СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците

Британците са най-големите пияници на света
Обновена: 18 фев 2011 12:44 | 18 фев 2011 12:44,
80
СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците
Снимка: Булфото

Британците са сред най-големите пияници на света, предупреждава в. "Дейли телеграф", като цитира нови данни на Световната здравна организация.

Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните.

Жителите на Великобритания предпочитат в 43 процента от случаите да препиват с бира. След това идва ред на виното (30%) и на останалите алкохолни напитки (21%).

Данните на СЗО показват, че смъртните случаи от чернодробна цироза са се повишили през последните години в страната и че един на всеки 15 мъже във Великобритания е алкохолик.

Все пак жителите на Острова могат да се утешат с факта, че според СЗО молдовците консумират средно 18,2 литра алкохол годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
ина,т преди 13 години
72 що не се *** сам
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Статистиката дава средни стойности.Тоест ако 9 човека въобще не близват алкхол, а един изпива 130 литра, то всичките 10 човека пиият средно по 13 литра.
72
0
 
6
 
! Отговори
Винаря преди 13 години
Пия леко и приятно. От 0,5 до 1 л мое мерло /14 об.% алк./ Това прави средно 0,1 л чист алкохол. За 300 дни в годината е 30 л . Нито се чувствам рекордьор ,нито мога да се меря с разни състезатели,които са писали по-долу. Статистиките вършат работа само за страни,в които няма лозя - Англия,Скандинавия,по-голямата част от Русия. Тук всичко е загадъчно и отлежава.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и да са пияници, но не са пиячи. Какви пиячи могат да бъдат като ми се лигавят с бира и вино.
70
0
 
2
 
! Отговори
Genata преди 13 години
72Сериозно?Хайде пакdnes.bg/terms.phpВие се съгласявате също така да не публикувате каквито и да е материали или връзки с други уеб сайтове, чрез които се нарушава правото на интелектуална собственост. Ха то имало запетайкаиначе ме трият заради тази графа "думи с обидно съдържание", щото като кажеш на някой че е неграмотен не е ясно дали го характеризираш като такъв или го обиждаш ....
69
0
 
5
 
! Отговори
ДО 72 преди 13 години
И мен колко пъти са ме банвали по тази причина, явно за едни може, за други-не.По темата - като прочетох заглавието за миг си помислих, че на първо място ще сме ние. Макар, че тази статистика на СЗО надали брои и домашния алкохол, който в повечето случаи е нелегален :)
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На времето споделих с едни руснаци,че в имам 20 кила ракия и 50л. вино.Бяха изумени,че при толково пиене си губя времето и ходя на работа. "- по-вероятно е да са се чудили как въобще може да стигнеш до работното си място и каква работа може да свършиш
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
даване на линкове противоречи на правилата на сайта и трябва да те баннат
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
българите не може да ги хване статистиката, защото си произваеждат домашно, което никъде не се регистрира
65
0
 
16
 
! Отговори
krass преди 13 години
Аз си мисля,че резултатите са такива,защото в UK всичко,което е платено и изпито се отчита и се облага с данък.В БГ-то само малка част се отчита.Да не говорим за домашно произведения алкохол... Тук средно се иизпива по 10 литра на месец
64
3
 
3
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Много е удобно коментарите да противоречат на правилата на сайта като показват колко сте неграмотни. Ето го пак линка към уикипедияen.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumptionУК пак е на 17 място зад France Portugal Ireland етц. Статията ви е безкрайно безхаберна, невярна и безмислена!
63
2
 
3
 
! Отговори
shobo преди 13 години
може и да не смятам правилно, но ако в една бира има 5% алкохол това е равно на 25мл. чист алкохол 365дни по 25мл. алкохол(1 бира) е равно на 8.9 литра чист алкохол на година.е какви пиячи са англичаните по 1 бира и половина на ден ми пият!!!пс. все пак не съм сигурен за сметките, така че ако има някой компетентен да ме поправи :)
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е*си тъпата статия първо британците най-големи пияници в света после станаха само в ЕС биип *** днес.бг и накрая молдовците били ПИЯЧИТЕ някой се е объркал и то май не е само днеса
61
2
 
8
 
! Отговори
Проформа пияница преди 13 години
Аз само за последната седмица съм изпил около литър.
60
0
 
4
 
! Отговори
Мето преди 13 години
до 60: Молдвците не са в ЕС.
59
2
 
4
 
! Отговори
geri преди 13 години
Po li4ni vpe4atleniq.... britancite sa naistina na 3 biri jivot.....oba4e jenite mnogo porkatt te minavat vsi4ki granici, qvno statistikata se opira glavno na jenskite postijeniq :D
58
0
 
7
 
! Отговори
Genata преди 13 години
#46Като ще си говорим за четене чети ти! Ето ти подзаглавието тук ако не можеш да го откриеш под заглавието:"Британците са най-големите пияници на света"
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На времето споделих с едни руснаци,че в имам 20 кила ракия и 50л. вино.Бяха изумени,че при толково пиене си губя времето и ходя на работа.
56
1
 
6
 
! Отговори
оня преди 13 години
Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните. ......Първо чети. Не може молдовците да пият по 18,5 литра и да са втори или трети
55
3
 
17
 
! Отговори
Да преди 13 години
Ненапразно Британия е владеела света. Който порка, преуспява и се чувства добре. Да си поркаме, да пафкаме и да обладаваме девици непрекъснато - това е пътя към хармоничната личност!