Витамин В намаляват загубата на мускулна маса

С течение на времето организмът започва да губи мускулна маса
22 фев 2013 08:28,
0
Витамин В намаляват загубата на мускулна маса
Снимка: Reuters

С течение на времето организмът започва да губи мускулна маса. Това драстично намалява способността за вдигането и носенето на по-тежки предмети, както и за баланса, на което се дължат по-честите падания и наранявания.

Според специалисти правилният хранителен режим може да намали значително загубата на мускулна маса и да помогне за нормалния начин на живот и след 65-годишна възраст.

Една от причините за загубата на мускулна маса е намаленият прием на белтъчини, витамин D и витамин В, обясняват експерти.

Те съветват да се приемат толкова грама протеини дневно колкото е телесното тегло. Например, ако тежите около 70 кг е добре да си набавяте 70 г протеини дневно.

Редовното набавяне на витамин D също е от съществено значение за поддържането на мускулната маса. Набавянето му може да се осъществи чрез излагането на слънчева светлина, набавянето на витамина с консумацията на млечни продукти. Консумацията на месо, зърнени храни, плодове и зеленчуци регулира и предотвратява пренасищането на организма с киселини, което намалява и риска от загуба на мускулна маса.

Набавянето на витамини от група В и по-специално витамин В12 и В9 (фолиева киселина) може да помогне за подобряването и укрепването на мускулната функция.

Витамин В12 може да се набави чрез консумацията на млечни продукти и яйца. Храните, богати на фолевата киселина, са тъмнозелените зеленчуци, зеленият фасул, цитрусите, пълнозърнестите изделия.

Освен добрия хранителен режим, за поддържането на добро здравословно състояние и укрепването на мускулната маса и сила, от значение е редовната умерена физическа активност, допълват специалисти.

Още интересни новини за здравето може да намерите в Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари