Депресия обзела арестанта Роман Полански

Швейцарските власти са решени да го екстрадират в САЩ
13 окт 2009 07:50,
39
Депресия обзела арестанта Роман Полански
Снимка: БГНЕС

Режисьорът Роман Полански (76), който бе арестуван в Швейцария преди 2 седмици, се чувствал много уморен и депресиран в затвора, разказа адвокатът му Ерве Темим пред Ройтерс.

“Полански изглеждаше много обезсърчен, когато го посетих”, обяснява Темим.

Носителят на “Оскар” изглеждал и много нерешителен.

Той бе арестуван в Цюрих заради американска заповед отпреди 30 г.

Полански е издирван от САЩ за секс с малолетна - 13-годишно момиче, през 1977 г.

Тогава той признава вината си, но след това бяга от страната, за да не бъде пратен в затвора.

Сега швейцарските власти са решени да го екстрадират и отхвърлят молбите му за освобождаване под гаранция, за да не избяга пак.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Фатима преди 14 години
до онбашията В природата на всяко момиче е заложено желанието някой да я обича, да я пази и да създаде семейство. Всяко момиче се ражда като изградена романтичка. На 13 години всяко момиче(дете) живее в приказките и вярва, че ще срещне своя принц и не мисли за "ебачка".
38
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
съмнявам се да я е изнасилил (в неюридическия смисъл), той все пак не е някой неудачник дето да не може да си осигури ебачка, убеден съм че милиони 13 годишни са щели да му пуснат с радост, от къв зор да налита на някоя дето не иска?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Polanski e praktikuvash satanist
36
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
...Върви после обяснявай, че за едното е рано, а другото въобще не трябва да се прави!
35
0
 
0
 
! Отговори
Не, тъпако ! ! ! преди 14 години
В каквото и да обвиняват, съда е мястото да се защитаваш ! И след като веднъж те осъдят да си понесеш последствията !! За това ти дадох два примера !!
34
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Аааа, ривеш а? А га маа кюфтаците от` ни рива?
33
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 14 години
За нашите дядовци и баби.На 16 може да се са ЖЕНИЛИ, повтарям ЖЕНИЛИ, но никой не е одобрявал някакъв си чичко да си прави кефа с 13 годишна ПРОТИВ ВОЛЯТА Й и БЕЗ ЗНАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ Й! И ако е имало такъв случай е имало два варианта: извършителят или бива претрепан или оженен за жертвата. Не са му мислели много.
32
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Точно защото не са дорасли нито за секс, нито да лежат в затвор със закоравели и загорели престъпници, се прилагат такива закони. Единият е за защита на самото дете от посигателство, другият е за да се предпази от попадане в една среда, където може да стане един завършен престъпник.Насилието между дуцата си е сериозен проблем. И част от вината е наша, защото им се втълпява, че и те като възрастните могат да си правят каквото искат, било то секс или престъпление...
31
0
 
0
 
! Отговори
-- преди 14 години
Ау, горкият! Нека има правосъдие за всички! Дори и закъсняло, трябва да има, законът си е закон! В Швейцария и в Щатите той трудно се прескача.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може-питай Владо Кузов и Берлускони:)
29
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
До 24-ти:Твоите прадеди може и канибали да са били! Хайде сега *** и изяж майка си! ***!
28
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Като клеветиш така бабите и дядовците ни, не те ли досрамя малко. На 12-13 не са се женили. Да жениш момичето, веднага когато му дойде за първи път, си е традиция за някои народи, но не и за българския и никога не е било! Малко се съобразявай какво пишеш, защото някой може и наистина да ти повярва.
27
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Както се казва - "Не може х.я в п....та и душата в рая"
26
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 14 години
До анонимен 5 и 7Като е толкова талантлив и всичко му е позволено да вземе да ви оправи и вас.
25
0
 
0
 
! Отговори
ами... преди 14 години
Поляците много се дърпаха за американския ракетен щит...
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само искам да попитам заклетите моралисти по-долу:На колко от вас дядовците ви са педофили? Сега *** били животни и за тях било нормално да се женят на 12-13, ама я моля ви си питайте кога се е женила баба ви и на колко е раждала първото дете? И какво и ние ли сме били животни до преди 80-100 години? До съвсем скоро - и у нас - дойде ли му на момичето за първи път и - аре на мегнана да си търси жених. Нещо много склерозираха някой. Ау забравих - всъщност ние вече сме израснали духовно.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тинчето никой я не ще, затова си излива злобата на всеки, който е "уважил" някоя:)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чакай ся, ама нали уж пред закона всичките били равни?! Или някои са по- равни????
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
US в някой отношения са много напред, нооо в случая , не само те , но и целия "цивилизован" свят е забил в безумна посока. Спиш с 13 годишна - и си педофил. Всъщност по-зле -спиш с 16 годишна без един ден- и отново си педофил даже и да си на 18г. и един ден. В US обаче ако убиеш човек и си на 13г. съдът разглежда дали да те съди като възрастен или не. Значи за убийсто може да си дорасъл, но за секс видители - изнасилен си бил и без коментарий. А някой 13-14г. са толкова напред с материала, че...
20
0
 
0
 
! Отговори
Uncle Sam преди 14 години
Законите в моята държава са валидни за всички. Прилагат се строго, бързо и безпощадно. Особено сурово се прилагат към богатите и известните защото те са модел за подражание на много хора. Това е разликата- визирам БГ правосъдната система и М. Стависки! За този ( Полански ) има обществен дебат и хората искат да го видят в затвора, без значение че е французин, че е Роман Полански или който и да е било друг. Това е! Ако го поискат- ще го видим в затвора. Повече какво да коментираме?