Откриха арсен в детски храни на водещи производители

Учени алармират и за токсини в продуктите на Organix, Hipp, Nestle и Holle
Обновена: 11 апр 2011 11:57 | 11 апр 2011 11:56,
41
Откриха арсен в детски храни на водещи производители
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Олово и други токсични съединения са били открити в съставките, използвани за приготвянето на детски храни от водещи производители, като Organix, Hipp, Nestle и Holle, съобщи Дейли мейл.

Производителите уверяват, че примесите не представляват никаква опасност за детското здраве, но експертите не споделят оптимизма им.

Проучването било направено от шведски учени от медицинския университет в Стокхолм. Освен арсена учените са установили и наличие на кадмий, олово и уран.

Най-голямата концентрация на арсен е била открита в храните, приготвени на основата на ориз, при това именно продуктите, определени като „био“. Преди две години британската агенция по хранителни стандарти вече предупреди за оризовото мляко, съдържащо арсен. Веществото е способно да провокира не само отравяне, но и да предизвика ракови заболявания.

Арсенът попада в зърнените култури чрез торовете, а токсините – чрез почвата.

Според разчета на учените във всяка порция детска храна Organix съдържа 2 микрограма арсен, 0,03 микрограма кадмий и 0,09 микрограма олово.

В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово. В една от кашите на Holle е регистирарана концентрация на арсен от 7,3 микрограма, 0,38 микрограма кадмий и 0,26 микрограма олово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: арсенOrganixHippNestle Holle
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много често по убийците които дават в предаванията по Дискавъри ченъл използват арсен когато искат да отровят жертвите си - защото е много трудно проследим в кръвта при аутопсия и симптомите на отравянето приличат на обикновен стомашен вирус. дават им го системно почти при всяко хранене . горепосочените световно известни марки не за първи път се прочуват с подобни новини - мн от тях работят с ГМО също кока кола,пепси,фармацевтични компании като байер .. но това с арсена вече е чисто убийство
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко е бизнес ,дори търгуват със здравето на децата ни.Но всичко това може да е поредната интрига от конкурентни марки.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми незнам с какво се храни майката,но със сигурност се е хранила с чернобилски марули и ще се храни с фукушимско суши.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ujasna novina! Sas sigurnost e po-dobre, kogato maikata karmi. No pak togava da si zadadem vaprosa: s kakvo se hrani maikata dokato karmi.....te vrednite sastavki preminavat mnogo lesno v karmata. Izvinete me za latinica, ne razpolagam s kirilica v momenta.
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре,че жена ми имаше кърма и кърми детето редовно до 14-я месец,защото тея гадове не ги интересува нищо друго освен гигантските им печалби.***!А до 2.Ясно ,е че ще се крие нали ще е голам удар по оня прехвален вносител на всичко-Авенд
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе момче, не виждаш ли какво пиша... едно е био етикет , друго е био сертификат.. КОМПРЕНДЕ???
15
2
 
16
 
! Отговори
Баща преди 13 години
Явно всичко е мит в битието ни. Най-чистата храна, която можем да ядем ще е от баба и дядо на село (който ги има) и ако край селото не е имало някаква промишленост да отрови почвата. Инак био етикети, западни стандарти, високи цени и накрая това...
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такава ви се пада милички, като се доверявате на корпорациите а не търсите истината сами!! Как така не знаете че в целия свят продуктите на нестле са бойкотирани от потребителите заради ужасяващата им политика за бебешките храни..знаете ли колко деца са умряли от продуктите им, дори?? Няма законова рамка за понятието БИО или ОРГАНИЧНО, има само такИва сертификати..е това дето сте давали да децата и сте го яли и пак сте го давали чрез утробата и кърмата.. С БИО СЕРТИФИКАТ ЛИ БЕШЕ...?????
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук става въпрос за детски храни!!! За които се предполага, че се гледат "под лупа". Представяте ли с какво се храним ние възрастните???
12
4
 
10
 
! Отговори
petia преди 13 години
направо ме потресе тази статия, аз например си мислех че се храня много здравословни и детето гледам с био продукти да го храня, а то биото било отрова ама скрита леле, ами сега какво ще ядем
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кои са *** които купуват детски храни!Все едно, досега човечеството не е оцеляло и без компании като Нестле!
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Таз година уран, догодина обогатен уран.
9
0
 
31
 
! Отговори
Деси преди 13 години
Само 8 коментара...?!?!?! На безмислените статии за сватбата на Уилям и Кейт има повече. Ужас...
8
1
 
23
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Ваксините, въздуха, водата...сега се оказва, че и контролът върху бебшките храни е всъщност контрол върху материали използвани за изработка на оръжия за масово поразяване?!!!! Децата ни какво са!!! Ядрени бомби със закъснител?!!!Ето на това му се вика световен геноцид!
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой може ли да намери поне един декар земя на планетата, който да не е заразен с посочените тежки метали? Искате чисти храни, а пък още повече искате АЕЦ и големи химически заводи, та да има работа.
6
1
 
21
 
! Отговори
Деси преди 13 години
Че то остана ли нещо, освен ориза и картофите, в което да няма примеси, вредни или забранени вещества. То не беше месо, то не беше сирене, то не бяха плодове и зеленчуци и т.н. Ми сега и това...И после аз как да водя здравословен начин на живот като забременея, че и след това...и после що децата били болнави, кекави и не знам си какви
5
0
 
51
 
! Отговори
Ужасена майка!!! преди 13 години
Значи сме си тровили децата, мислейки, че им даваме чиста и качествена храна?! Защо се продават тези храни, като са опасни?!!!!!! Защо това не е от водещите ви новини?! НЕ Е ЛИ ВАЖНО ПОВЕЧЕ ХОРА ДА РАЗБЕРАТ?!!! КОМЕНТАР НЯКАКЪВ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ...?! ОТГОВОРНОСТ НЯКАКВА...?! ТОВА Е ПРОБЛЕМ И ТО МНОГО СЕРИОЗЕН!!! ТРОВЯТ СЕ ДЕЦАТА, А НЕ ***, БЕ ХОРА!!!!!!!!!!!
4
6
 
26
 
! Отговори
1313 преди 13 години
е как да не е актуална - докато дъщеря ми беше бебе и се захранвахме ползвах изцяло продукти на Хип:(
3
11
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
не е актуална за БГ
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази новина нещо не я виждам на първа страница. Криете ли я що ли?