Mобилният телефон - опасен ли е за здравето на детето?

Как децата да използват телефоните все пак...
1 авг 2012 08:25,
5
Mобилният телефон - опасен ли е за здравето на детето?
Снимка: Reuters

Почти всяко дете разполага с мобилен телефон. Докато възможността за постоянен контакт с децата създава чувство на сигурност у родителите, съвсем не така стоят нещата по отношение здравословните аспекти от използването на апарата.

Заради резултати от изследвания за влиянието на мобилните телефони върху здравето при децата в дългосрочен план, британските експерти препоръчват използването им от тях само по необходимост – в краен случай.
 
Какви са съображенията им?
 
Мобилният телефон представлява един вид проводник, през който протича променлив ток с висока честота. Това създава радио вълни, които се излъчват от него и са предназначени да открият определен сигнал. Тези електромагнитни вълни с определена дължина се излъчват във всяка посока, включително и към главата на използващия апарата. Изследвания показват, че тези вълни се абсорбират от тъканите на организма, което пък повишава риска от туморни процеси.  
 
През последните години много се дискутираше вероятността от ракови заболявания заради употребата на мобилни телефони, но все още нито едно изследване в тази насока не потвърждава или отхвърля категорично този риск.
 
В началото на 2011 г. дори Световната здравна организация публикува доклад, който сочи вероятността мобилните телефони да предразполагат към развитие на рак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Незнам какъв си по образование но м исе струва че не си на ясно с технологията, използвана при мобилните комуникации. По твойта логика и РАДИАТОРЪТ И РАДИОТО са едно и също нещо защото и двете излъчват електромагнитни вълни, но далеч не е така. Идеята за вредност при GSM е че работи на честоти от 800 до 2 200 MHz, което ще рече че когато телефонът ти е заврян в ухото се наблюдава ЕФЕКТА НА МИКРОВЪЛНОВАТА ПЕЧКА. Часто от излъчените ел.-магн. вълни затихва в главата ти и се превръща в топлина!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Хем си прав хем не сиМобилния телефона представлява просто на просто радиостанция Хич не е намерен още друг начин за комуникация без проводнициОти сея не щът да слязат на "ниско" ниво и си измислят други прозвища, названия и определения.Па то си е радио...измислено още преди 100 и повече години, но обаче технологиите го свили до размера да се побере в джоб.Ако мислите, че сме много напреднали - не сме.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днеска "новините" и фантазията на така наречения "вестник" са втрещяващи.Па за здравето на детето ЖиЕсЕмЪ е опасен разбира се - за психичното здраве стаа въпрос.По улиците тълпи от психясали (жиесемирани) дечурлига тичат насам натам, врещят и не знаят на кой свят се намират.
2
1
 
5
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Боже, колко мъка има по тази земя...
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обяснението как мобилният телефон представлявал "един вид" проводник и как през него протичал ток и излъчвал радиовълни е направо впечатляващо ... зашеметяващо ... Връх на добре написаните и технически грамотни обяснения. Ей, журналята, вие трябва да възпитавате хората в някаква степен. А не да влизате до нивото на масовото невежество и неграмотност.