Мъжете не страдали от депресия – да, бе, да!

Силният пол "излиза от строя" при разпадане на връзка или загуба на работа
Обновена: 17 окт 2012 20:26 | 17 окт 2012 20:24,
4
Мъжете не страдали от депресия – да, бе, да!
източник: Reuters

Депресията се смята за емоционален срив, който е особено характерен за жените. При мъжете не се говори за депресия. А всъщност, те не по-малко от представителките на нежния пол за засегнати от това психично разстройство. На жената „лошото настроение” й личи отдалече. 

 
Постоянното оплакване, тревожност, бездействие и положение на безходица, изолиране веднага поставят стигма за емоционалните страдания на съответната жена. Нехарактерно е същото да помислим за мъж, въпреки че поведението му може да дава индикации за тежка форма на депресия. А може би той до този момент добре е играл ролята на силен, „крепели” са го и общоприетите представи и очакванията на близки да се държи „мъжки”... За съжаление, в такива случаи се питаме защо се случи едва, когато стане късно. Безспорен факт е, че мъжете са тези, които заради депресия посягат на живота си и при това в много висок процент успешно обмислено ...
 
Депресията, както и всички емоционални разстройства и психични заболявания, не е чужда и за представителите на силния пол. Даже, никак не ги подминава. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Алкохолът е депресант, така че не виждам как Пещерската ще ти лекува депресията
3
1
 
2
 
! Отговори
Тихо малко преди 11 години
Стига драми, има си лек за всичко.
2
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Силният пол и за...това си отива по...бързо от този свят,защото потъпква стреса и...депресиятав себе си.Жената го...изхвърля на вън,със...сълзи,кавга,скандал и го разсейва в...пространството,докато мъжете по...рядко,или хич не използват тези...приьоми.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как изпадна в депресия и едно пищовче Пещерска ме лекува много!Лошото е че май почнах често да се лекувам.Пък като се замисля,що да е лошо!Хахахах.Пещерската.