Свободни поети в blog.bg

Вече и в списание
30 окт 2009 10:08, Петя Славова
3
Свободни поети в blog.bg
Картината на Величко Николов ще е корицата на първия брой на списанието

Съвсем скоро ще излезе първият брой на списанието “Свободни поети в blog.bg”.

Представянето му ще бъде в Деня на народните будители – 1.11, от 11,11 часа в Културния дом в Красно село (ако не се сещате, намира се на бул. Цар Борис III 41, спирка Хиподрума).

Там ще се срещнат блогъри, част от които обмениха идеи и по време на слънчевата премиера на стихосбирката “Свободни поети в blog.bg – Поезията – моят живот”.

Премиерата й се заформи по време на тазгодишния July Morning.

Главен инициатор на идеята е и издателят на списанието - Владимир Качаклиев (www.ka4ak.blog.bg).

Според него, проектът събира селектираните постинги, които заслужават да бъдат и на хартиен носител.

Списанието е на блогъри, публикуващи в blog.bg и ще излиза веднъж на три месеца, 64 страници, пълноцветен печат.

В този първи брой са  включени повече от 250 блогъри и така списанието е продукт на "Колективния ум" на пишещите в блога.

Публикациите в новото издание ще са подредени тематично в няколко рубрики, част от които в следващите броеве ще могат да бъдат заменяни с други, в зависимост с основната концепция на всеки брой на списанието.

В премиерното издание са включени: Общество, За България, Инициативи в blog.bg, Наука и технологии, образование, Изкуство, Споделено, Забавление, Разни и In Memoriam.

Малко преди премиерата, Владимир Качаклиев разказа: "Това, което правя в блога с постовете ми, с Книгата и със Списанието не е нищо друго, а желанието ми да се събудят хората и да установят, че без участие и съпричастност, без освобождаване от страха, без отделяне от личното си време, няма вариант нещо да се случи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
rpivbeflfoe преди 13 години
o4k8lC <a href="mlqkghjzphws/">mlqkghjzphws</a>, [url=zopsxhpfluyl/]zopsxhpfluyl[/url], [link=ceckcilcrpqd/]ceckcilcrpqd[/link], dtywmxxrizvm/
3
0
 
1
 
! Отговори
holmes преди 14 години
Да, хубаво е хората да си се занимават с нещо и да си се вълнуват колкото си искат, но кому е нужно това да се комерсиализира и разпостранява. Има далеч по-качествени и стойнстостни продукции, които обаче никога не виждат бял свят. Защо се дава трибуна на посредствеността, а непосредствените и самобитни автори тънат в забвение? Ще ви кажа защо - защото масата посредствени "поети" е комплексирана и жадна за изява, докато качествените автори и хора не се вълнуват особено за популярността си.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе хубаво е хората да се занимават с това, което ги вълнува и да правят нещо, а не да си стоят и да си недоволстват и да плюят по това, което другите вършат
1
0
 
1
 
! Отговори
holmes преди 14 години
Книгата беше един образец на кича, безвкусицата и посредствеността. Това тук ще е същата боза, ако не и по-зле.