Домашен ДНК тест определя бащинството

Продуктът вече се продава във Великобритания
Обновена: 2 фев 2011 09:42 | 2 фев 2011 09:41,
59
Домашен ДНК тест определя бащинството
Снимка: www.treatdiscreet.co.uk

Във Великобритания бе пуснат ДНК тест, с помощта на който в домашни условия може да бъде определено бащинство. Продуктът се нарича Assuredna и струва 29,99 британски лири.

Тестът работи с помощта на памучни тампони, върху които се събират образци от слюнката на майката, детето и предполагаемия баща.

След това тампоните се слагат в цветни пликове и се изпращат за анализ в лаборатория. Резултатите са готови за около пет дни, съобщава Telegraph.

Производителите уверяват, че точността на теста е 99,99%. Той е изключително удобен заради своята компактност и бързина.

Според производителите той може да се използва в хода на съдебни спорове, макар че във Великобритания, ако детето е под 16 години, майката трябва да даде изричното си съгласие, за да може да се проведе ДНК тест.

Според специалистите смисълът на теста е да обезпечи душевното спокойствие в семействата, в които съществуват съмнения за бащинството.

Разбирайки истината, те ще могат да продължат живота си без разяждащи съмнения. Производителите са убедени в необходимостта на теста, тъй като според статистиката всяко 25-о дете не е от официалния си баща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: бащинствоДНК тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здравната каса трябва да поеме разходите по теста. На всяко новородено да се прави такъв тест, за да може бащата да знае кого взема от родилния. По интересните случаи да се дават на флашка от неизвестен на Патрашкова и Дачков, за публикуване.
36
0
 
8
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Хахахаха 3 тампона 129 британски лири е това е бизнес,и какав домашен тест след като ги пращаш в лаборатория ?????
35
1
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ДА ГО ПРОБВАТ първо на кралското семейство първо какво ще покаже! С тези кръвосмешения в родственото ДНК всеки ще е син/дъщеря на всекиМУАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този тест трябва да го направят задължителен, за да се знае кой, кой е!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами тестове! Дайте проби на хората на Хорейшо, те ще ви кажат.
32
2
 
12
 
! Отговори
WC преди 13 години
Пила мале, що жени ще изтръпнат и мъже озплачат...
31
3
 
17
 
! Отговори
ani преди 13 години
бабите казват в този случай "нали е в кошарата там " , какво значение има на кой е , като ти си го отгледал твое е . Имам братовчетка забременя от друг , мъжа и има заболяване идруги проблеми не можа да има деца , сага вече порасналата и дъщеря се е съюзила с не биологичния и баща срещу майка си .
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съпругите нещо почнаха да подскачат
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
домашен тест е когато без да искаш разрешение от някого се изпишкаш в чашката и след 5 минути знаеш дали си бременна. а когато се иска разрешение от втори човек,после се носи в лаборатория,после от там ти дават данни,за които разбират и свекър ти и свекърва ти....и цялата рода...а след развода - и съседите....
28
5
 
20
 
! Отговори
кроп преди 13 години
До 23,това извинение за армиите от *** ли беше?Ако предварително курволяка ми разясни, че това в кормема и е ***, а аз съм съгласен да го гледам - тогава ок. Инак понятието брак се обесмисля...
27
3
 
24
 
! Отговори
левскар преди 13 години
МОЛЯ,ЗАБРАНЕТЕ ГО ЗА ПРОДАЖБА В БЪЛГАРИЯ............рязко ще скочи процента на домашно насилие повярвайте ми
26
0
 
23
 
! Отговори
Тъпаци преди 13 години
Какви "домашни условия" като пак трябва да се носи в лаборатория. Дали ще ходиш там да ти вземат или ще ходиш само да ги оставиш, няма значение...
25
2
 
20
 
! Отговори
допълнение преди 13 години
В допълнение към тази новина : случаите на развод във Великобритания ще скочат рязко през следващите месеци хаха :D
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че сам си бъркаш с устата за да вземеш проба от слюнката, а не го прави мед. лице в лабораторията. Иначе друго домашно няма.
23
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са пълни глупости! Да си баща не означава да забремениш една жена, а да отгледаш и да възпиташ детето, което сте създали! Е, да. Сигурно няма мъж, който да е щаствил да разбере, че детето му не е с неговите гени, но в крайна сметка той е човекът, който го е приспивал, водил го е в парка, учил го е талкова неща... а, не предполагаемият носител на гените, които може дори да не подозира, че е създал дете.
22
0
 
25
 
! Отговори
То преди 13 години
не ми стана ясно кое му е "домашното" на теста ?!?
21
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 13 години
едно е са си голям е...ч, друго е да отгледаш и възпиташ дете!има неща, за които "жените знаят защо!"двадесет и пет е грубият процент на безплодните мъже, ама нали обикновено "жените не хващат"!Е - някой хващат!:):):))
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това щяло да доведе до душевен мир в семейството... да, бе! А ако след години се разбере, че баща ти не ти е баща? Или, че трябва да признаваш на съпруга си, че когато преди години е бил в командировка си преспала със съседа? В резултат на което той е истинския баща на детето ви? Е...ти мира ще настъпи! По-скоро истинска война, която ще завърши с развод и наранени хора!
19
4
 
12
 
! Отговори
! преди 13 години
Не всяко 25-то, а 25% от всички са с различен баща.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се забрани!