Оперираха двете момчета, ударени от ток в "Орландовци"

По-малкото дете е с 90% изгаряния, състоянието му е критично
23 сеп 2010 15:57,
55
Оперираха двете момчета, ударени от ток в "Орландовци"
Снимка: БГНЕС

В „Пирогов“ бяха оперирани двете момчета, които обгоряха от прекъснат кабел на жп прелеза в кв. „Орландовци“, съобщиха от болницата.

По информация на проф. д-р Огнян Хаджийски състоянието на по-малкия пациент – 8-годишния Васил, остава критично. При него са отстранени две трети от изгорялата кожа. Момчето е постъпило в клиниката с 90% изгаряния.

Още по темата

На другия пациент – Емил на 17 години, също е отстранена некрозиралата кожа, която е около 40%. Пациентът е в процес на стабилизация.

Смята се, че е извършен опит за кражба на кабелите, заради което са пострадали двете момчета.

Имало е срязан кабел на носещо въже с 25 хиляди волта напрежение, вследствие на което е провиснала другата част на кабела на около 1,20-1,30 м височина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: момчетаПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
----------- преди 13 години
Лечение в крематориум .Ще платя с удоволствие.Докторята докато ги лекувате да не забравите да ги кастрирате.
27
1
 
18
 
! Отговори
Гошо Контюрното преди 13 години
*** умира от токов удар и отива в рая. Христос го поглежда усмихнат и казва: - Сега ще ти дам чифт крила! - Наистина? Аз ангел ли съм? - Не синко, ти ще си прилеп.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой ще плати лечението на двете мангалета? Едва ли родителите им са плащали през живота си здравни осигуровки.
25
1
 
26
 
! Отговори
Мариета преди 13 години
Пхахах :)Ако го кажеш на някой *** веднага ще се залети към Хага. Няма значение кой ще се съди! Важното е да има осъден за тяхната глупост и да не е техен.Евала за коментарите. И на мен ми писна от тая ***, особено, като си погледна фиша за заплата и ми иде да я дам за бомби!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да живее тока, вечна дружба с волтажа и ампеража
23
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Поправям се - Андре-Мари Ампер
22
2
 
17
 
! Отговори
Do: ВИВА ДЪ ТОКЪТ преди 13 години
17 nomer izkla browinkite po topolite:Отмъщениетo на тoкът е заради убийствoтo на ТИР-шoфиoрът.да дигнем паметник на ТОКЪТ, справедливo дoвел дo непоносими мъки и жадувана смърт на не един и двама мангалаВИВА ДЪ ТОКЪТ
21
1
 
44
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Хелзинкския комитет веднага да даде на съд Луи Ампер и Александро Волта. Тия двама расисти измислиха тока.
20
6
 
1
 
! Отговори
Шми съ радват преди 13 години
Шми съ радват, чъ наместу глава кратуна мъ из талавизуръ глеа;ШмЪ сА радват, чшъ ни ивът мамата с Международният фалирал фондШми съ раздавъ акъл че Стоичков Осмичков се казвал Ицо )смицо, докат майка му и татко му , двамата заедно искали да му одкинат едното око шо е проклет ***..а Кратуната от трибуната , за домати и лихви, се опитва да докара на секой *** банан за Новъ Гаднина...как можа бе Борисов? а си имал пред себе си друарът Тотов Жилкоф га си му разтривът Ушетата и си бил пред него га си му връзвал маратонките де Костов ги пренасяше нелегално...след 5-6 години ще сме били точно 5-6 години под *** робство и тиранство!
19
1
 
46
 
! Отговори
Петър Мавродиев преди 13 години
Единственото лечение което заслужават *** е "спа процедури" в пещите на Кремиковци. Още повече, че тук случката е - две *** крали жица, обаче ги ударил тока..................В събота от 13:00 часа отивам с цялото смейство пред НДК за да протестирам срещу това дивашко племе наречено ***.
18
1
 
46
 
! Отговори
БГ преди 13 години
И каква стана тя от кражбите им почнаха да страдат и собствените им деца. Ама *** няма да мисли чак до там. *** ще каже държавата е виновна, БДЖ са виновни, българите са виновни, Саркози е виновен, само *** е невинен. Тези ако се оставят сами на себеси ще се самоунищожат.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sega gi lekyvaite ta kato izleznat ot bolnicata pak da po4nat da kradat
16
2
 
11
 
! Отговори
Viva the TOKO преди 13 години
Otmystenieto na toka, zaradi ubiistvoto na TIR-shofioryt.da dignem pametnik na TOKYT, spravedlivo dovel do myki i smyrt ne edin i dvama mangala
15
3
 
30
 
! Отговори
gogodif преди 13 години
Хората са се опитали да откраднат кабел,за да си платят здравните осигуровки.Ама е станал "фал".
14
4
 
40
 
! Отговори
а преди 13 години
Хвърляйте хъхрещите *** в пещите на тецовете, не ги дръжте по болниците.
13
5
 
19
 
! Отговори
a do stuped преди 13 години
EVALA !!!!!!
12
5
 
42
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И после здравната система била пред фалит, докторите щели да протестират !!!Ами изхвърлете тая *** от болниците, бе !!! Доктори, вместо да протестирате и да отказвате здравна помощ на тия дето ви плащат заплатите (ние, данъкоплатците), спрете да лекувате хъхрещите *** !!!
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ако сега оживеят като поотхвръкнат ще затрият я някой тираджия или бензинаджия или който им е пред очите само за да му вземат джобните.
10
3
 
70
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Първо - тия два *** сме ги хранили цял живот.Второ - ние, като данъкоплатци, ще трябва да платим нанесените от тях щети.Трето - като платци на осигуровки, ще им платим и операциите и скъпото лечение, защото отрепките, дето им се водят "родители" не са внесли и стотинка в Здравната каса.НЕКА ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО ДА СПРЕ, ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДЕЦАТА ИМ ДА СКИТАТ КАТО ЕМИГРАНТИ ПО СВЕТЪТ ИЛИ ДА ЖИВЕЯТ ПОД *** РОБСТВО ТУК, ДА ДОЙДАТ В СЪБОТА, 13.30 ПРЕД НДК.
9
2
 
13
 
! Отговори
a преди 13 години
gram ne me interesuvat 4ak pak kradat i 4ak 6te im sa4ustvame balgarite !!!!!!!