1500 засукани българки с PIP и бум!

Хирурзи твърдят, че проблемът с имплантите се преекспонирал
Обновена: 29 дек 2011 18:30 | 29 дек 2011 18:30,
75
1500 засукани българки с PIP и бум!
Снимка: Reuters

В България са внесени около 3300 чифта от френските импланти на фирмата PIP, а броят на жените у нас, които имат от тях е около 1500.

Статистиката изнесе днес националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев, който обаче смята, че проблемът със силиконовите импланти твърде много се преекспонира.

Той представи пред медиите заключенията на здравни светила, които препоръчват, ако имплантите не изискват подмяна, жените, които са си ги поставили, да се подлагат на ехографски контрол на всеки шест месеца, а ако има спукана протеза, да се отстрани и другата.

Естетичната хирургия е платена и тя е за сметка на пациента. При отстраняване на импланти НЗОК няма да плати нищо, както и МЗ.

Около 500 евро може да се калкулира цената за премахване на имплантите, но за всяка една от клиниките, които ще предложат тази услуга, цената ще варира, посочиха лекарите.

Президентът на Българската асоциация по пластична и естетична хирургия д-р Страхил Ефремов заяви, че няма място за тревога и препоръча жените да проверят паспортите на имплантите, които са им поставени.

Ако са на компанията PIP, да се обърнат към своите хирурзи, а ако не пазят паспорта, отново да се обърнат към хирурга си, който е длъжен да пази документацията.

Проблемните импланти вече са спрени от производство и са изтеглени от пазара. Компанията производител пък е фалирала и затова няма как да й бъдат предявени искове.

Още по темата

Вече стана ясно, че скандалната френска фирма Поли имплант протез е използвала некачествен, по-евтин гел за имплантите и годишно е произвеждала по 100 000 силиконови протези в продължение на две десетилетия.

80% от тях са били изнасяни в чужбина, най вече латиноамерикански страни, но България, Русия и Полша също са доставяли от PIP.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1500 selski sopi
71
5
 
4
 
! Отговори
жго преди 12 години
ЕГА ТИ ИДИОТЩИНАТА - чалгарките си ги знаем, че са ку-ви, ама обикновените жени от кой зор се осакатяват?
70
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1500? Толкова ли много глупачки живеят в България? Остава и да си имат мъже, които да им целуват силикона, за да е масово изкукването...
69
2
 
4
 
! Отговори
Тук съм преди 12 години
Друго е интересно - нали и азис си слага силикон и то не къде да е - как ли е при него положението?
68
4
 
7
 
! Отговори
от хирурга сатаната преди 12 години
истината е че няма безоопасен силикон всички са застрашени и опасни опасност идва от цялата планета това е наи новото въоръжение на сатаната .Господ предупреждаваше но никои не искаше да го чуе .Сега е късно идва края за безбожието особено опасни са преобразувалите се от жени в мъже и обратното .това е дело на сатаната . Четете библията между редовете там е скрита истината .
67
6
 
4
 
! Отговори
от паинерките преди 12 години
ще има концерт безплатен но с опасност за живота експозивното гърмене на силикона .заповядаите фенове гаранция не даваме ще пеем всички силиконки силиконовци и удълженки и набъбналки .Голям купон ще стане .
66
5
 
3
 
! Отговори
от пророк илия преди 12 години
хаха ами какво ще стане сега с нашите силиконово фолк певачки всички са пътници за отвъдното е тои и св петър има силикон
65
4
 
5
 
! Отговори
артър хейли преди 12 години
този завод е в турция и си мисля дали не е нарочно върху българските жени
64
6
 
15
 
! Отговори
Пенка преди 12 години
до 60: такава глупост скоро не бях чувала. "Длъжна" била българката да ражда, при това по 2 деца...Според мен, Вие сте длъжен да се прегледате, при това при специализиран доктор.
63
2
 
30
 
! Отговори
хо-хо преди 12 години
От написаното изглежда, че на далавера са пак пластичните хирурзи. И за махане се плаща. ЧНГ!
62
2
 
15
 
! Отговори
Хиха преди 12 години
До 60: Ако имплантите се сложат под мускула, това няма да попречи да се отгледат и 10 деца:) Ама що не оставите женските работи на жените, а после се оплаквайте, ако не ви харесва баницата...
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1500 ама друг път много повече са!! И от нашите "специалисти" по-големи глупости не съм чувал,егати ***,целия свят говори за опасните импланти само наще си пеят пенкеле ***!!
60
21
 
16
 
! Отговори
Към 58 и 59 преди 12 години
Проблемът не е в циците, проблемът е че тези цици дете не отглеждат; проблемът е че България се смалява заради тези цици, пици и какви ли не женски изгъзици. Ако коя да е жена е могла да роди и отгледа поне две дечица, да прави каквото си иска с гърдите си. Но след като се кичи с името Българка, задължена е към Българското общество да допринесе за неговото оцеляване. Традициите и бита на това общество винаги ще приемат такава хубавица, като цирей в обществото. Това си го набийте в главите.
59
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това отношение не е само към силиконките, то е към съседа, който кара хубава кола, към колежката, която носи маркови дрехи, към приятелката,която си е намерила мъж с положение в обшеството...с този начин на мислене никога няма да бъдете щастливи..завистта и злобата съсипват човека..не ги мислете жените..както са ги сложили циците, так и ще ги сменят, но това мислене и поведение,което имат 90 процента от българите няма да ги доведе до нищо добро..успех на всички
58
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тцтцтц ей това българите сме много гадно племе...каква е тая злоба и тая завист към жените с импланти...чалгаджийки, мутреси и тем подобни...повечето то вас тук смятам че имат много по сериозни проблеми,отколкото да хулят жените, които искат да подобрят нещо във визията си след като имат възможност да го направят..вижте децата си как пият, пушат, не учат, колко са невазпитани, без мотивация за напредък...жените пускат змии и гущери,но всички знаем поговорката за лисицата и гроздето нали...
57
2
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Тъпака доц.Евстатиев, сигурно иска да каже, че 1800 чифта стоят на склад? Или някои мадами си слагат по 2чифта.Сигурно много повече от 3300 цици са пораснали, но никой не знае колко са.Тая държава се управлява от слухове вече две години...
56
5
 
9
 
! Отговори
До 39-MURDOC преди 12 години
Пич, MURDOC! Пайнера и да фалира и да не фалира,"Ти" си оставаш един форумен драскач,без пукната пара,освен когато др.Кутев,ти плати за драсканиците по форумите,и то със жълти сТинки...!P.SХа ха ха ха ха ха ха хаха хаха ахахахахахахахахахахахахахаааа
55
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък немога да разбера що за *** жени са това да се правят като Мара отварачката :)Жена със силико е като вино със спирт, вода и боя демек изглежда и прилича на вино ама иначе кръгла нула
54
3
 
9
 
! Отговори
мама Божка преди 12 години
Абе, млъкнете бе, тюфлеци с тюфлеци... Вижте сА на кВо приличате виЙ! И че само се оглеждате няма ли нещо за "челастрене" - по`така...
53
7
 
19
 
! Отговори
baby преди 12 години
Много без мозък и с много излишни пари са тези жени,които слагат в себе си това гадно нещо от снимката.И силиконовите устни са ужасно грозни.