9 мита за здравето. Вредно ли е честото мастурбиране?

Развенчаването им е от особено значение за медицината
Обновена: 9 яну 2012 18:30 | 9 яну 2012 18:30,
118
9 мита за здравето. Вредно ли е честото мастурбиране?
източник: Dreamstime
В днешно време заблуди с неустановен произход и авторство съществуват в различни области. Развенчаването на митовете в медицината е от особено значение, тъй като засягат здравето ни. 
 
Според един от тях оралните контрацептиви увеличават риска от рак. Проучвания показват точно обратното. Приемът на комбинирани орални контрацептиви понижава риска от рак на яйчниците и рак на ендометриума.
 
Сред жените, употребяващи хапчетата, се наблюдава намаляване на случаите на доброкачествени заболявания на гърдите и кисти на яйчниците.
 
С всяка година прием на контрацептиви жената намалява риска от развитие на рак на яйчниците с 5%, твърдят лекари от Университета в Хавай.
 
Освен това употребата на контрацептиви предпазва от възпалителни заболявания на тазовите органи, казват експерти. 
 
Според друг мит честото мастурбиране е вредно. Редица изследвания сочат, че редовното самозадоволяване не води до вредни последици за здравето, освен ако не започне да се отразява на личния живот. 
 
Понякога, сравнително в редки случаи, човек може да загуби интерес към секса и да се отдаде единствено на мастурбация, което крие своите рискове в редица отношения. 
 
Мастурбацията е полезна до момента, в който не засегне личния и сексуален живот на индивида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: здравемит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари