Еротика, жени, котки и луни

"Еротиката е любовна игра, в която въображението ни отвежда от чуствената наслада, в царството на прекрасното. Истински еротичното е в сферата на естетичното."
26 фев 2007 16:27,
Еротика, жени, котки и луни
Снимки: галерия "Имон"
 
Галерия "Имон" показва изложбата на Георги Пасев - „ Жени, луни и котки” –живопис, лирична, деликатна, любовна, еротична, обвита в мистицизъм и ирония, способна да те улови и да те въвлече в света на фантазиите.
 
Георги Пасев е роден на 13. 10. 1970 г. в гр. Русе. 1996 г. завършва живопис при проф. Н. Русчуклиев във Великотърновския университет със специална стипендия на името на проф. Васил Стоилов. Участвал е в изложби в Русе, София, Варна, Велико Търново, Шумен, Австрия, Германия, Унгария, Румъния, Франция.
 
За новата си изложба художникът казва:
 
"Това е любовна изложба. Любовта е главна тема на изкуството, защото е главна тема на живота. Чрез нея човек се докосва до вечността.
 
Еротиката е неделима част от любовта, тя я озарява с онази мистична светлина, изпълваща влюбените с желание за пълно сливане.
 
Еротиката е любовна игра, в която въображението ни отвежда от чуствената наслада, в царството на прекрасното. Истински еротичното е в сферата на естетичното.
 
Голотата на тялото не е еротична. Този нюанс тя придобива от погледа, който го докосва.
 
Голотата е интимност, която може да бъде споделена само ако в нея се търси красота.
 
Любовта е нещо твърде сериозно, а за сериозните неща най-добре се говори на шега.
 
Този цикъл е една поема за жената - животворящо и преобразяващо начало, вдъхновение и страст, вселена, в която мъжът е щастлив откривател."
 
След такова изказване, остава просто да я видим....
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание