Mъжете по-често страдат от сърдечносъдови заболявания, защото...

Едва ли е заради жените...
11 юли 2012 15:44,
4
Mъжете по-често страдат от сърдечносъдови заболявания, защото...
Снимка: Reuters

Мъжете по-често страдат от сърдечни заболявания и инциденти, тъй като те са склонни на високо кръвно налягане, висок холестерол, пушат много повече в сравнение с жените. Сърдечните заболявания в голяма степен са предотвратими, стига да се имат предвид някои мерки като редовно измерване на артериалното налягане и консултации с лекар. Желателно е да се проследява и холестеролът периодично и да не се пренебрегват симптоми на сърдечносъдово заболяване, особено при наличие на семейна обремененост.

Сърдечносъдовите заболявания са убиец номер едно на българите, към 67% от смъртните случаи у нас се дължат на сърдечносъдови заболявания. Въпреки това оставаме глухи към постоянно повтаряните едни и същи съвети на специалистите – да не се пуши, да се движим повече, да се контролира кръвното налягане и холестерола, като внимаваме с храненето си.

Въпреки че те изглеждат тривиални, експертите са категорични, че действат и са валидни. Още повече, когато данните показват постоянно увеличаване на случаите на сърдечносъдови заболявания с над 30% само за период от десет години.

Статистиката е категорична, мъжете стават жертва на сърдечносъдовите заболявания много по-млади, докато факт е, че повече жени умират от сърце, но много по-късно.

Още по темата може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
eh преди 11 години
"склонни са на високо кръвно"??Ми такъв им е характерът явно
3
1
 
8
 
! Отговори
РАДО ГОТИНОТО преди 11 години
ХОРА, ДОВЕРЕТЕ СЕ НА д-р МИЛЕНА ЧУКАНОВА ОТ ИНТЕНЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ В "ПИРОГОВ" ТЯ Е НАЙ-ДОБРИЯТ КАРДИОЛОГ НА ЗЕМЯТА! Д-Р ЧУКАНОВА ОБИЧАМ ВИ И ВИ БЛАГОДАРЯ!!!
2
3
 
4
 
! Отговори
Шишо преди 11 години
Народа не е ***. Няма пари да се грижи за себе си. Това правителство се грижи за нашия холестерол мери ни кръвното грижи се за нашата смърт.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимко преди 11 години
И да сме живи, тя държавата се грижи за нас подобаващо! Младите да стигнем до Пенсия е като заплатите в България да се увеличат с 1000%