Главното оправдание за секса отпадна, жените сами ще зачеват

Вече не е нужен мъжки наследствен генетичен материал за раждането на дете
1 фев 2008 15:55,
69
Главното оправдание за секса отпадна, жените сами ще зачеват
Репликата „Родила без мъж“ вече придобива съвсем друго значение. Снимка: thefashionistaandbaby

Британски учени разработиха революционна технология, която не изисква мъжки наследствен генетичен материал за раждането на дете.

Група изследователи от университета в Нюкасъл получиха клетки-предшественици на сперматозоидите от стволови клетки на ембриони от женски пол, съобщава “Телеграф”.

Резултатите от експеримента разкриват пътя за разработване на методи за изкуствено оплождане, които не изискват участието на мъжете.

Сега ръководителят на изследователския проект- професор Карим Найерния, подготвя заявка за провеждане на експеримент за преобразуване на клетки от костен мозък на жени-донори в сперматозоиди.

Тъй като част от гените, които управляват процеса на сперматогенеза, се намират в мъжката полова хромозома, мнозина експерти изразяваха съмнение във възможността за получаване на мъжки полови клетки от клетки от женския организъм. Новият експеримент доказва, че това е принципно възможно.

В перспектива отгледаните в лаборатория “женски” сперматозоиди могат да бъдат използвани за изкуствено оплождане на яйцеклетки.

В такъв случай биологичен “баща” на детето ще бъде жена-донор, от чиито клетки ще бъдат получени сперматозоиди.

Учените засега не са успели да получат от женски клетки зрели сперматозоиди, които могат да оплодят яйцеклетка.

Досега професор Найерния има не малко гръмки и успешни изследвания. През пролетта на миналата година неговата група получи клетки-предшественици на сперматозоидите от клетки на костния мозък на мъже-донори.

Година преди това изследователите успяха да заплодят мишки със сперматозоиди, отгледани от клетки на костния мозък на мъжки мишки.

В резултат опитните животни родиха жизнеспособно потомство.

Докладът за новото изследване на Найерния засега остана непубликуван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човека е изключително глупаво същество. Всевишният до е е устроил хората , а те правят изменения , никому ненужни. Явно тия учени са прекалили с научната фантастика и сега им избиват комплексите. Но нищо всичко се нръща , заради действията на тия учени децата им ще страдат.
68
0
 
0
 
! Отговори
svetучебуliu преди 15 години
учени-пишмани - ела ми го фанис дупета *** - ела ми го фани
67
0
 
0
 
! Отговори
Aleksandar Petrov преди 16 години
...VSI4KO TOVA E PREKRASNO NO MRUSNITE *** TRQBVA DA ZNAQT 4E 6TE TRQBVA SAMI DA SE IZDURJAT I DA BA4KAT QKO A NE DA SE OPRAVDAVAT I DA MRUNKAT"MILO ISKAM TEZI BOTU6KI"...,A I VSI4KI IM E QSNO KOLKO IZVESTNI JENI IMA V ISTORIQTANA 4OVE4ESTVOTO MOGA DA GI IZBROQ NA EDNATA SI RUKA..USPEX:))
66
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
ама изивинете не сме сички мъже чукам аидее не те познавам това че вие се *** с сички не е наш проблем тъй че ще моля да ни извите а това че вие сте егойстка не е мой проблем и защо ние простосмъртните се ровиме в делата на господ според мен това не е наша работа наща работа е да измислиме как да оцелем и как да оцеле най-вече нашия вид а за "дамата" дето е оставила коментар номер 45 ще и кажа като можете без мъже не се *** не си задоволяваите нуждите и ще доидете на нашто мнение
65
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 16 години
Всичко това е много интересно. Хрумва ми страхотна мисъл - еволюцията се превръща в деволюция и ни връща след ... няколко милиарна години към по-прости форми на живот - те оцеляват по-леснсо - и накрая кръгът се затваря: в някой океан ври само булъон от клетки. И после.... всичко започва отново. Дано само да не унищожим нещастната планета Земя.
64
0
 
1
 
! Отговори
Христомир Стилянов преди 16 години
Чиста загуба на време е това.Не се месете в делата на господ.Не се знае какъв ще е крайният резултат.
63
0
 
1
 
! Отговори
Raich преди 16 години
А Къде остава ЛЮБОВТА???????
62
0
 
0
 
! Отговори
RAICH преди 16 години
Ах тези учени, Професори, Докторанти, Доценти всички с главни букви :) май наистина си струвало толкова учение. Това което изследват можеби си има и положителни страни, но за какво пък сигурно повечето са жени които мразят мъжете(в кръга на шегата).Вместо да търсят лек за рака, за спин и за друг нелечими, или хайде почти не лечими болести с какво се занимават, ами да пратят това откритие в България че ште им е нужно особено в парламета, защото сле 20 години като не останат мъже жени деца в България да се оправят да населят красивата страна. Или по-добре да намерят лечение за стерилитета.
61
0
 
