Можем ли да изгорим при облачно време?

Какво трябва да знаем за въздействието на слънцето, за да предпазим кожата
Обновена: 9 авг 2012 20:19 | 9 авг 2012 20:19,
4
Можем ли да изгорим при облачно време?
източник: Reuters

Слънцето благоприятства синтеза на витамин D, полезно е за минерализацията на костите, подобрява настроението и помага в борбата със сезонните емоционални смущения. 

 
Но не трябва да забравяме, че освен положително въздействие, слънчевите лъчи могат да ни навредят и да причинят кожни проблеми и заболявания, включително рак на кожата.
 
UVВ лъчите навлизат в по-повърхностните кожни слоеве и причиняват слънчево изгаряне. А UVА лъчите проникват по-дълбоко в кожата и предизвикват преждевременното й остаряване, както и образуването на кожни тумори. 
 
На опасното въздействие на UV лъчите сме изложени не само при продължителен престой навън, на плажа, но и по време на кратка разходка, дори когато се возим в кола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Света е пълен с хора изгорели нощно време...В БГ това са хора които са имали отношения с фолк певици....а в останалата част на света предимно от известни манекенки! (потвърдено от група канадски учени)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тоя puls.bg пише, че било възможно да изгориш в слънчев ден. Аз пък не мисля така, защото аз съм от хората дето изгарят много бързо и не могат да имат тен, а само се разкарват червени като домати. Когато обаче съм ходил на море в облачни дни дори не съм се мазал с кремче с UV фактор и нямаше никаква промяна.
1
1
 
3
 
! Отговори
Фонов преди 11 години
за кремче с UV фактор ли ? :)))))))))