Рибеното масло е ключът към вечната младост

Учени съставиха списък с продукти срещу остаряване
2 фев 2010 17:21,
43
Рибеното масло е ключът към вечната младост
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени от Калифорнийския университет съставиха списък с продукти, чието потребление най-ефикасно помага да се забавят процесите на стареене. Списъкът се оглавява от рибеното масло, който учените наричат „еликсир на младостта“, съобщава РИА Новости.

Най-полезни в рибеното масло са Омега-3 мастните киселини. Те помагат да се удължи животът на клетките и съответно да се забави процесът на стареене в целия организъм. Освен това рибеното масло предпазва от развитието на артроза – заболяване, което деформира ставите.

В менюто на дълголетниците влизат рибите с голямо съдържание на Омега-3. Сред тях са сьомга, сардина, скумрия и пъстърва. Омега-3 съдържат и орехите, тиквените семки. Медиците препоръчват и всекидневно да се приемат капсули рибено масло.

Докато рибеното масло е най-доброто средство за борба с възрастта, то в борбата с раковите клетки помага сокът от нар, който е наричан „природна виагра“. Той също е добър за понижаване на кръвното налягане.

Сред другите жизненоважни храни учените поставят месото, което е източник на белтъчини, а също прясното мляко и яйцата. Най-добрите зеленчуци пък са зелето (включително броколите и брюкселското зеле), лукът и чесънът.

Колкото до плодовете, тук палмата на първенството принадлежи на ябълката, чиято целителна сила е проверена в дългата история на човечеството.

От напитките като истински еликсир за здравето учените определят зеления чай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
esan преди 14 години
tova e dobre,naistena ni goneha kato malki.zatova sme po zdravi.
38
0
 
0
 
! Отговори
Цанко преди 14 години
Искам да съм гризли в Аляска! Седя си на бързея, чиста водичка ми плакне... И хоп! Сьомга! Пълна с червен хайвер! Омега-3 мастни киселини! Още баба ми Меца ми е казвала колко са полезни! WOW!Онова отсреща е Горският! Колко му е голема пушката! Язък за здравословната храна! Сценарий 2: Китай. Седа и пия чай (зелен, де). На вратата чукат. Отварям. Бият ме".Хора, и на китайците, и на японците гробищата им са пълни! Дръжте нервата - това е истината!Не четете вестници,не гледайте "Новините"!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абсолютно основателно питане!
36
0
 
0
 
! Отговори
shrek преди 14 години
Само тва да плюскаш цял живот, накрая гарантирано ще умреш!
35
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 14 години
До Бачо Киро: интересно ми е откъде знаеш, че Далай лама яде месо? И вярно ли е това?Ако е вярно, е направо непростимо!
34
0
 
0
 
! Отговори
Dr. House преди 14 години
"Докато рибеното масло е най-доброто средство за борба с възрастта, то в борбата с раковите клетки помага сокът от нар, който е наричан природна виагра. Той също е добър за понижаване на кръвното налягане."Борбата с възрастта и борбата с рака. Това са две взаимно изключващи се усилия - раковите клетки са на практика безсмъртни, което значи че за да ги победим, трябва да предизвикаме клетъчна смърт. А същевременно се борим с остаряването и смъртта???
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пробождаш с игличка една капсулка рибено масло и веднага те напада мирис на риба - значи не е менте. Пък и да си чувал за парфюми с аромат на риба? Но ако ядеш мн риба и тя не е от тлъстите, а суха, има опасност организмът ти да обеднее на витамин "Д" и тогава почваш лесно да се уморяваш. Затова се пие рибено масло зимно време, когато слънцето ни липсва често.
32
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Благодаря ти майко,че като малък ме гонеше с лъжицата и рибеното маслов....буркана.Малко трудно ме хващаше,но беше по-упорита от....мен.Сега след толкова години,разбирам защо съм запазил детското в себе си и се надявам да етака,поне до .....стотната ми година.
31
0
 
0
 
! Отговори
питанка преди 14 години
А някой знае ли тези капсули-рибено масло,дали наистина са рибено масло,защото все пак живеем в страната на ментетата.
30
0
 
