Ливърпул сдаде титлата след срамна загуба от Брайтън

Шампионът изигра посредствен мач и загуби с 0:1
4 фев 2021 06:50, Анисия Иванова
3
Ливърпул сдаде титлата след срамна загуба от Брайтън
Снимка: БГНЕС

Шампионът Ливърпул падна с 0:1 от Брайтън на "Анфийлд" и практически сдаде титлата. Единственото попадение в мача заби Алзат в 56-ата минута.

"Мърсисайдци" в момента са на четвърто място в класирането, като са на четири точки от Манчестър Юнайтед и на цели седем от Манчестър Сити, като "гражданите" дори имат и мач по-малко. В неделя двата отбора се срещат на "Анфийлд" и доста въпросителни ще отпаднат още тогава.

Ливърпул изигра меко казано посредствен мач, като след тази загуба дори и мястото на "червените" в Топ 4 вече не е сигурно. Брайтън пък се намира на 15-ата позиция с 24 точки.

Момчетата на Юрген Клоп имаха 68 срещи без домакинско поражение, но последователно паднаха от Бърнли и сега от "чайките" с по 0:1.

От своя страна Брайтън изигра тактически перфектно мача. Гостите нито за миг не се уплашиха от шампионите и заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул бе в серия от 12 мача без загуба срещу Брайтън във всички турнири, като последното поражение на "мърсисайдци" срещу този съперник бе от януари 1984 година, но сега "червените" отново преклониха глава.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: футболЛивърпулБрайтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
дядо Петко преди 3 години
Клоп че има вина - има! Но и играчите му, особено в защита, са жива мъка. Играят тромаво, еднотипно , цък-цък.... Въобще го няма стила им от миналата година. Нещо става с отбора. Едва ли причината е в отсъствието на Ван Дайк....
2
0
 
2
 
! Отговори
Йокин преди 3 години
Има нещо гнило,но в Англия.Излагация,също като,Реал.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От месеци ви казвам ,че Клоп е за гонене.