0
 
! Отговори
маца преди 16 години
Споко хора те скоро ще измислят и изкуствени матки и ще започнем да се самоуплождаме и мъжете,и жените.Това ще допринесе за окончателното разделяне на половете.Може би след време ще живеем отделно в разни комуни.Учените ще премахнат и хормоните,заради които ни се прави секс и протича химия между хората.Тогава ще замязаме много на роботи,вярно ще сме по-умни,щото аз съм с впечатлението,че и мъжете и жените затъпяват като се влюбят и всеки гледа да се хареса на другия.Но все пак любовта е магията на живота и без това ще е много скучно.Мъжете и жените не са пълноценни един без друг.Създадени сме да се допълваме.Точка.Аман от гейове и лисбийки.
60
0
 
0
 
! Отговори
femme преди 16 години
Какво толкова се карате....има и положителна страна така за всеки ще се намери решение всяка жена която иска дете без обвързване с мъж,за някоя заклета мъцемразка...за някоя лесбийка.най накрая мъже ще усетите какво е да имате жена до себе си и да я оцените ...да думите ви са красиви а дейстивията?
59
0
 
0
 
! Отговори
******* преди 16 години
Направили изследвания , доказали , че може без мъже - дбре . Но защо вече не се заемат да помогнат на тези жени , които имат мъже , да не забременяват ? Ама не както до сега да трупаш кила и ти разтат мустаци .
58
0
 
0
 
! Отговори
Savi преди 16 години
zna4i ostava dr-to "opravdanie" za seksa - udovolstvieto i lubovta ;) spored men tova e napulno izli6no ... no e dobre do6lo za homoseksualnite dvoiki :) 52,dano pove4e muje mislqt kato teb :)
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
do 52 ... leleee leleee ti si vtoriqt istinski muj osven priqtelqt mi .... ako znaesh samo kolko si prav :)))))))
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе,жени толкова ли се исченчиха мажете или толкова долно паднахме,че да няма кой едно бебе да ни напраи! Толкова ли е сложно да напиеш един хубавец и без това,за каузата,ще пусне. Сега сложни работи! Правете секс мъжете това искат!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От това, което са написали жените тука, веднага си правя извод, че блондинките не са единствените жени с идиотизъм на тая планета! Както казва поговорката - роди ме мамо да съм проста, аз сама ще се изруся! Как без мъже бе, нали ша умрете от скука? Вибратори вибратори, ама вибратора не може да ходи с тебе по магазините, да те спонсорира и да ти слуша простотиите, нали? И изобщо тая жалка безмозъчна статия не плаши душите наши!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Що се карате бе хора? На който му е излишен партньора да си стои без. Никой никого не насилва да си търси партньор? Нали така? Къв е проблема?
53
0
 
0
 
! Отговори
Flame преди 16 години
Бас ловя че тва са го измислили банда феминистки :@
52
0
 
0
 
! Отговори
Observer преди 16 години
Без жени не можем - факт. без вас сме нищо и т.н. вярно е , но егати за вас живеем един вид почти целия си живот един мъж го посвещава на любимата си жена , буквално умираме за вас , стане ли бедствие първо вас гледаме да спасим , вие сте ни светът, който живеем, ама да кажете ,че сме излишни и можете без нас е повече от грубичко ...:(
51
0
 
0
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 16 години
скъпа госпожо...за мен сте (без извинение) *** комплексарка!Казваш "чукате ни и чао" :D ми явно само затова ставаш......за да имаш такова мнение сигурно друго не си получавала. Та мисълта ми е - настрой си вибратора на MAX и недей много да знаеш.Когато една жена харесва....и обича един мъж и той нея да не мислиш че ще му каже "Искаш ли да Ни направя едно бебе...като се подложа на лека операция :)"...и като се привърже мъжа към детето и омръзне на жената какво? Тя ще се раздели с него....ще си вземе детето и ще каже не е твое? мммм яко! А да и да те питам - какво става като чрез този метод се роди момче? Какво ще стане занапред с мъжете? Ще живеем за да поддържаме жените..... :D Не си познала
50
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 16 години
Много им се връзвате на пишман учените! Те лекарство против рак и спин не могат да открият, те против грип или пърхут не могат да открият ще се размножават жените сами! Колкото американците са стъпили на луната, учените изобщо не са толкова напред колкото си мислите!!!Даже решение за глобалното затопляне не могат да намерят!И за гъбички също не са намерили и за премахване на косми с мазила и против акне и против дебелеене, да ги *** у учените. То си е създадено мъж и жена, деца да се правят помежду им, ако открият сами да се размножаваме ще станем като червейте. *** работа, ама все пак не им се връзвайте!!!Силно се съмнявам!