Наводненията в Австралия свързани с климатичните промени

Очакват се още силни дъждове и бури, твърдят метеоролозите
Обновена: 13 яну 2011 10:07 | 13 яну 2011 10:06,
11
Наводненията в Австралия свързани с климатичните промени
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Климатичните промени вероятно са засилили мусонните дъждове, предизвикали рекордни наводнения в австралийския щат Куинсланд, предаде Ройтерс, позовавайки се на учени от университета на Нов Южен Уелс.

Изследователите предупреждават, че през следващите месеци се очакват още силни дъждове и бури.

И докато според прогнозите глобалното затопляне ще доведе до по-интензивни наводнения и суши, учените още не могат да кажат дали климатичните промени ще засилят феномените Ел Ниньо и Ла Ниня, които могат да причинят глобален времеви хаос.

"На този етап можем да заявим, че засилването на мусоните в Куинсланд се дължи на климатичните промени. Водите около Австралия са най-топли, откакто се води статистика, и осигуряват необходимата влага в атмосферата за мусоните в Куинсланд и Северна Австралия", казва Матю Ингланд от изследователския екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 13 години
Според мен, проблемът на хората в Австралия е, че реват постоянно за дъжд. Вече трябва да са наясно, че молитвите рано или късно се изпълняват. А за неравномерните валежи има изобретение- язовирът. В момента най-големия се изовир се изгражда в Китай, преди това направиха в Египет, СССР, САЩ, Бразилия и много други страни, където заводнения ставаха и без ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.
8
0
 
2
 
! Отговори
до Castor преди 13 години
абе човек наистина последната година беше особено топла и то при изключителна ниска слънчева активност - неслучайно астрономите се чудеха защо не започва следващия цикъл на Слънцето - това лесно може да се проверикакто и картите на северните брегове на Канада - заради топенето те вече са промемени и картографите обсъждат картографирането им наново - мисилш че е заблуда? - порови в нета за снимки отпреди няколко години и сега, виж снимки и на Гренландия и полярните шапкие? всичко ли е заблуда?
7
0
 
1
 
! Отговори
до Ангел преди 13 години
ти си прав - но бъди сигурен че и винаги ще има тарикати които ще преекспонират темата или ще боравят с неверни аргументи заради бизнес точно заради такива има толкова заблудени които си мислят че климатичните промени са измислица /макар декември и януари понякога да може да се ходи по къс ръкав а в Ливан да се карат кънки/Умниците гледали 1 филмче на някой си и вече се мислят за експерти.. Слънчева активност ТАРАТАНЦИ - защо последните 2-3 години бяха най-топлите при анормална слънчева НИСКА
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що му счупи му хътъра са на човека.... щом иска нека си вярва, аз виждам 1841 е била ама мнооого топлаааааа хихихихи Иначе и да има промени и да няма в климата, все има начини да се изкарат кинти.... Сега са много модерни секви идточници на енергия и кфо ли още не и като им видиш кпдто и цената тряя да става ясно за ко иде реч
5
3
 
9
 
! Отговори
Castor преди 13 години
Има повишена слънчева активност в момента. Това е в реда на нещата. Слънчевата активност е цикличен процес. Стига сте се връзвали на глупости. Чудят се как да побъркват хората...То не беше край на света, озонови дупки, тероризъм, птичи грип, свински грип, луда крава....и какво ли още не. Хора, мислете и не се оставяйте да ви манипулират!
4
4
 
6
 
! Отговори
>>> преди 13 години
Brisbane's Major Floods1841 - 8.4m1844 - 7m1864 - 3.8m1887 - 3.8m1889 - 3.8m1890 - 5.3m1893 - 8.3m1907 - 3.5m1974 - 5.45mSource BoMКак ще коментираш тези ФАКТИ?
3
2
 
14
 
! Отговори
ангел преди 13 години
аммм.... според повечето форумни умници климатичните промени са ИЗМИСЛИЦА и ПЪКЛЕН ПЛАН, за да ни измъкват пари - не знам точно как. та и тия наводнения сигурно са КОНСПИРАЦИЯ - сигурно "лошите" носят тайно вода с кофи и лискат. снеговалежът /отпреди 1 месец/ в Ливан също е част от конспирацията. изчезването на 2 от 4-те сезона в Бг - също. всичко е КОНСПИРАЦИЯ. климатични промени няма! изчкайте да се появят УМНИЦИТЕ, те ще ви обяснят колко сте прости, щом вярвате в климатичните промени!
2
0
 
9
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Да,дано да спрат тези ужаси!!!А за стандарта...:)))))....навремето говорех"Като в Занзибар и Танганайка" но сега и те са на по-високо ниво от нас,просто няма с кого да се сравняваме!!!
1
1
 
23
 
! Отговори
14563 преди 13 години
Дано да се оправят нещата в Австралия и да се нормализира обстановката защото е наистина едно чудесно кътче от Земята.Много е красиво и хората там са винаги усмихнати и добронамерени към всички защото стандарта им на живот е друг в сравнеие с нашият.