Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа

Писма на американския посланик в Париж хвърлят светлина върху въпроса
Обновена: 28 дек 2010 19:21 | 28 дек 2010 19:21,
246
Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Публикувани в Wikileaks американски дипломатически писма говорят за конспирация на САЩ за налагането на генномодифицирани организми (ГМО) на европейските държави, пише naturalnews.com.

Документите разкриват думите на американския посланик във Франция Крейг Стейпълтън, който изразява гнева си от идеята Франция да гласува екологичен закон, който би затруднил експанзията на ГМО:

„Европа се движи назад, не напред по този въпрос, а Франция играе водеща роля, заедно с Австрия, Италия и дори Комисията (Европейската)... Ако поемем по линията на репресивни мерки ще дадем да се разбере, че настоящият път реално ще навреди на интересите на ЕС и може да засили европейските гласове в защита на биотехнологиите.“

Стайпълтън казва и нещо друго, което заслужава внимание.

„Екипът ни в Париж препоръчва да калибрираме списък с цел отмъщение, който ще причини известно страдание в целия ЕС, дотолкова, доколкото това е колективна отговорност, но който се фокусира отчасти върху най-сериозните виновници. Списъкът трябва да е умерен и да бъде устойчив за дълго време, защото не можем да очакваме бърза победа.“

На базата на тези писма naturalnews.com прави извода, че конспирацията за налагане на интересите на компаниите производителки на генномодифицирани организми е факт. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: ГМОWikiLeaks
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно ГЕРБ забраниха ГМО в България. Егати колко си *** !
100
0
 
9
 
! Отговори
Номер 97 преди 13 години
Барак Обама бял човек ли е за теб?!Сащ отдавна не са държава на белите хора, по скоро на мексиканците и ***
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
97, белите са в Русия...В Америка са чрните :)
98
6
 
2
 
! Отговори
Факти преди 13 години
Чети, бе *** ! ...показва по-висока смъртност на плъховете от първо поколение...Да ти го обясня, че ГМО водката ви е увредила русофилистичните мозъчета.Първо поколение = Поколението на плъхове, хранени с ГМО!!!! Егати тъпака !
97
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
DA,NA SASCHTIA AVTOR,SA ZABRANENI PARVITE DVE KNIGI,V SCHVEIZARIA,I GERMANIA,MAI E ZASEGNAL NECHII INTERESI
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА АМЕРИКАНСИЯ МУТАНТ С ПРОМИТ МОЗАК,ДРУГИТЕ ХОРА ПО СВЕТА СА 3-КА4ЕСТВО ХОРА,ЗАТОВА ТЕ СА С ГОЛЯМО САМО4УВСТВИЕ,МНОГО АРОГАНТНИ,НЕЗАВИСИМО 4Е СА РОДЕНИ И НАСЛЕДСТВО ОБРЕМЕНЕНИ С УМСТВЕНИ , ПСИХИ4ЕСКИ И ФИЗИ4ЕСКИ ИЗКРИВЯВАНИЯ .
95
6
 
0
 
! Отговори
до 95 преди 13 години
абе ти пишеш пълни глупостиедин плъх за да умре,трябва да изпие 6 грама чист неразреден раундъпедин човек за да умре,трябва доста повече.
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пияницата-министър на околната среда и водите Нона Караджова, и заместник-министъра Евдокия Манева са сатаната, които налагат ГМО в България!Разбира се чрез тлъсти комисиони от Монсанто и компаниите производителки на генномодифицирани организми.Те са убийците на нашите деца и внуци.ГЕРБавите такива ги вършат!
93
7
 
0
 
! Отговори
13 преди 13 години
Автор с псевдоним на учен-ловец на вампири(Ван Хелсинг- герой от 'Дракула' Брам Стокър 1892), който пише провокативна литература за конспирациите? Хвърляла съм по едно око на книгите му без да ги чета наред, не липсва логика както във всички теории на конспирациите, но едва ли ако нещо от тях беше вярно и важно едновременно някой щеше да ги остави на пазара. Според мен конспирациите, и да ги има, са оправдание, хората просто са глупави и не виждат че 2+2 и корен корен от 16 са равни.
92
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Погледнете на какво прилича средностатистическия българин и ще ви се прииска да сте американец.
91
1
 
