Борисова: Не затварям, не отварям, не разширявам, не стеснявам

Здравната министърка търси пари за медицински екипи край магистралите
9 юли 2010 15:47,
60
Борисова: Не затварям, не отварям, не разширявам, не стеснявам
Снимка: БГНЕС

"Ще потърсим пари спешни медицински екипи да бъдат разположени край натоварени пътни участъци", заяви в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова.

Борисова обаче допълни, че в министерството са разколебани дали е целесъобразно такива екипи да стоят в активния летен сезон край магистралите, където се регистрират много произшествия, тъй като така екипите не могат да се отзоват бързо на другите сигнали.

От днес до 13 юли министър Борисова ще посети областните болници в Южна България, за да провери ефективността на лечебните заведения там.

"Никого не затварям, нито отварям, нито разширявам, нито стеснявам. Правим преглед на системата, за да бъдат взети правилните управленски решения", каза Борисова.

Тя допълни, че резултатите от проверките на болниците у нас ще станат ясни най-рано в края на юли. Тогава ще се знае кои са "кухите" структури и как ще се извърши оптимизацията в лечебните заведения.

По широко обсъжданата тема за борбата с комарите здравният министър заяви, че няма данни за повишена заболеваемост заради насекомите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
18
 
! Отговори
723 преди 13 години
горката баба, яко я тресе лудостта
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колегите от психиатрията ,накрая ще и уточните ли диагнозата ,на тази личност.