Учат децата на отговорност към природата

Учители ще бъдат обучени как да работят с новото учебно помагало
5 окт 2010 14:14,
11
Учат децата на отговорност към природата
Снимка: БГНЕС

Учебно помагало "Управление на околната среда за по-добър живот в училищата" ще съдейства на учителите в усилията им за формиране на по-отговорно отношение сред подрастващите към опазването на околната среда.

Помагалото беше представено пред журналисти, учители и директори на училища днес по време на обучителен семинар в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Изданието е част от българо-фламандски проект за въвеждане на образованието по устойчиво развитие в българското
общообразователно училище. Проектът се изпълнява съвместно от министерствата по околна среда на България и Белгия.

Общата му стойност е 35 000 евро, изцяло предоставени от белгийската страна. Той включва тиражът на изданието – 800 екземпляра, както и обучението на учители от цялата страна за работа с него.

Версия на помагалото ще бъде публикувана и на интернет страницата на МОСВ.

Само чрез образование и знание от най-ранна възраст могат да се променят обществените нагласи и да се формира поколение с отговорно отношение и поведение към околната среда, каза заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева.

Тя изрази благодарност към представителите на белгийската страна и изрази надежда в българските училища да започне реализиране на конкретни проекти за устойчиво развитие на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: околна среда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Дам преди 13 години
Съгласна съм с 1 ,отношението към природата се възпитава къщи. Личния пример е на първо място! Това с въпросното помагало ми звучи като отново пари за *** помагала и учебници... за губене на времето на децата в училище (където отдавна никой нищо не учи, такава трагедия ни е образованието...). Може би с помагалото ще променят *** и мръсотията ,която влачат след себе си? Казали са хората : "Първите седем години..." , после с помагали или без няма да стане нищо!
10
0
 
0
 
! Отговори
Зори преди 13 години
Похвална идея. Но според мен помагалото трябва да се озаглави "Отношение към околната среда..."
9
0
 
1
 
! Отговори
1223 преди 13 години
Да така е правилно....но като гледам след още няколко години няма да има за какво да милеят! Всичко е застроено!
8
0
 
0
 
! Отговори
g n d 1943 преди 13 години
Bravo!Naj-posle!Kultivirane na lubov kam Priroda,rastenia i givotni.Togava na 3 i 4 oktomvri v ZOO 6te ima mnogo detsa i roditeli,koito da kotaktuvat s givotniteqa te v momenta sa uveli4eni s novi vidove.Do srechta sledvachtata godina v ZOO i na ulitsata!
7
0
 
5
 
! Отговори
морско момиче преди 13 години
.....а аз си искам плажовете с пясъка и дюните !! Не ща бетонните стени от мега-хотелски комплекси....Бандитска България не е моята България !
6
0
 
4
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Хубава новина ! Децата трябва да се възпитават в обич
5
0
 
6
 
! Отговори
Гринго преди 13 години
Кво пишете минуси бе. Кажете ми какво ше оставите за вашите деца, след като вече ви няма на този свят. Природата е свята и трябва да се бориме до последно за нея. Заради това че всички си мълчахме като пънове и нямаше гражданско общество, сега Пирин е опустошена планина нашарена от писти като черги. Такава Пирин аз не искам. Искам старата неопоскана планина. Но си мисля че скоро, ама съвсем скоро тези, които я опоскоха ще им приседне и горко ще се каят...
4
0
 
9
 
! Отговори
/-/ и /+/ преди 13 години
Минуса е от някой с черен джип, който си хвърля сополивата кърпичка през прозореца в движение....
3
1
 
8
 
! Отговори
прехода преди 13 години
Ами да - първо учителите трябва да се научат как да се отнасят с природата...Щото от 20 години никой за нищо не милей !
2
1
 
10
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
Не знам кой ти е сложил минуса,но наистина всичко зависи от родителите.Не може детето да върви с майка си,която разопакова закуската и захвърля найлоновия плик в градинката,а после учителите да му обясняват колко години се разгражда пластмасата.
1
1
 
20
 
! Отговори
- преди 13 години
Браво.Крайно време е децата да се възпитавам с любов към природата,към животните за да станат човеци.Но истината е,че това става в къщи,всичко зависи от родителите.