2
 
! Отговори
Факти преди 13 години
Въпреки протестите от страна на потребителите Роспотребнадзор през 2008 г. отново регистрира четири ГМ култури (три разновидности на соя и един сорт царевица), на които срокът на валидност на сертификатите е изтекъл в края на 2007 година.
90
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки друг на мястото на САЩ щеше да действа по същия начин. Но никой друг нямаше да използва толкова хуманни методи. Ако Русия или Китай водеха хорото, щяха да текат реки от кръв. Благодарете се, че все пак начело на света са бели хора.
89
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
Няма значeниe дали Джoрдж У. Буш или Aл Гoр щe cтанe прeзидeнт - Aлън Грийнcпан e шeф на Фeдeралния рeзeрв...", пишe Suddeutsсhe Zeitung прeди пocлeднитe прeзидeнтcки избoри в CAЩ. Кoй e чoвeкът, oчeвиднo имащ пoвeчe влияниe oт най-мoгъщия чoвeк на cвeта - амeриканcкия прeзидeнт? Ocкар Лафoнтeн e знаeл за нeвидимата cила, изпуcкайки ce да кажe: "Cвeтoвната пoлитика ce управлява oт импeрия на финанcoви магнати."Днeшнитe управляващи нecъмнeнo cа xoра oт икoнoмичecкитe и финанcoви cрeди, нo иcтинcката причина за тяxнoтo мoгъщecтвo и възмoжнocтта да дърпат нeвидимитe нишки на cвeтoвната иcтoрия ce криe в принадлeжнocтта им към тайнитe oбщecтва. Лoжитe пазят ceнзациoнни тайни, някoи oт тяx oтпрeди xилядoлeтия. Пoзнаванeтo им дава възмoжнocт на глoбалиcтитe да разпoлагат c oгрoмна влаcт. Интeрecува ли ви какви пoзнания крият oт ваc маcoнитe?Oтгoвoритe на тeзи и мнoгo други дeликатни въпрocи дава Щeфан Ердман в двата тoма на "Банки, xляб и бoмби".
88
0
 
5
 
! Отговори
Факти преди 13 години
Проведеният от нас елементарен тест за влиянието на ГМ соя, устойчива към хербицида раундап (линия 40.3.2), върху поколението на лабораторни плъхове показва по-висока смъртност на плъховете от първо поколение, недоразвитост на оцелелите плъхове, патологични промени в органите и липсата на второ поколение (Ермакова, 2006, Ермакова, 2006, 2007). Въпреки протестите от страна на потребителите Роспотребнадзор през 2008 г. отново регистрира четири ГМ култури (три разновидности на соя и един сорт ц
87
3
 
2
 
! Отговори
Факти преди 13 години
Как стоят нещата с ГМО в Русия? На руския пазар ГМ продукция се е появила през 90-те години. В момента в Русия са разрешени 16 линии на ГМ култури (6 линии от царевица, 3 линии от соя, 3 линии от картофи, 2 линии на ориз, 2 линии от цвекло) и 5 вида микроорганизми. Като че ли разрешените сортове са малко, но те се добавят и към много продукти. ГМ съставки се срещат в хлебни изделия, месни и млечни продукти. Много от тях са в състава на детските храни, особено в тези за бебета.
86
8
 
0
 
! Отговори
Факт преди 13 години
Малък *** русофилистичен ***, напиши ГМО Русия в гугъл и чети. Дори руски учени (Ермакова) пишат по темата / да не повярва човек, че са още живи/.
85
1
 
6
 
! Отговори
JOE преди 13 години
Ne me uchudva USA sa razvudnik na konspiraciii celqshti horata po sveta da stradat a daje i samite obiknovenni jiteli na USA ... sveta na "izbrannicite" ne struva !NWO sucks !
84
1
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Погледнете на какво прилича средно статистическия американец и ще се откажете от гмо завинаги!
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той е не само педофил, но и любител на славата. (ако има кой да му обръща внимание)Какво ни занимавате с тоя кокошкар? Вече стана досаден! Ще си получи присъкдата.
82
1
 
2
 
! Отговори
888 преди 13 години
Банки, хляб и бомби