Сексуална анорексия – новият бич на 21 вeк

Хората не умеят да изграждат отношения и ровят в нета
Обновена: 6 юли 2011 20:56 | 6 юли 2011 20:54,
282
Сексуална анорексия – новият бич на 21 вeк
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сексуална анорексия – така учените наричат безразличието към секса и трудностите с ерекцията при мъжете.
Според италианските сексолози това е новата болест на 21 вeк.

Една от причините, довела до появата й, е пренасищането с голота в съвременния свят, съобщи aif.ru.

Еротиката може да бъде видяна навсякъде и хората, в частност мъжете, се уморяват от присъствието на секса в толкова много сфери от живота и губят интерес.

Изводите са направени въз основа на анкета, проведена след 28 хил. мъже. До момента се считаше, че главният виновник за сексуалните „недъзи” при мъжете  е порнографията.

Увличането по порносайтовете води до това, че голяма част от 25-годишните мъже „охладняват” към реалния секс и всичко, свързано с него.

Психолозите алармират, че проблемът има и своята по-дълбока страна. Според тях съвременните хора не умеят да изграждат отношения и затова търсят еротиката в списанията и интернет. Т.е. пренасочват сексуалния си интерес не към даден човек, а към нещо нереално.

Изход от така създалата се ситуация може да стане правилното сексуално възпитание в детска възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: сексуална анорексия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
И аз съм тук Мина,чакам те за да те чукам
273
0
 
1
 
! Отговори
do Mina (277) преди 12 години
Tuk s1m MIna, ostavi si koordinati, 6te Te pot1rsq.
272
1
 
8
 
! Отговори
мина преди 12 години
жените -не пускали!!!! пълни глупости! не пускат, защото не виждам, мъже, които заслужават! или миришат на пот и цигари и псуват наред или ла меки китки и превзети! КЪДЕ СТЕ МЪЖЕ????
271
0
 
9
 
! Отговори
Станислав преди 12 години
Когато ти тровят живота всекидневно, когато работиш на две места, когато си ежедневно в стрес, когато се тормозиш как ще изплащаш ипотеката или кредита, а прави секс. Да не говорим за боклучавата храна и алкохола. *** що нямат проблеми със секса?
270
1
 
1
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
това са глупости че порното било виновно,,просто всичко около нас е бъкано с женски хормони, не смейте ами разучете сами !!! плодовитостта на мъжете е намалена на половина... всичко това е свързано!!учените ви се подиграват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
269
4
 
7
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
БЪЛГАРИН СЕКСУАЛЕН АНОРЕКСИК ?????....НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО КЪДЕ НАС !ДАЖЕ И *** СА НИ НА НИВО !
268
0
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не, проблема не може да бъде наречен сексуална анорексия според мен. Проблемът е по-сложен, свързан е с това, че да накараш днес една жена да ти "пусне" може да се окаже постижение достойно за нещо повече от медал, прекалено капризни са станали жените! Иначе, относно секса, аз никакъв проблем не виждам, има ли желание, има ли съгласие - проблеми няма.
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на тази статия има голяма цензура. жалко.
266
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ебането е за авторитет, а чекията е за кеф
265
3
 
17
 
! Отговори
zalez4eto преди 12 години
От една седмица имам ново гадже и се къртим от секс сутрин съм като болен от недоспиване обаче не заменям това удоволствие за никви сайтове азиатки и тем подобни чикиджиски глупости.Тя си е ненаситна аз съм си такъв, и как си изкарваме просто не мога да упиша ,даже и сега си чатим с нея и единствената тема е довечера как ше ме изцеди за това стига глупости *** си жените мъже.
264
5
 
3
 
! Отговори
един до поля преди 12 години
Много обичам да намажа пичето с течен шоколад, и след като свършим да отворим една изпотена бутилка champagne moet chandon с пресни ягоди напръскани със сметанка.....
263
2
 
22
 
! Отговори
поля преди 12 години
Хората са мърезливи и не тренират редовно (секс), затова стават все по некадърни и от това губят още повече интерес, и отиват на най лесното- филмче, компютърче ръчичка
262
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не че не гледам порно, но много порно филми са направени ужасно - по-зле от нашенския сериал "Стъклен дом". Всичко е толкова изкуствено и нагласено че няма накъде. Едни от хубавите порно филми според мен са унгарски.Иначе съм съгласен с 265 - не виждам с какво едното може да попречи на другото.Все едно ако гледам филм за автомобилни състезания да сляза да ходя пеш защото ще ми омръзне да гледам коли.
261
2
 
9
 
! Отговори
нехай преди 12 години
Всички обичат секса. Просто в това напрегнато ежедневие ни мързи да губим време около "реквизита" - сладки приказки преди, приказки след, комплименти, изслушване, разбиране, ..."кво ше каеш за бельото - отива ли ми...май съм напълняла...." и т.н. Не че не се уважаваме, ама като е секс да е секс - като в порното и списанията
260
0
 
18
 
! Отговори
МШ преди 12 години
Не разбирам,с какво порното пречи на секса? Не може само кюфтета,трябва и салата.
259
7
 
20
 
! Отговори
до 243- Митака преди 12 години
Няма жена която да не даде - има мъже които не знаят как да си искат!!!
258
2
 
18
 
! Отговори
инопланетянин преди 12 години
Друго си е виртуалното ... днес плющиш азиатка .. утре мулатка... а в реалния живот.. само мечтаеш ;-)
257
0
 
4
 
! Отговори
246 преди 12 години
До: 248Ооо, сигурен съм че е така! Обаче не си личи. Което нанася вреда на самите жени, дето се казва, всеки си пати от акъла. Уви.
256
1
 
3
 
! Отговори
246 преди 12 години
До: Меркантилната МимиP.S.: И да, знам английски. Междурасовите връзки обаче не смятам че са еднопосочни - тоест: "жена търси мъж". Мъжете също си падат по мулатки.Всичко това го коментирам, защото след 1989 г. съм срещал предостатъчно жени с такова описание. Меко казано, губене на време е човек да се занимава с тях, защото едва ли знаят какво искат. Но ако смятат че ще си намерят мъжа за когото мечтаят, много пъти съм се замислял дали да не си сменя пола ако ставаше така лесно!!!
255
0
 
7
 
! Отговори
246 преди 12 години
До: Меркантилната МимиУверявам те, винаги когато детето ми е било болно съм намирал начин да го лекувам успешно. Да не говорим, че самото дете ми струва повече от злато!Но се радвам, че има и такива жени които не гледат първо в джоба на мъжа.Разбира се, че една жена никога няма да се прехласне по някой уличен музикант или безделник философ, никога не съм си го помислял.Но откакто комунистите отвориха границите, отношенията между жените и мъжете "загрубяха" много, ако мога така да кажа.