а действа като собственик на държавата и това помага лесно да унищожи конкурентните мафиотски структури.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако държавата се остави да бъде изнудвана, хората да излязат на контрапротест. Аз съм левскар, но не искам черепът да печели пари които би печелила държавата и не искам държавата да издържа нито Левски, нито ЦСКА нито който и да е било.Държавата да плаща пенсии на пенсионерите. Не заплатите на африканци и южно-американци подвизаващи се в българските футболни клубове.
40
1
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Май само Димитър Костадинов е разбрал, че се опитват да го използват!
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да назначи 20 от бюрото по труда за футболисти за минимална заплата и готово- Левски го има!! Кои от играчите са левскари бе чук ундури??чии фенове сте?? Най кой пука за друго освен заплата!!..фенове били,айде бе безделници!!събирайте чл внос..пък нека герб ви дава от субсидията си като ви иска!! Търкач- подуене е това сте
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** пак на всяко гърне мородия!Абе тараноолу, остави ги веднъж институциите да си свършат работата бе, бай ***!
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и най-изостаналите африикански държави ни задминават по развитие.....