Кои са подходящите хомеопатични лекарства за вас?

В два сценария...
Обновена: 12 юли 2012 17:14 | 12 юли 2012 14:04,
1
Кои са подходящите хомеопатични лекарства за вас?
Снимка: Reuters

Първата срещата на пациентите с хомеопатията обикновено се развива по два сценария. Вижте кой е вашият и преценете сами как може да използвате предимствата, които дава този метод на лечение.

 Сценарий №1 Дори да не помогне, няма да навреди
 
Най-често към хомеопатичните лекарства се посяга с лек скептицизъм и с ясното съзнание, че все пак може да се опита по-щадяща терапия. Дали до този избор ви води препоръка от лекар или ваша лична необходимост, не е от съществено значение. Добре е обаче да подходите разумно.
 
В повечето случаи навлизането на хомеопатичните медикаменти в даден дом става с техните комплексни представители, насочени към решаване на здравословен проблем при децата. Действително малчуганите се повлияват изключително добре от този метод на лечение, защото не се натоварени от конвенционални медикаменти. В кърмаческа и ранна детска възраст много от стандартните лечебни средства не са приложими.
 
Затова майките често първи се информират за подходящите алтернативи. Ако сега започвате с употребата на хомеопатични медикаменти, лесни за прилагане са комплексните. Съдържат повече от една субстанция, като отделните компоненти могат да бъдат в различно разреждане (потенция - CH, D, TM).
 
Тези препарати най-често се прилагат при точно определени заболявания или оплаквания. Затова са лесни за подбор. Например, за грип в аптеките може да откриете Инфлуцид, за ангини – Тонзилотрен, има и разработени специално за кърмачета продукти при колики като Ентерокинд или за болезнено пробиване на зъбките като Дентокинд.
 
Предимството на тези препарати е, че разполагат с клинични изследвания. Тоест отговарят на точни критерии за ефикасност. Те могат да се комбинират с други традиционни средства, дори с антибиотици. Недостатък е, че са ефективни в над 90% от случаите. Все пак има малък процент хора, на които не действат. Изненадващо е, но същото важи и за стандартните химични формули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Неграмотно написано! Или от лекар, който има бегла представа от хомеопатия, или по-лошо - от журналист по поръчка. Тези смесици от лекарства не само че не помагат, но и често вредят! Но това е политика на една фирма, за да печели пари...Истината е в класическата хомеопатия, която управляващите от герб се опитват почти да забранят със закон, за да разчистят пътя на печалбарите!! (сигурно ще има и за тях - друго логично обяснение няма)