Диети в съда. Дюкан изгуби битката от Коен

Протеиново плюскане Vs едни 1600 калории дневно
5 юли 2011 22:36,
52
Диети в съда. Дюкан изгуби битката от Коен
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известният френски диетолог Пиер Дюкан загуби в съда срещу колегата си Жан-Мишел Коен, който смята метода му за отслабване опасен за здравето, съобщи ВВС.

Коен, убеден противник на протеиновите диети, убеди днес съда, че диетите на Дюкан могат да доведат до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система.

Съдът постанови Дюкан да изплати на опонента си 4300 долара.

Диетата на Дюкан, поне в първата си фаза, предвижда "атакуващ етап", в който се предизвиква ударна протеинова консумация - дисбаланс, който много диетолози считат за опасен, а не само Жан-Мишел Коен.

Коен пък предлага много по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием в диапазона между 900 и 1600 калории дневно, като, разбира се, не се изключват и физически упражнения, особено полезни при смъкването на килограмите.

Нападките на Коен никак не се харесаха на Дюкан, който поиска обезщетение от опонента си за клевета на стойност 15 хиляди евро.

Защитникът на Дюкан адвокат Дюфе заяви, "че споровете между медиците са нещо нормално, но г-н Коен е отишъл твърде далеч отвъд границите на колегиалната критика".

Колкото и критики да отнасе обаче – Диетата на Дюкан е вече световен феномен, благодарение на отличните резултати, които е дала при знаменитости като Кейт Мидълтън, Жизел Бюндхен, Дженифър Лопес и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Валя преди 10 години
До СъниВсъщност фактът, че приемаш протеини, би следвало да означава, че работиш за мускулна маса, а не за да я топиш. Да топиш сланините е също здравословно, защото наднорменото тегло отключва много болести.
52
1
 
2
 
! Отговори
da преди 12 години
Dokazatelstvoto za loshata dieta na Dukan e i folk pevicata Ivana - efekta yo-yo ne zakasnia i pri neya.
51
1
 
0
 
! Отговори
da преди 12 години
do #45Zadnika na jenifer Lopez ima podplanki, a ne e ot mnogo yadene!!!
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стремежът към хубаво тяло не бива да е за сметка на здравето. Още повече, че вече има здравословни начини за отслабване и поддържане на теглото.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стремежът към хубаво тяло не бива да е за сметка на здравето. Още повече, че вече има здравословни начини за отслабване и поддържане на теглото. Аз отслабнах с тези програми близо 10кг и вече пета година ги задържам. Ако някой се интересува да ми пише: healthy_me***mail.bg
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е чисто и просто въпрос на избор. Избор който правим всеки ден. Същото е с цигарите, алкохола, наркотиците. Знаеш,че вредят, но ги употребяваш за да задоволиш себе си. С диетата е същото.
47
1
 
1
 
! Отговори
mestessa преди 12 години
Това не е ли диета за хора с опасно наднормено тегло?Мисля,че всеки трябва сам на прецени кое е добро за здравето му.От личен опит знам,че се свалят килограми още в самото начало.Забелязах обаче забавяне на метаболизма и спрях след няколко дни.Колкото до ограничаване на калориите,смятам че не съм печка.И най-добрата диета е разделното хранене.
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужасна и много опасна диета, заради която получих бъбречна криза само за 2 седмици, освен това като я спреш килограмите се връщат
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам мазната дупара на Дженифър Лопес, тоа Дюкян да ходи да си го заклецва сам у гората! Мошеник!
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно за това Коен обвинява Дюкан.Защото манипулира хората, воден само от ламтежа за печалба.Няма как да не е наясно за какво иде реч, ако е лекар, а не шарлатанин.Мечтателите за отслабване сляпо се доверяват.Все пак, нужна е поне елементарна здравна култура, за да се ориентираме в многобройните диети.Иначе цената на отслабването може да се окаже прекалено висока.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обмяната трайно се уврежда и вече нищо не е същото.Негативите няма да закъснеят.Е, за мен това обезсмисля нездравословната "ефикасна" диета .Има един лаф "за 5 кяр, за 10 зян".На печелившите-честито!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт е, че някои хора са постигнали ефект с Дюкановата диета.Това е видимата страна на проблема.Става дума на каква цена, обаче.Организмът е един механизъм, създаден да функционира по определен начин.За правилното функциониране са му нужни конкретни съотношения на веществата в метаболизма.Белтъчини, въглехидрати и т.н.Отнемайки въглехидратите от обмяната и заменяйки ги с белтъчини, системата зацикля.Няма ка да е иначе.Все едно да замениш дизела с вода в автомобила, примерно.Обмяната трайно се
41
1
 
9
 
! Отговори
Маги преди 12 години
"Съдът постанови Дюкан да изплати на опонента си 4300 долара."Ъ?!
40
2
 
8
 
! Отговори
ИЦО преди 12 години
варен ориз и т.н....и движение...беше ми трудно ,но повтарям защото повечето хора не са на ясно,както и аз не бях..това не е диета, а надин на живот ..просто тотално за цял живот да си смениш начина хранене..без преяждане ..разделно хранене ..вечер лека храна движение ..сладко рядко да се яде..въпоса е какво искаш ти саммия и колко го искаш..сега съм 84 килограма и спортувам редовно от две години и здравословно и външно се чувствам добре!!:)
39
4
 
4
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Преди 6 години качих от плюскане и заседнал живот 25 кила ..бях на 33г..180см и 110 кила...от хубавото момче почти не остана помен ..и здравословно не се чувствах добре..една позната ми даде книга на някакъв сръбски автор..заглавието беше нещо като..Как да ядем и слабеем...принципа е нещо като на Дюкан ..основно месо и зеленцуци и яца..основно белтъци...като постигнеш резултата в книгата беше обяснено простичко ,че трябва и отвреме на време и въглехидрати но малко ..и примерно варени картофи и
38
11
 
18
 
! Отговори
viara nedkova преди 12 години
Не съм лекар и съм лаик в областта на медицината, но едно мога да кажа: В момент когато бях най-комплексирана от външния си вид, когато се бях затворила в себе си и минаването покрай огледало беше " емоционална" болка за мен, тази диета ме върна към моето АЗ..Родила съм 2 деца, със всяко съм качвала по 30 кг през бременността и представете си от 45кг жена изведнъж да станете близо 80 какъв шок е... Та точно Дюкан ми помогна - сега съм 50кг -чувствам се жива, доволна, пълна с енергия и пълноценна
37
2
 
23
 
! Отговори
deedee преди 12 години
Всички диети са вредни.Лишават организма от едно или друго нещо, а той има нужда от всичко.Балансираното хранене и най-вече спортуването, движението трябва да са начин на живот.
36
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вредна била... 100%... Знаете ли коя диета е вредна?! Тази на дечицата в Африка. Доживях да чета, че диета със зеленчуци и чисто бяло месо е вредна.
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разделното хранене е най-добрата диета! Организмът не се лишава от нищо.Въпрос на комбинация на храните.За 5 месеца свалих 30 кг, без да се лишавам от нищо, без фитнес и упражнения.Имах дори ден , в който ядох само шоколад.
34
19
 
22
 
! Отговори
NUSH преди 12 години
Вече 3 год. си поддържам свалените кг. с режима на Дюкан. Свалих 22 кг. Чувствам се с 20 г. по-млада, пълна с енергия и с отлично самочувствие. Здравето ми е перфектно / изследванията го показват/. Отървах се от супер високо кръвно, което ме мори от 11 клас. Как да вярвам на тези простотии, кажете ми!