Какво разкрива езикът?

Кажи "Ааааа..." - Много от нас си спомнят тази фраза още от детските години
20 дек 2012 08:20,
4
 Какво разкрива езикът?
източник: Reuters

Лекари от старата школа и до ден днешен карат пациентите да им показват езика си. В китайската медицина той се смята за един от най-важните инструменти за диагностика. Езикът отразява цялото тяло и дава дори и на невежите ценни насоки за здравословен живот.

 
“Кажи “Ааааа...”” Много от нас си спомнят тази фраза още от детските години, и днес има общопрактикуващи лекари и педиатри, които преди да изслушат симптомите, поглеждат езика. Прословутият „малинов език” – искрящо червен с червени папули – все още достатъчно надеждно сочи за скарлатина, а ако езикът е с налепи, много майки знаят, че децата им всеки момент ще се разболеят.
 
Лошият дъх в устата или вкус дават насоки за промени в организма и ни водят към избора на конкретна терапия или правилната минерална сол.
 
Какво точно се гледа?
 
Форма, налепи, оток, отпечатъци на зъбите по ръба на езика, вени под езика, венозен застой, карта на езика, подвижност, слюнчени жлези, сух, влажен и т. н.
 
Въпреки че диагностиката на езика би трябвало да се потвърждава и допълва винаги и от други методи на диагностициране, тя по елементарен начин ни дава представа за протичащите в момента процеси в тялото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Грапав Език преди 11 години
Манекента ако искаш ела взаимно да вършим работа че моя е много грапав ще искаш да повторим няма да съжеляваш и пак и пак и пак... мМммм :P
3
0
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Това за скарлатината е вярно и не виждам защо само лекарите от "старата школа" трябва да го знаят. Не случайно името на болестта идва оттам: На английски скарлатина е "scarlet fever", тоест, "алена треска" обратно преведено на български.От друга страна обаче, не виждам защо педиатрите и сега да не казват на децата "Кажи аааа...", защото освен езика трябва да се види и гърлото и сливиците. Ако не си изплезиш езика това няма как да се види - езикът пречи.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако го гледаме от ероти4на гледна то4ка , може да разкрие много работи. но народът е казал , езк кости няма , но кости 4упи !
1
5
 
7
 
! Отговори
манекенка преди 11 години
Ако редовно си върши работата става по грапав ,и удоволствието е много по добро !!