0
 
! Отговори
izidar преди 14 години
Za ribata e vqrno, no za mesoto e golqma glupost ! Naprotiv, vegetariancite izglejdat mnogo po-mladi. Imam edin sykvartirant, koito e na 40 no mqza na 25, vegetarianec no upotrebqva imenno ribeno maslo. az oba4e predpo4itam orehite :)
29
0
 
0
 
! Отговори
aramei преди 14 години
Маслото от конопено семе е най-богатият природен източник на Омега-3,6,9 мастни киселини. С приятен натурален вкус. Снабдява организма с аминокиселини, които тялото не може да произвежда. Подобрява усвояването на калций, спомага за здрава кожа, простата и стави. Поддържа нервната система. Облекчава симптомите на ПМС. Може да се използва като подправка в сосове, гарнитури и студени напитки. Ето това е истината ;)
28
0
 
0
 
! Отговори
хипократчо преди 14 години
А бе древните гърци са го казали още преди 2000 години:Бъди умерен!Не прекалявай с нищо!Яж и пий каквото ти се иска!Изобщо,бъди разумен във всичко!
27
0
 
0
 
! Отговори
бачо киро преди 14 години
сиреч най-голямото подземно минерално езеро, което избликва познайте откъде? правилно, имената ги виждаме всеки ден в магазините - овча купел, горна баня и банкя. точно тези етикети са навсякъде, и никой не беше осъден за заразяването на минералната вода. като стана дума, тази до халите чисти най-добре на клетъчно равнище, защото нейните молекули се струпват най-малко една с друга - дветри срещу седемосем при другите води. така че бъдете здрави и будни, останалото идва само.
26
0
 
0
 
! Отговори
бачо киро преди 14 години
ето как стават нещата: първите четири-пет часа след събуждане ядем само сурови плодове и зеленчуци. така помагаме на съвършеното си тяло да се самопочисти. всеки ден чаена лъжичка мед и скилидка чесън, повече не вреди. също така шепичка сурови ядки ако не са фастъци. и дважди седмично рибено - и хайвер става. и сами си наливаме водата - изворна или минерална, а не от чешмата и не от опаковки в магазина. помните ли гниещите *** в суходол? отдолу под тях е най-голямата минерална леща на софия.
25
0
 
0
 
! Отговори
бачо киро преди 14 години
още пез седемдесетте модерната наука откри висша нервна дейност в растенията - те изпитват чувства като мен и вас, и още - те усещат нашите чувства. дотук с фасадното милосърдие и положителна карма на растителните расисти, които са блажени когато постоянно изяждат живи, крещящи от смъртен ужас и пищящи от безсилна болка живи същества! нормалноядящите го правят по-рядко, при което почти никога не убиват сами храната си. кой е по-милосърден? и защо някой се опитва да прекрои волята на демиурга?
24
0
 
0
 
! Отговори
бачо киро преди 14 години
присъединявам се към участник номер 22 - няма по-извратена форма на расизъм от тази, да бъдат разделяни според конюнктурни измислени признаци живите същества! погледнете такава напреднала и световно уважавана общност като будистите - те казват: "моля се за живота на всички чувстващи същества". а живият светец - далай ламата, похапва наденички и никакви лошотии не го стигат. кой е по-светец от далай-ламата да се изпъчи един корем напред, моля!
23
0
 
0
 
! Отговори
нене преди 14 години
"палмата на първенството принадлежи на ябълката" ... нямате равни !
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никакво ядене на зеленчуци. Спрете безмислените убийства на марули, лук и репички. Кармата на тези безименни герои ще ви застигне. И не морете грипа с лекарства. кармата на вирусите ще ви застигне:)
21
0
 
1
 
! Отговори
do zariben преди 14 години
pulni gluposti bili , to na bulgarina ne trjabva da predostavjash nikakva informazia shtoto shte reagira kato bai ganjo, vurvi si jash purjenite kartofi s kebab4eta i si pija domashnata rakija , nevestulka takava.
20
0
 
1
 
! Отговори
zariben преди 14 години
пълни глупости са това, прочетете малко книжки за да разберете че нещата не стоят точно така.Просто искат да продължат консумацията на животни и храна производна на животни. Не е здравословно да се яде нещо от черния дроб на рибата която прочиства от токсини моретата?! ВТФ (вот тхе фък)?