УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата

Решението разгневи кмета Дитер Райтер преди мача Германия - Унгария
23 юни 2021 10:07, Ния Христова
122
УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата
Снимка: БГНЕС
УЕФА отхвърли предложението на кмета на Мюнхен Дитер Райтер стадионът на "Байерн" довечера да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача между Германия и Унгария. Това разгневи градоначалника и той разкритикува европейската футболна централа, както и ГФС, пише gol.bg.
 
Идеята на Райтер бе по този начин да се възпротиви срещу наскоро приет в Унгария закон, който забранява демонстрирането и насърчаването на хомосексуалността сред лица под 18 г., както и разпространението на материали, които промотират и подкрепят смяната на пола, сред тях.
 
В Мюнхен решиха да отговорят на наложените в Унгария ограничения с осветяване на стадиона в цветовете на дъгата, които са символ на ЛГБТ общността.
 
"Според устава си УЕФА е политически и религиозно неутрална организация. Заради политическия контекст на това искане, което е насочено срещу решението на парламента на Унгария, УЕФА трябва да го откаже", гласи отговорът на евроцентралата.
 
Преди това унгарският външен министър Петер Сиярто обяви идеята за осветяване на мюнхенския стадион в цветовете на дъгата за "вредна и опасна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "Немците са си меки китки ... " Ехаааааа, затова ли големите "мъжкари" българи ядат бой от немци където ги хванат? Как са българските атлети, военни и така нататък? Или да не питам, че резила ни е пълен?
54
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Влади Неграмотен си. С двама свестни родители, дори ако са от един и същи пол, става свястно дете, защото го научават на важните неща в живота (и обратното, с двама проваляци става провал, дори ако са мъж и жена). И си противоречиш: ако "природата" диктува сексуалната ориентация един индивид ще си намери "естествените" наклонности, независимо от това какви родители има.
53
2
 
6
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Детето до голяма степен копира поведението на родителите си, защото те са му основен модел на поведение. С две *** или двама бащи, нещата не са съвсем нормални, още по-странно е и поведението на този, който го играе другия пол. Напр. юнакът, който е женската страна в двойката. Доказано е, че момчета, расли само при жени - майки, баби, лели, каки, 2 пъти по-често стават обратни. Това е истината, полът е създаден от природата.
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 59/61 Здравото семейство опира до това детето да бъде научено на това да е личност, да е отговорно, да си върши работата, да е умно и да мисли критично, а не на това кой с кого си ляга. Ти като по цяла вечер не спираш да въртиш тънките канали това не означава, че на повечето хора живота им се върти около такива въпроси.
51
1
 
17
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Ти може и извънземни да познаваш, но е едно дете се нужда от здраво семейство, а не от двама сбърканяци. Гейове в България никога няма да осиняват деца, няма да позвалим тази гавра. Това не са права, това капризи и привилегии! Защо са им на гейовете деца?
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митака "Между другото Будапеща защо е световен център на порнографията и 80% от порното в света се снима в християнска Унгария с добрия татко Орбан" Е как защо, щото Орбан защитава "християнските" ценности. По-интересния въпрос е защо Орбан си трае и в партията му членуват разни уж "развращаващи". От тия дето ходят по разни интересни партита и слизат по водосточни тръби като дойде полицията, за да не се разбере, че Орбанчо знае за тях.
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 52/55 "Значи ние трябва разрешим на гейовете да травмират деца, като ги осиновяват? Не това няма да случи" Нали искаше примери за това кои права нямат? Това дали "травмират" някой са си лично твои интерпретации. Аз познавам деца на еднополови двойки (осиновени), които са си напълно нормални и си имат партньори от друг пол, тъй че това, което казваш, е и невярно. Няма да говоря за травмираните деца в нормалните семейства. Нещо не те виждам да ревеш за това да няма такива заради тях!
48
8
 
3
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Да лошите немци искат да отидат да н-а-таковат добрите християни унгарци.Но добрият Орбан приема сега едно законче, с което ще ги спаси.Ще им вземе само кинтите, заводите, работните места, но не и лошата толерантност.Между другото Будапеща защо е световен център на порнографията и 80% от порното в света се снима в християнска Унгария с добрия татко Орбан?
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МитакаКой пък ти каза, че ЕС е създаден с единствената цел да издига в култ гейовете? Унгария е в пълното си право, да да забранява всякаква зловредна за обществото пропаганда.
46
11
 
3
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Като е толкова лошо в ЕС, защо и (Югославска) Македония и Сърбия и Украйна искат толкова да влизат в него и Унгария иска да седи вътре?Защо не искат да влезнат в ОНД?
45
1
 
10
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Значи ние трябва разрешим на гейовете да травмират деца, като ги осиновяват? Не това няма да случи. Гейовете имат същите права и задължения като мен и всички останали членове на обществото. Това за което ти списваш не са права, а привилегии!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "Само Щатите .... " Кво кво?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MitakaДа забраниш е гей пропагандата, с риск да си навлечеш гнева на розовата коминтерна, не е популизъм, а ход в защита на родината ти! Популизъм са цирковете които правят в Германия, с единствената цел Дитер Райтер да си вдига рейтинга.
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 43/46 "Хайде обясни в какво се състоят тези неравни права за които спесваш механично?" Например в това, че в много държави нямат право да осиновяват деца, че нямат пълни родителски права, ако се разделят с "половинката" си от друг брак и така нататък.
41
1
 
4
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Кой ти пада стандарта? Тая инфлация е заради милиардите, които се изспват навсякъде включително в България.Тия мерки 60/40, 50 лв към пенсиите, 1000 лв за лекари и т.н. кой мислиш че ги плаща.Дядо ти Бойко? От Ес е всичко, да има инфлация, но иконимиката е спасена и си работи и ще се възстанови и се избегна криза като 1929 с 15 години възстановяване и след това войни.
40
2
 
4
 
! Отговори
Mitaka преди 2 години
Орбан популист, но и немците искат да се искарат големите борци с популизма. То кметове, всички партии, довечера всички стадиони в Германия освен Алианц арена ще са в дъга, хората в стадиона ще са дъга, има една вятърна перка отстрани и нея са се нагласили да я оцветят в дъга.Абе списание Дъга отсякдъе.
39
6
 
4
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Орбан им взима заводите и фирмите, които се изнасят в Унгария заради ниските данъци 9% и заплатиТова със забрана на г-е-й информация и пропаганда е просто номер за да продължи да печели избори и да остане на власт. Тоя джендъризъм беше измислен, за да има Орбан и Путин с какво да се борят иначе кой ще ги търпи толкова време? Путин може и войни чат-пат да прави, Орбан не може и само борбата с джендъризма (+ купени медии и овладяна съдебна система) го крепи.
38
1
 
10
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Хайде обясни в какво се състоят тези неравни права за които спесваш механично?
37
0
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
След като след 30 години, афро-арабския контингент в Германия ще е мнозинство, не е логично розова пеперудке, да очакваме тези човечета да пренесат проблемите от родините си места в Европа? Отивай да обясняваш на афганистанците как трябва да са гейове, а жените им феминистки, дано ти е здрав черепа.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 "Живеем в общество което се занимава с абсурдни "проблеми", а неглижира истинските такива." Я "ограмоти" ни, защо равните права между различните групи граждани не са "истински проблеми"!