Важни признаци за очен проблем при детето

Какво не бива да пренебрегваме
10 окт 2012 15:43,
1
Важни признаци за очен проблем при детето
източник: Reuters

Обикновено на зрението на децата се обръща внимание само при наличие на проблеми в семейството. Ето защо в повечето случаи те остават недиагностицирани до момента, в който детето не започне да изучава буквите и затрудненията не се регистрират от възпитатели и родители.

Кои признаци при бебето са показател за проблем със зрението? Преди четиримесечна възраст е трудно и рано да се определи дали бебето има проблем със зрението. Координацията на очите още не е усъвършенствана. Възможно е да се забелязва кривогледство.
 
До този срок се смята за нормално детето да "кръстосва" поглед или линиите на погледа на двете очи да "бягат" в две различни посоки. 
 
Ако обаче тази особеност остане след третия месец, е препоръчително да се потърси мнение на специалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: детеочизрение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
!Не се ли знае?!?! преди 11 години
При всяко посещение в детска консултация се проследява развитието на дете в това число слухи зрение.Това първо .Второ на всеки 6 месеца след 3 тата годинка се проверява зрителна острота със професоинална зрителна таблица.При проблем се прави консулт със специалист по очни болести.И това се прави от всички Джипита .Единстветото условие е да посетиет личния си лекар