Упражнения за красив гръб

За да сте сексапилни на плажа и не само....
11 юли 2012 10:33,
3
Упражнения за красив гръб
Снимка: Reuters

Лятото е чудесен сезон да пренесете тренировките си на открито. Всеки двор или парк може да се превърне в тренировъчна площадка, а така може да съчетаете тренировката и с разходка със семейството. Предлагам ви да опитате 3 много ефективни упражнения, които ще раздвижат гърба ви и ще създадат видим мускулен тонус. Ако прекарвате много часове пред компютъра или зад волана, те ще ви помогнат и да си върнете правилната стойка.

Набирания с лента
 
За това упражнение ще ви е нужна лента за йога или дълга хавлия. Използвайте дърво или стълб за основа и хванете двата края на лентата, като отпуснете цялата си тежест назад. Изпънете ръце и поемете въздух. Издишвайки, издърпайте тялото към дървото, като използвате мускулите между плешките. Задръжте за секунда, върнете се в изходна позиция и повторете 12-15 пъти в 3-4 серии.
Ако умеете, вместо това упражнение може да изпълните набирания на лост.
 
Y oт стена
 
Застанете с лице към стена или врата. Хванете лента или пръчка с две ръце на широчина два пъти по-голяма от раменете. Поставете дланите на стената и леко дръпнете плешките надолу, като внимавате да не изпъчвате гръдния кош. Отлепете ръцете максимално далеч от стената, използвайки мускулите между плешките, задръжте секунда и върнете в изходна позиция. Изпълнете 8-12 пъти и повторете в 3-4 серии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: фитнесупражнениягръб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо всичко разбрах. Вземете една хавлия, ама използвайте и дърво за опора, и хванете двата края на хавлията, като се отпускате назад към дървото. Ако не паднете, върнете се в изходно положение и изпълнете още 55 пъти. ;РРР
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен първото упражнение с лентата останалите са някаква страшна тъпня и са толкова за гръб, колкото и за крака и ръце, едно голямо нищо. По вероятно е да усетят натоварване в предното рамо отколкото в гърба и то най-вече заради високо вдигнатите ръце, получава се нещо като изометрично упражнение за рамо, само че без тежест.