Наказват болници за смъртта на 19-годишна родилка

"Шейново" и "Пирогов" са санкционирани. МЗ не казва с какво
Обновена: 11 ное 2011 15:16 | 11 ное 2011 15:16,
100
Наказват болници за смъртта на 19-годишна родилка
Снимка: архив Булфото

АГ болцина "Шейново" и "Пирогов" ще бъдат санкционирани заради смъртта на 19-годишната родилка Деяна.

Това съобщиха от здравното министерство след извършена проверка по случая от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Проверката е била назначена на 13 октомври и е обхванала четири болници, в които младата жена е била лекувана – "Шейново", Инфекциозна, "Пирогов" и "Александровска".

Още по темата

Според доклада на "Медицински одит" има пропуски в извършеното лечение на младата жена.

От болница "Шейново" пациентката е била изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са ѝ направени всички нужни изследвания.

В "Пирогов" пък на родилката не била извършена спешна операция (лапаротомия), каквато е налагало състоянието ѝ – тежък патологичен процес в коремната кухина.

За тези пропуски двете лечебни заведения ще бъдат санкционирани според Закона за здравето, допълват от министерството, но не уточняват какво е наказанието.

Dnes.bg припомня, че 19-годишната Деяна роди здраво бебе, но почина, след като в продължение на 42 дни бе разкарвана от едно лечебно заведение в друго без ясна диагноза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
10
 
! Отговори
ташак преди 12 години
И колко е "глобата"за убийство чрез "медицина" по особено жесток и мъчителен начин!Няколко стотин или хиляда?Всъщност утре рано супергнусния председател на лекарския съюз(абсолютен Менгеле)ще ни наглее как убийствата били в норма?!? според ЕС!!!И раждането си било почти умирачка(парите дето им се дават на ле.убииците явно са волни пожертвования ).
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Става въпрос за болница а не линейка-сменете снимката с тази на болницата!Наистина има лекари които трябва да си понесат отговорност,когато това се докаже направо да му вземат правата,но иначе по принцип в медицината винаги има рискове там не е като в математиката 2+2=4,не трябва заради определени бройки лекари кожудери и немърливци да виним всички медици,това са хора които трябва да уважаваме!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56, ако не се беше оправило, не знам какво работят в изгарянията, ама за нещо, което не разбирам, не взимам отношение
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а живея, ама смятам да се изнасям, обаче щом не си направил нищо да си защитиш правата, а чакаш някой друг да ти ги оправи, нямаш право да се оплакваш
56
1
 
9
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
До 50 По какво разбрах ли : по това , че днес детето ми е добре без операция и по това че не излезе нито едно дете от отделението без да му направят такава само за да приберат парите. По това че на тези на които им направиха все още някои ходят на процедури и са касичка за докторите. знаеш ли какво е да гледаш как правят операции на деца на 1-2 годинки само за пари. Ние подписахме декларация , отидохме при доктор уволнен от Пирогов и с още 4-5 превръзки детето се оправи......
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54 - Брато стига вече де! Оплакал ли се в институция! Примера "Катуница" е много показателен затова как работят герберските институции! Май не живееш в България!
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и ти какво направи по въпроса, оплака ли се на някоя институция, или си мишкуваше в ъгъла, а се пенявиш само по форумите, я кажи какво работиш в странство
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бяха ги наказали лекарите с по една лоботомия и без това полза от тях няма, само вреда.
52
3
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
до 48: винаги са искали а ако не си платиш почват да те разиграват по познатата система *** там *** в тая аптека вземи си направлениеи т.н едно ше ти кажа не може да имам европейска здравна карта и да искат да си плащам за къв *** ми е тая карта тогава,защото хората които са ми издали тая карта са ми казали във всяка една европейска държава имам право на безплатен лекар а в бг се оправдават с друго !!!
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докторите са пичове! дори и здрав да отидеш при тях, ще излезеш болен и на смъртен одър!
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по какво разбра, че е излишна оперция
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Павел П. - ПОДКРЕПЯМ!!!- Ако Днес.бг е наистина новинарски сайт нека да направи журналистическо разследване!- Да се покажат имената и длъжностите на виновните медицински работници и/или служители! - Всеки трябва да знае при кого да не се лекува!!!- Да се сезира прокуратурата, а не някакъв си "Медицински одит"!- Да се възбуди дело по опит за непредумишленно убийство! - А не санкции според "Закона за здравето"!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46,значи на теб за всичко са ти виновни другите е ти си достоен за съжаление, та да те питам, рушвет искали ли са ти при платени осигуровки
47
1
 
15
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
35 изобщо не е болен мозък, а за съжаление казва самата истина. кави неща видях в детско отделение по изгаряния на Пирогов ужас. Искаха да направят абсолютно излишни операции на детето ни за 2000 лв. и слава Богу. Това не са лекари а търговци на плът. Бог да прости момичето и да дава сили на роднините. Трябват персонални наказания , но такива няма да има. За нашият случай писах къде ли не и нищо не последва
46
3
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
до 42: Не ми задавай глупави въпроси дано да не ти се случва и на тебе да му се наложи на теб или на твой познат да влезне спешно в болница или ей така да отиде на лекар и да нямаш пари да си платиш тогаа ше те питам дали ше задаваш пак такива въпроси и още по ясното е, че дори да имаш платени осигоровки тъпите докторчета си искат рушветчето
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи излиза че,болниците са виновни!А няма ли персонална отговорност или ние си караме по комунистически?Нарушение има,а виновни няма или как беше там, на съда е ясно да влезе убития!
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГЕРБ е така! Свиквайте! Ако не вярвате, питайте хората от Девинско:) Имат задължения за здравни вноски, но право на здравна помощ имат, като се гътнат!
43
11
 
1
 
! Отговори
f преди 12 години
Ako e ***, tova e SUPER, DA IZMIRAT!. Ako e Bulgarka tova e yjasno, i doktorite trqbva da budat nakazani.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40, тогава защо ревеш срещу лекарите, те не са социална служба
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35, ти си болен мозък